Black storm metallic
Alu tank with seam
Alu tank without seam
Black storm metallic / vintage
Blue planet metallic / aluminium

Andere modellen

The pictures may include optional equipment.

  • R nineT Pure
  • R nineT Racer
  • R nineT Scr.
  • R nineT Urban G/S

R nine T

Onmiskenbaar. Origineel. Luchtgekoeld.

Motorrijden als een teken van pure vrijheid: landschap, bochten, rechte stukken... Elke meter kan het verschil maken. Dit is uw weg. De R nineT is de ideale metgezel en kent nauwelijks grenzen als het over uw persoonlijke rijplezier gaat, niet in het minst dankzij zijn talloze personaliseringsmogelijkheden. Op die manier stuwt het karakter van zijn luchtgekoelde boxermotor u op onweerstaanbare wijze voorwaarts, op een manier die zich duidelijk laat voelen in de volledige koppelkromme. Ook de hypergeavanceerde technologie draagt daartoe bij. Van bij zijn lancering wist de R nineT enthousiaste motorrijders overal ter wereld te verleiden. Hij werkt stimulerend, inspirerend en aanstekelijk.

Onmiskenbare R nineT.

De R nineT paart zijn minimalistische stijl aan een onmiskenbare persoonlijkheid. Hij belichaamt de passie en innovatie van ruim negentig jaar motorgeschiedenis en verenigt ze in de klassieke BMW Motorrad-proporties: opvallende boxermotor, compacte tank, fijne achterkant. Alle materialen zijn consequent van de hoogste kwaliteit en de oppervlakken werden tot in de puntjes verfijnd. Bovendien besteedt hij bijzonder veel aandacht aan details en vakmanschap. Zo is het spatbord met twee gesmede beugels op de voet van de vork bevestigd en werd de koplamphouder uit aluminium gemaakt.

Klassieke boxer.

Zijn krachtige, luchtgekoelde tweecilinder-boxermotor puurt uit zijn inhoud van 1.170 cm³ een vermogen van 81 kW (110 pk) voor een uiterst dynamische vermogensontplooiing, zelfs bij lage toerentallen. Zo wordt elke rit een bijzondere ervaring, zowel in de stad als op het platteland. Tegelijk voldoet de R nineT aan de Euro 4-normen.
Het standaard ABS-systeem van BMW Motorrad en de optionele automatische stabiliteitscontrole (ASC) helpen u om de onmiskenbare dynamiek steeds veilig over te brengen op de weg. De 'upside down'-vork kan manueel worden bijgeregeld voor een individuele coördinatie: voorbelasting van de veren, druk en compressie op maat van uw rijstijl. Het nieuw ontwikkelde, dubbele instrument met snelheidsmeter en toerenteller informeert u op betrouwbare wijze over alles wat u moet weten, en draagt zo bij tot het rijplezier.

Ontspannen zitten, stressvrij rijden.

Zelfs de ergonomie van de R nineT is volledig afgestemd op zijn informele look en zijn dynamische rijeigenschappen. Het klinkt bijna als een paradox maar ondanks zijn motorprestaties, streeft hij naar ontspannen onthaasten – met het grootste genot. De gebalanceerde ergonomische driehoek en de nog iets vlakkere hoek van de stuurkop laten u nieuwe routes ontdekken terwijl u rechtop zit en geniet van een ontspannen houding. De uitgekiende ergonomie en uitstekende rijeigenschappen gaan letterlijk hand in hand bij de R nineT.

Geboren om te personaliseren.

Van bij het ontwikkeling van de R nineT lag de nadruk duidelijk op zijn moduleerbare concept, dat de hoogste graad van personalisering moest bieden. Talloze professionele en private aanpassingen bevestigen het enorme potentieel van de R nineT.

Open interfaces in de elektronica maken de installatie van elektrische onderdelen eenvoudiger en lichter. En dan hebben we het nog niet over het doordachte afzonderlijke frame. Het eindstuk van het achterframe kan eenvoudig worden ontmanteld: voor een puristische en stijlvolle solorit of alternatieve optionele zittingen.

Om uw R nineT een nieuwe look te geven met andere gelakte onderdelen, zijn er ook twee tanks verkrijgbaar: de aluminium tank met zichtbare of weggepolijste lasnaad kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met de standaard tweedelige rijderszit. U kunt de achterkant echter ook vervangen door een aluminium 'hump'.

Voortaan zijn er ook twee speciale uitvoeringen verkrijgbaar: 'Black storm metallic / Vintage' en 'Blueplanet metallic / Aluminium'. Als aanvulling op de tank krijgt uw R nineT ook de juiste aluminium 'hump seat' en een voorwielafdekking in de kleur van uw keuze. De speciale afwerking 'Black storm metallic / Vintage' geeft uw motor de unieke verouderde look door hem met de hand te borstelen. De ultraperformante sportdemper, die als accessoire kan worden besteld, kan dan weer hoog of laag worden geplaatst, voor een ronduit opmerkelijke uitstraling.

Het gamma af fabriek verkrijgbare accessoires is al even indrukwekkend en gaat van verwarmbare stuurgrepen en led-richtingaanwijzers. De R nineT leent zich zelfs voor de montage van expressieve accessoires zoals onze nieuwe Machined-onderdelen: een andere cilinderkopafdekking, koplampring, motorafdekking, enz. Met de R nineT haalt u niet alleen het maximum uit elke rit maar ook uit uw machine.