Altijd onderweg.

Hing Yeung heeft 12 motorfietsen.

Op uw plaatsen, klaar voor avontuur...en start! Als het aan Hing lag zou hij altijd op de baan zijn. Reizen, reizen en nog eens reizen. Op een van zijn motorfietsen. Verrassend is het niet: Hing voelt zich overal thuis, hij is altijd heel open. Hij werd geboren in Hong Kong, groeide op in Nederland en woont en werkt nu in Long Beach, Californië.

Ik maak mijn motor niet schoon. Ik rijd in de regen. #MAKEITSPEZIAL

Altijd klaar voor vertrek.

Altijd klaar voor vertrek.

Zijn honger voor avontuur bracht hem al in 25 landen op zijn motorfiets. Zuidoost-Azië, Colombia, Marokko, West-Europa, de VS en Mexico, het lijstje is lang. Zijn held? De Noor Helge Pedersen. Deze avonturier had na 10 jaar meer dan 400.000 kilometer op de teller staan en doorkruiste daarbij 77 landen.

+ Lees meer

Hing Yeung en Helge Pedersen. De twee mannen hebben nog iets anders gemeen: de BMW R 80G/S. Hings favoriet. Deze iconische motorfiets is een heuse legende in het wereldje. "Dit is de beste motorfiets die ooit is gemaakt", klinkt het vol lof bij Hing. Van de twaalf motorfietsen die hij bezit, zijn er zes BMW enduro's: drie R 80 G/S, een R 80 G/S HPN Dakar Replica en twee R 80 G/S Parijs-Dakar. Stuk voor stuk legendes. De R 80 G/S is een motor voor kampioenen: bij de Dakar-rally's van 1981, 1983, 1984 en 1985 kwam hij als eerste aan. Wanneer Hing op een van deze legendarische exemplaren kruipt, wordt hij teruggevoerd in de tijd.

+ Lees meer

Reizen doet Hing in een opwelling, plannen doet hij minder. Gewoon de dingen op je laten afkomen, en gaan. Hij wil de vrijheid hebben om te stoppen waar en wanneer hij dat wil. En zonder rekening te moeten houden met anderen. "Je komt hoe dan ook altijd mensen tegen onderweg". En hij wil liever praatjes aanknopen met anderen dan de hele tijd zijn motorfiets te staan opblinken. Zijn manier om zijn motoren te poetsen is dan ook op zijn zachtst gezegd ongewoon: "Ik maak gewoon een ritje tijdens een stevige plensbui. Dat is supergemakkelijk, en het kost je maar vijf minuten". Terwijl hij rijdt, luistert hij graag naar 'Come get it Bae' van Pharrell Williams: "Gonna pop a wheelie, don't try too high".

+ Lees meer

Het mag duidelijk zijn dat Hing niet zonder zijn motorfietsen kan. Maar ook zonder zijn smartphone zou deze creatieve directeur van beroep verloren zijn. Hij gebruikt hem als gps, om te bellen met vrienden of prachtige kiekjes te schieten. En omdat je al eens honger krijgt onderweg, gebruikt hij de app 'Food Finder' om op zoek te gaan naar leuke restaurantjes in de buurt. Hing is altijd klaar om eropuit te trekken. Hij wil "altijd meer ontdekken", een motto dat hij gerust op zijn benzinetank wil laten graveren. Onze globetrotter heeft nog een lijstje van 25 landen af te werken. En weg is hij.

+ Lees meer
Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Maak hem tot de jouwe