Light white

Andere modellen

The pictures may include optional equipment.

  • R nine T
  • R nineT Pure
  • R nineT Racer
  • R nineT Scr.

R nine T Urban G/S

Opvallend. Krachtig. Luchtgekoeld.

Geniet van het zelfverzekerde gevoel van een boxer met een rechte en ontspannende rijhouding, gekoppeld aan moderne technologie. Maak uw keuze uit talloze personaliseringsopties voor uw eigen, unieke ideeën. De R nineT Urban G/S laat er geen twijfel over bestaan: hij brengt hulde aan de eerste modellen uit de succesvolle geschiedenis van de BMW Motorrad G/S-modellen. Een blik volstaat om te zien dat de R nineT Urban G/S de offroad-geest van dat tijdperk samenvat. Tegelijk maken zijn rijeigenschappen hem tot een volwaardig lid van de R nineT-familie. Hij weerspiegelt de manier van leven van die tijd: mensen wisten waar ze heen wilden en wisten precies hoe ze daar wilden geraken.

De inspiratiebron: onmiskenbaar.

Het design van de R nineT Urban G/S springt onmiddellijk in het oog. Opvallend stijlelementen creëren een krachtige en robuuste motorfitets die hulde brengt aan het oorspronkelijke G/S-design: het 19"-voorwiel, de telescopische vork met de vertrouwde ingewanden, het koplampmasker, de voorruit en de verhoogde voorwielafdekking bepalen de voorzijde van deze motor. Het profiel wordt gedefinieerd door een uitgesproken horizontale lijn. Witte koetswerkelementen en de smalle, iets verlengde rode zitting doen de geest van de legendarische R 80 G/S uit 1980 herleven. De zwarte motor en het frame benadrukken dat effect. De nieuwe, klassieke ronde instrumenten bevestigen dat de Urban G/S deel uitmaakt van de R nineT-familie. De R nineT Urban G/S munt overal uit, van ongeplaveide wegen tot grindpaden. De optionele noppenbanden en spaakvelgen, de Enduro-voetsteun, het met bouten bevestigde warmteschild en de stalen voetremhendel benadrukken het effect zowel functioneel als visueel.

Technologie voor puur rijplezier.

De R nineT Urban G/S blijft de traditie trouw met zijn look maar de motor toont ook respect voor het heden met zijn moderne technologie. Hij beschikt over de beproefde motor en het elektrische systeem van de BMW R nineT. De Urban G/S voldoet ook aan de huidige Euro 4-emissienormen. De krachtige, luchtgekoelde tweecilinder-boxermotor puurt uit zijn inhoud van 1.170 cm³ een vermogen van 81 kW (110 pk) voor een uiterst dynamische vermogensontplooiing, zelfs bij lage toerentallen. Alles voor een lichte en moderne rijervaring. Het standaard ABS-systeem en de optionele automatische stabiliteitscontrole ASC verzekeren uw veiligheid wanneer u het vermogen overbrengt naar de weg... of het grind. En er is nog een laatste visuele knipoog naar de Enduro-wortels van de G/S: de verhoogde uitlaat in geborsteld roestvrij staal.

Rechtop en majestueus.

De gebalanceerde ergonomische driehoek van de Urban G/S draagt bij tot de wendbaarheid en de zelfverzekerde look op de weg: de iets hogere stuurstang, het lange zitoppervlak en de iets diepere en bredere voetsteunen achteraan dragen bij tot een ontspannen en zelfverzekerde rijervaring. De standaard zithoogte van dit model is 850 mm. Dankzij de optionele verlaagde zitting biedt de R nineT Urban G/S de nodige stabiliteit voor rijders van elke grootte.

Nagenoeg grenzeloze personaliseringsmogelijkheden.

Of u nu opteert voor een offroad-look of een retrotoets, de R nineT Urban G/S belichaamt meer dan wat ook uw levensstijl. Daarom voorzag BMW Motorrad nagenoeg eindeloze personaliseringsmogelijkheden, zoals dat ook bij eerdere modellen het geval was, getuige daarvan de talloze avonturen doorheen de G/S-geschiedenis. De R nineT Urban G/S laat zich snel omvormen tot een eenzitter dankzij het verwijderbare passagiersframe. Klanten krijgen bovendien de keuze uit een gamma op maat ontwikkelde, originele BMW Motorrad-accessoires. Enkele voorbeelden zijn een crashstang, een motorafdekking en een beschermend koplamprooster. De motor kan ook worden uitgerust met verscheidene optionele accessoires zoals spaakvelgen, diverse tanks, een automatische stabiliteitscontrole (ASC), verwarmbare stuurgrepen en led-richtingaanwijzers. De R nineT Urban G/S is echter ook ideaal voor de installatie van speciaal gemaakte opbouwcomponenten zoals onze nieuwe Machined-onderdelen. Kortom: Uw persoonlijkheid is even onbegrensd als uw rijplezier.