Touren, shoppen & rocken.

Muziek, motorfietsen en de new heritage op het Pure&Crafted-festival 2017.

Ongeveer 10.000 enthousiaste bezoekers genoten van muziek, de motorfietscultuur en de new heritage-levensstijl in een heerlijk ontspannen sfeer op het Pure&Crafted-festival in Berlijn. De oude energiecentrale van Rummelsburg aan de Spree vormde de perfecte achtergrond hiervoor.

De laatste zonnestralen van de late zomerdag schenen door de hoge ramen van het bakstenen gebouw in de oude energiecentrale van Rummelsburg. Twee dagen lang was de historische locatie aan de Spree het middelpunt van de custom- en heritagescene, wat het festival een heel bijzondere en unieke charme gaf. In de winkel kon je de juiste outfit en handgemaakte accessoires vinden voor een unieke, vintage look, terwijl tegenover de Wheels Area een enorme selectie van waanzinnige custombikes glom in het avondzonlicht. In de open lucht in Berlijn dansten mensen vol vreugde op de tonen van Interpol, Car Seat Headrest of The Kytes.  

+ Lees meer

Passie voor motoren

Voor veel bezoekers was de rit naar Pure&Craft al het eerste hoogtepunt. Ze volgende de routes die BMW Motorrad uitstippelde en reden naar Berlijn vanuit het Spreewald in het zuiden of vanuit de Elbe-vallei in het noorden van Duitsland. In de Wheels Area van het Pure&Crafted-festival maakten ze kennis met de bekende zwaargewichten van de customscene, maar ook met jonge customizers en hun inspirerende visies. In totaal lieten zeven teams hun creativiteit de vrije loop in een customizingwedstrijd op initiatief van BMW Motorrad Duitsland. Voor de aanvang van het festival ontvingen alle deelnemers een R nineT Pure, die ze moesten ombouwen met een budget van € 4000 voor materialen. Bij de prijsuitreiking van de Pure&Crafted triomfeerden de customizers van Rabbit Ground uit Rüsselsheim met hun versie van een boxer met puristisch design.  

+ Lees meer

De stille verschijning van E-LisaBad.

Een speciale première zorgde voor een enorme sensatie op het festival. Net voor de show van Car Seat Headrest op zaterdagavond reed customizer Rolf Reick stilletjes op het hoofdpodium. Toen hij een burn-out deed, gaf het publiek geen kik. Ze hoorden wel het piepen van de draaiende wielen, maar er was helemaal geen motorgeluid te horen. Rolf was de eerste in de customscene die de e-scooter BMW C-evolution onder handen nam en customizede. Het resultaat heet "E-LisaBad" en is een futuristische dragster voor op de dragstrip. De aangepaste scooter, die tegelijk ook de Signature Bike is van Pure&Crafted 2017, demonstreert zijn E-kracht tijdens de Glemseck 101.  

+ Lees meer
Naar het verhaal external-link-arrow-slim

Vooral op zondag trokken gezinnen, vrienden en motorrijders naar het festivalterrein om Pure&Crafted te bezoeken als daguitstap. Ze genoten van de zon in een ontspannen sfeer, namen deel aan ritje door het Berlijnse achterland of huurden een motor voor een testritje bij BMW Motorrad truck. De toekomstige generatie motorrijders konden voluit gaan in de kinderzone. Degenen die een fietsopleiding tot een goede afloop brachten, ontvingen het liefdevol ontworpen kinderrijbewijs - de eerste stap om een biker te worden. De mannen van de originele Motodrom staan al helemaal bovenaan in de schaal voor rijvaardigheid. Ze reden nu niet met drie, maar met vier BMW R 25's tegelijk op de wall of death en sloegen het publiek van Pure&Crafted van 's ochtends tot 's avonds met verstomming.  

+ Lees meer

Liefde voor muziek

Interpol, Car Seat Headrest, Kytes – de line-up van het Pure&Crafted-festival beloofde een spectrum van muziek zonder franje, elektronische psychedelische nummers en zelfgemaakte akoestische liedjes. Toen de Ladys von Gurr op zaterdagmiddag het hoofdpodium opende in hun geheel unieke stijl, verdwenen de wolken boven Berlijn en bleef de zon de rest van het weekend bij ons. Over het hele terrein was muziek te horen, maar zelfs dat hielp niet om de levendige discussie over custombikes in de Wheels Area te stoppen.  

+ Lees meer

New Heritage op zijn best

De winkel bevond zich in de lichtrijke machinekamer van de energiecentrale uit 1906. Aan het plafond hangt een historische kraan. Zoals alles hier, is het vrijwel in originele staat en getuigt het van de Duitse industriële architectuur uit de jaren 1900. De goed onderhouden hal was een winkelparadijs voor liefhebbers van heritage en vintage. Je vond er alles, van stijlvolle jethelmen, hoogwaardige lederen riemen tot handgemaakte schoenen. Een hoedenmaker uit Berlijn liet de klanten versteld staan met haar oude handwerk. Puur en handgemaakt - individualiteit op zijn best.  

+ Lees meer

Degenen die na hun winkelbezoek wilden ontspannen, konden terecht bij de kappers om hun baard te trimmen of deden zich te goed aan het beste dat de straatkeuken te bieden heeft bij een van de foodtrucks of snackkraampjes. Daarna trokken ze naar de Green Box om wat foto's te maken. Een foto met de R nineT Scrambler uitgerust met een Spezial-onderdelenset was het perfecte souvenir. Meer dan een op de tien bezoekers van het Pure&Crafted-festival ging met een foto naar huis. Terwijl de zaterdagavond prachtig werd afgesloten met vuurwerk over de Spree, werd genoten van wat nog restte van de zondagavond op de tonen van de aanstekelijke muziek van The Kytes. Voor velen was de laatste act op het hoofdpodium een van de hoogtepunten van het hele weekend. Er werd luidop gevraagd of dit festival volgend jaar wordt herhaald. Het antwoord was natuurlijk "ja". Binnenkort meer hierover.  

+ Lees meer

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

spinner