Wat zijn de vereisten voor het gebruik van de optionele Connectivity-uitrusting met TFT-display?

1) Motorfiets met 6AB optionele Connectivity uitrusting,

2) Smartphone en BMW Motorrad-communicatiesysteem voor media en telefoon,

3) BMW Motorrad Connected app voor smartphone-gebaseerde navigatie voor smartphones met iOS of Android.

Extra opmerkingen: kosten voor het gebruik van uw mobiele provider kunnen van toepassing zijn. Meer informatie over gegevens en roaming-tarieven kunnen verkregen worden bij uw mobiele provider. De meeste huidige smartphone-ondersteunde telefoonservices (hands-free modus), media-speler (A2DP en AVRCP) en navigatie (SPP/ iAP). BMW Motorrad Connected app voor Apple-apparaten met iOS vanaf 10.3.1 of Android-apparaten vanaf 6.0.1. Type en dekking van de navigatie is afhankelijk van de technische omgeving evenals het apparaat van de eindgebruiker. Navigatie kan worden gebruikt als onderdeel van de BMW Motorrad Connected app zo lang BWM Motorrad kaartgegevens en navigatiediensten van een provider (derde partij) blijft ontvangen, maar minimaal 3 jaar vanaf de eerste registratie.

Welke smartphones zijn compatibel met Connectivity?

De meeste huidige smartphone-ondersteunde telefoonservices (hands-free modus), media-speler (A2DP en AVRCP) en navigatie (SPP/ iAP). BMW Motorrad Connected app voor Apple-apparaten met iOS vanaf 10.3.1 of Android-apparaten vanaf 6.0.1. 

De volgende apparaten zijn bijvoorbeeld compatibel:

iOS: iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7

Android: Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S7, Sony Experia Z5, Motorola Moto G, Motorola Moto X Style, LG G5, Huawei Mate 8, HTC Perfume

Met welke helm werkt het Bluetooth-communicatiesysteem met de optionele Connectivity-uitrusting?

Bluetooth-verbinding tussen het TFT-display en communicatiesysteem: compatibiliteit is gegarandeerd voor het BMW Motorrad-communicatiesysteem. Een succesvolle verbinding met andere Bluetooth-communicatiesystemen is meestal aannemelijk dankzij de standaard gebruikte Bluetooth, maar kan niet gegarandeerd worden door BMW Motorrad. Volume-aanpassing via Multi-Controller werkt alleen met BMW Motorrad-communicatiesystemen.

In welke landen kan de navigatie worden gebruikt?

Huidige navigatiedekking met gedetailleerde kaartgegevens:

Albanië, Algerije, Andorra, Angola, Argentinië, Australië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, de Azoren, Bahama's, Bahrein, de Balearen, Wit-Rusland, België, Benin, Bolivia, Bosnië, Botswana, Brazilië, Bulgarije, Canada, Canarische Eilanden, Kaaiman Eilanden, Kanaaleilanden, Chili, Colombia, Costa Rica, Kroatië, Cyprus, Tsjechische Republiek, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, El Salvador, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Guatemala, Honduras, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Iran, Ierland, Isle of Man, Israël, Italië, Jamaica, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Koeweit, Letland, Libanon, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Maleisië, Malta, Mauritius, Mexico, Moldavië, Monaco, Montenegro, Marokko, Nederland, Nieuw Caledonia, Nieuw Zeeland, Nicaragua, Nigeria, Noorwegen, Oman, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Filipijnen, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Réunion, Roemenië, Rusland, Saint-Barthélemy, Saudi Arabië, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Togo, Tunesië, Turkije, Oekraïne, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Uruguay, VS Maagdeneilanden, Venezuela, Vietnam.

Kunnen kaartgegevens gedownload worden voor smartphone-gebaseerde navigatie of is het nodig om een permanente mobiele online verbinding te hebben?

Kaartgegevens voor alle gedekte landen en regio's kunnen lokaal gedownload worden op de smartphone via de BMW Motorrad Connected app. Het is absoluut raadzaam dat u de kaartgegevens download, zodat u niet beperkt wordt door netwerkdekking. Met lokaal gedownloade kaarten heeft de klant altijd de juiste gegevens bij de hand en kan daardoor snel en eenvoudig navigeren. Het gebruik van de online navigatie kan leiden tot roaming-kosten en een hoge mobiele gegevensoverdracht. De kaartgegevens kunnen in slechts enkele stappen gedownload worden: BMW Motorrad Connected app menu "MORE", vervolgens "Download maps"; klik met het pijlsymbool in de rechter bovenhoek om de te downloaden regio's te selecteren.  

Worden persoonlijke gegevens overgedragen naar BMW Motorrad via de app?

Er worden geen persoonlijke gegevens gebruikt of opgeslagen.  

Kan ik spraakoproepen horen of naar muziek luisteren vanuit de BMW Motorrad Navigator als het communicatiesysteem in mijn helm is verbonden met het TFT-display?

Nee. De audio-uitvoer van de BMW Motorrad Navigator kan alleen worden gebruikt als de Navigator direct verbonden is met het communicatiesysteem in de helm.

Beste tips voor in de praktijk

Bluetooth-verbinding: het opzetten van een Bluetooth-verbinding, het zogenaamde koppelen van het TFT-display met uw mobiele apparaat en het BMW Motorrad Communication Systeem is in detail beschreven in de handleiding voor de bestuurder. In sommige gevallen kan het nodig zijn om koppelen te herhalen. De handleiding voor de bestuurder biedt tevens handige hints en probleemoplossing in het geval van problemen.

Audio-uitvoer: voor optimale audio-uitvoer tijdens het luisteren naar muziek of als u aan de telefoon bent, is het handig om het audioniveau van het mobiele apparaat op maximaal te zetten. Audiovolume tijdens het rijden kan direct geregeld worden via de volumeregeling van het communicatiesysteem in de helm of met de Multi-Controller (als u een BMW Motorrad Communication System gebruikt).

Navigatie: het downloaden van kaartgegevens op de smartphone via de BMW Motorrad Connected app zorgt ervoor dat de motorrijder onafhankelijk is van netwerkdekking en roaming. In de BMW Motorrad Connected app: menu „MORE”, daarna „Download maps“. Klik op het pijlsymbool in de rechter bovenhoek om de te downloaden regio's te selecteren.   

Beschikbaar voor de volgende motorfietsen

spinner