Als de gesmeerde bliksem.

Nick Huber is een snelheidsfreak.

Zijn kindjes zijn BMW-classics. Hij vindt altijd wel een momentje om lekker te cruisen. Hij houdt halt bij een gezellig restaurantje, parkeert zijn motorfiets voor het raam en verorbert een hamburger terwijl hij liefdevol naar zijn trouwe metgezel tuurt. Maar Nick houdt er ook graag de vaart in en heeft al op heel wat motorfietsen die pure snelheid mogen ervaren. Zijn vrienden noemen hem dan ook niet voor niets 'Bliksem'. "Ik geef het toe, ik ben een snelheidsfreak", klinkt het.

Ze noemen mij Bliksem. #MAKEITSPEZIAL

Altijd klaar voor vertrek.

Altijd klaar voor vertrek.

Nick verzamelt motorfietsen zoals anderen postzegels verzamelen. Als hij niet op zijn BMW zit, dan maakt hij ongetwijfeld een ritje op zijn Bultaco, Honda, Husqvarna, Kawasaki, Moto Guzzi, Norton, Suzuki of Triumph. Nick geeft altijd het beste van zichzelf. Hij heeft al in heel wat projecten bewezen dat hij een gave heeft als het over motorfietsen gaat. Hij maakt altijd iets unieks van een tweewieler, door hem de perfecte facelift te geven.

+ Lees meer

'Bliksem' houdt zijn motorfietsen tiptop. Ze moeten glanzen en stralen. "Zo repareer je ze ook gemakkelijker en zie je sneller waar het probleem zit. En uiteraard zien ze er ook beter uit als ze zijn opgeblonken." Uiterlijk en voorkomen zijn belangrijk. Daarom houdt hij zo van zijn leren jack. Hij zou er nooit zonder mee op een motorfiets kruipen. Het is een uniek stuk. "Het wordt beter met de jaren."

+ Lees meer

Hij gaat graag in zijn eentje op pad, maar ook in kleine groepjes voelt hij zich helemaal in zijn sas. "Grote groepen vind ik dan weer wat te vermoeiend en te veel stress. Iedereen wil tevreden zijn en is op zoek naar zijn portie plezier op de weg." En wat zou hem gelukkig maken? "Een vliegtuighangar." Want dan zou hij eindelijk genoeg plek hebben voor al zijn motorfietsen - altijd klaar voor vertrek. 

+ Lees meer

Nick wil weldra weer de baan op en Europa doorkruisen, op zoek naar zijn oude huis - hij werd geboren aan de Tegernsee in Beieren. Hij verhuisde als kind naar de VS, en tegenwoordig woont hij in Minneapolis. Er spelen ook voortdurend andere ideeën en dromen in zijn hoofd. Waarom bijvoorbeeld eens niet deelnemen aan de Baja 1000 Rally in Mexico? Of de lange trip naar Argentinië wagen en weer helemaal één worden met zijn motorfiets.

+ Lees meer
Meer verhalen die je misschien interessant vindt.

Maak hem tot de jouwe