Het communicatiesysteem bestaat uit een M-ASK-H, een microfoon en twee luidsprekers voor een helm, evenals NiMH-batterijen met een continue gebruiksduur van tien tot twaalf uur. Het systeem wordt geregeld via een module met drie knoppen die exact in de achterkant van de helm past.
Het BMW Motorrad communicatiesysteem is bedoeld voor communicatie tussen een bestuurder en duopassagier, maar maakt tevens communicatie mogelijk met andere Bluetooth-compatibele apparaten. Naast communicatie met de passagier kan de bestuurder tevens navigatie-aanwijzingen horen van de BMW Motorrad Navigator, bellen of naar muziek luisteren, op voorwaarde dat de andere apparaten tevens compatibel zijn met Bluetooth.
Het BMW Motorrad communicatiesysteem maakt ook communicatie van motorfiets tot motorfiets mogelijk. Afhankelijk van de omstandigheden kan het systeem communiceren over afstanden van maximaal 100 meter, met lichte beperkingen betreffende de audiokwaliteit. Als de verbinding vanwege grotere afstanden of slechte omstandigheden wordt onderbroken, wordt de verbinding automatisch hersteld als de afstand tussen de twee partijen weer klein genoeg is.
+ Lees meer

Nog meer gedetailleerde technologie

spinner