Een moeder met een verhaal.

Jennifer McCan krijgt een kick van rijden.

Jennifer had er genoeg van. Altijd achterop zitten op een motorfiets, het is gewoon haar stijl niet. Ze is een vrouw van de actie. Ze doet de dingen op haar manier. Een paar jaar geleden besloot ze in een opwelling om haar rijbewijs te halen, zodat ze zelf op de motorfiets kon kruipen waar en wanneer ze daar zin in had. Ze heeft ook graag af en toe wat tijd voor zichzelf - helemaal in haar eentje. Stoppen waar ze wil. Even ontsnappen van telefoontjes, technologie en werk.

Ik heb een gezin te runnen. En ik rijd met de motor. #MAKEITSPEZIAL

De stad uit.

De stad uit.

Mama. Elke keer dat haar dochter haar zo aanspreekt, barst Jennifer van de trots. En mama heeft alles onder controle: "Ik ben een vrouw en een moeder die voltijds werkt. En ik reis en rijd zo veel mogelijk met mijn motorfiets", zegt ze vol vertrouwen. Je moet je wel kunnen organiseren. Dat wil evenwel niet zeggen dat ze bekend wil staan als een supervrouw.

+ Lees meer

De motor van Jennifer is net zo origineel als zijzelf. Deze moeder rijdt op een retro twin, die enkel in de VS gedurende een korte periode verkrijgbaar was. "De motor is vrij klein, zeker als je ziet hoe veel en hoe ver ik ermee rijd". Ze houdt ervan om rustig te cruisen, houdt er een ontspannen rijstijl op na en voelt zich thuis op plattelandswegen - weg van Ventura City, Californië, en altijd blij als de omgeving plots verandert.

+ Lees meer

Het mag misschien niet zo lijken, maar Jennifer heeft haar prioriteiten mooi op een rijtje. Veiligheid komt eerst: "Ik zou nooit op mijn motorfiets stappen zonder een helm, mijn leren jack en mijn laarzen." Wanneer 'Gypsy' van Fleetwood Mac door de boxen schalt, is ze niet meer te stoppen. Dan gaat het gashendel open en schiet ze weg. Het nummer geeft haar niet enkel zin om het gas open te draaien. Het doet haar ook nadenken over haar verleden. Over alle reizen die ze maakte. Ze werd geboren in Salt Lake City en verhuisde al tig keer. Zo woonde ze al in Jakarta, New York, Boston en Los Angeles.

+ Lees meer

Voor mama is het duidelijk: ze is niet van plan haar motorfiets op te geven alleen maar omdat ze moeder is geworden. Integendeel zelfs. Ze acht de kans groter dat ze haar kinderen later aanmoedigt om voor deze levensstijl, deze houding te kiezen. Zo kan Jennifer haar dochter tonen hoe een ritje met de motor puur genieten is. 

+ Lees meer
Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Maak hem tot de jouwe