Geen oude knar.

Kelsey Coppetti houdt van de frisse wind in de haren en de vrijheid op de baan.

Het begon allemaal met een inzicht. Kelsey woonde nog in San Francisco toen ze merkte dat steeds meer vrouwen met de motorfiets reden. De tijd dat enkel mannen de stad doorkruisten op twee wielen leek helemaal vervlogen. Maar waarom had zij dan nog geen motorfiets? Het plan om er eentje te kopen zou haar niet meer loslaten.

De naam van mijn motorfiets is 'Grandpa Magnet'. Maar denk maar niet dat ik als een omaatje rijd. #MAKEITSPEZIAL

Snel en ontspannen.

Snel en ontspannen.

Deze marketing manager werkt tegenwoordig in Los Angeles en geniet al sinds 2012 van de mentale, fysieke en emotionele uitdagingen van motorrijden. "Soms voert mijn motorfiets me naar een heel eigen wereldje". Voor Kelsey is een ritje met de motor enorm heilzaam, een korte vlucht weg van de dagelijkse sleur. Een stukje avontuur zo je wilt. "Ik voel graag de wind, al is die soms rustig. En alles rondom mij is in beweging".

+ Lees meer

Kelsey kent de gevaren van de motorfiets, zeker als inwoner van Los Angeles. Haar helm heeft haar leven al een keer gered. "Na een val ga je anders denken, en het kan best lastig zijn om dan weer op de motor te kruipen". Ze wilde haar hobby allerminst aan de kant schuiven. Ze was al te lang gewend aan de koele wind in de haren en de eindeloze vrijheid.

+ Lees meer

De eerste motorfiets die ze kocht had 9000 mijl op de teller. Hij had al twee eigenaars gehad. "Hij is nog steeds mijn trouwe metgezel". Kelsey bleef al die jaren trouw aan 'Grandpa Magnet' - haar lieflijke koosnaampje voor haar motorfiets. Een dankbaar exemplaar, al geeft ze toe dat ze hem niet altijd even goed heeft verzorgd. "Wanneer ik het echt niet meer kan aanzien, dan haal ik er een emmer water bij".  

+ Lees meer

En hoe rijdt ze graag? "Snel en ontspannen", zegt Kelsey schaterend. Voor haar gaan die twee perfect samen. Op zondag trekt ze er graag spontaan in haar eentje op uit - vaak op de tonen van 'The Black Angels'. En uiteraard kan ze ook genieten van een ritje met haar vrienden. Ze gaat weleens een weekendje weg, en dan gaan haar kampeerspullen in haar bagage. En ook haar vriend rijdt met de motorfiets, een combinatie die Kelsey ten zeerste kan aanbevelen. "Heerlijk wanneer je partner ook een motorrijder is".

+ Lees meer
Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Maak hem tot de jouwe