Uit liefde voor motorfietsen.

Wanneer customizing een levenstijl wordt.

Niet enkel de geur van benzine en het gebrul van motoren die motorliefhebbers naar Pure&Crafted lokken, maar ook de individuele kunstwerken - handgemaakt en met een ongelooflijke oog voor detail. Op het festival kan je genieten van goede muziek, buitengewone motorfietsen en een leuke babbel met gelijkgezinden uit de customscene. Hieronder vind je een aantal customizers die van de partij zullen zijn.

Berham Customs

Berham Customs

Bij Berham Customs worden uitzonderlijke motorfietsen gebouwd. Elke concept is uniek. De mannen van de werkplaats in Berlijn weten het zeker: “Je kan van alles op twee wielen iets moois maken.” Samen met KRT Framework ontwerpt, produceert en verkoopt Berham Customs kleine series customonderdelen onder het gezamenlijke label #bhckrt. Momenteel hebben ze hun aandacht gericht op BMW's met twee kleppen – en dat wordt duidelijk op Pure&Crafted.  

+ Lees meer

Herzbube

Herzbube

Goede, oude motorstijlen springlevend houden – daar gaat het bij Herzbube Motorcycles om.  Door oude motorfietsen weer leven in te blazen, wil de Berlijnse customizer variatie brengen in het straatbeeld en de creativiteit een boost geven. Bikers worden betrokken in dit proces omdat mens en machine als een geheel worden gezien. Herzbube richt zich op klassieke motorfietsen uit de jaren twintig tot de late jaren zeventig. Het wordt old school op Pure & Crafted!  

+ Lees meer

Karoo

Karoo

Karoo Motorcycles is werkplaats voor custombikes die gespecialiseerd is in het afstemmen van moderne klassieke motorfietsen op de persoonlijkheid en stijl van de rijder. De naam “Karoo” komt uit de halfwoestijnregio op het hoogplateau in de West-Kaap van Zuid-Afrika, waar je een aantal van de beste motorroutes op en naast de weg vindt. Gadso Hautmans, afkomstig uit de streek rond West-Kaap, startte Karoo Motorcycles in Hamburg als part-time project. Hij biedt klanten de mogelijkheid om op een neo-klassieke motor te rijden met moderne technieken, maar met een sterk individueel karakter en een uniek ontwerp. Welkom op Pure&Crafted!

+ Lees meer

Kradwahn

Kradwahn

Kradwahn is een groep motorliefhebbers uit de Duitse regio Münsterland. Hun belangrijkste drijfveer is de passie voor schroot die het potentieel heeft om een echte schat te worden. De Kradwahn-community houdt zich vooral bezig met ritjes maken, custom-evenementen bezoeken, deelenemen aan sprintraces en vooral: motorfietsen customizen. In hun garages werken customizen ze vooral BMW's uit de jaren 60, 70 en 80. Ze worden omgetoverd in individuele motoren met veel aandacht voor het esthetische en detail. Dat sluit netjes aan bij Pure&Crafted.  

+ Lees meer

Krautmotors

Krautmotors

In de eerdere strijd voor de beste motoren en de snelste rijders waren de "Krauts" steeds een stap voor. Daar draait het om bij Krautmotors: historisch gegroeide tradities gecombineerd met de stijl van vandaag. Met deze stelregel in het achterhoofd bouwt Krautmotors custombikes. Hun motorfietsen zijn ongeëvenaard uniek en al jarenlang de must haves in de customizerscene.

Onconventioneel en uniek zijn ook de woorden die hun nieuwe project omschrijven: de Pure&Crafted Signature Bike, die Mr. Krautmotors Rolf Reick heeft gebouwd op basis van de elektrische maxi-scooter C-evolution van BMW Motorrad. De motor wordt afgewerkt en onthult op de Pure&Crafted-editie van dit jaar. 

+ Lees meer

KRT Framework

KRT Framework

KRT Framework is geen werkplaats in de gewone betekenis. Het is een fabriek die individuele, handgemaakte voertuigen bouwt op een traditionele manier. Samen met Berham Customs ontwerpt, produceert en verkoopt KRT Framework kleine series customonderdelen onder het gezamenlijke label #bhckrt. Momenteel richten ze zich op BMW-motoren met twee kleppen. Op het Pure&Crafted-festival tonen ze klassiek vakmanschap met een passie voor motorfietsen.

+ Lees meer

Motorworld

Motorworld

Deze drie Berlijners hebben trouw gezworen aan een heel bijzonder soort circus. Als ambassadeurs van de motorcultuur streven ze naar een ideaal dat meer is dan 'gewoon' motorrijden. Ze volgen hun eigen regels en hebben een eigen levensstijl, die uit verschillende onderdelen bestaat. Hun liefde voor custombikes zijn de fundamenten van hun passie en vormt de basis voor elke nieuw avontuur. Zij hebben dus ongetwijfels iets te vertellen op Pure&Crafted.  

+ Lees meer

Omega Kraftrad

Omega Kraftrad

Hun jarenlange praktijkervaring maken van de vier motorliefhebbers van Omega Kraftrad experts in hun vakgebied. In hun werkplaats bouwen en restaureren ze motorfietsen. Op Pure&Crafted stellen ze niet alleen hun indrukwekkende custombikes voor, maar ook kledij en vervangingsonderdelen.

+ Lees meer

The Curves

The Curves

The Curves, de "alleen vrouwen"-motorclub, viert met brullende pk's de vrouwelijke kant van de motor- en customscene. Deze dames tussen 25 en 50 jaar oud blijven trouw aan het motto "Burning for Adventures" en verzamelen om er samen op uit te trekken en om monteurworkshops bij te wonen die ze zelf organiseren. In 2016 lanceerden de dames het Petrolettes-evenement om de levensstijl van de moderne bikester te vieren. Tijd voor vrouwentalk op Pure&Crafted.  

+ Lees meer

Urban Motor.

Urban Motor.

Urban Motor heeft geen boodschap aan het gekke streven naar de beste. De Berlijners doen hun eigen ding en staan bekend om hun exclusieve motorfietsen uit oud en nieuw metaal. Ze zweren bij de traditionele waarden, maar altijd state-of-the-art, en maken zo hun droom waar in het hart van Berlijn. Hun passie vertaalt zich in traditioneel vakmanschap en pure esthetiek. Benieuwd welke verrassingen Urban Motor voor ons in petto heeft dit jaar op het Pure&Crafted-festival.  

+ Lees meer

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner