De mooiste omwegen naar Berlijn.

Jouw motorroute naar het Pure&Crafted-festival.

Alle wegen leiden naar de hoofdstad – maar wie houdt nu van rechtdoor rijden? Tour met je motor over bochtige landwegen door rivierenlandschappen en weiden, ver weg van snelwegen en rechte stukken en ontdek culturele bezienwaardigheden in de steden en dorpen. Neem je tijd en baan je een weg naar Pure&Crafted in Berlijn voor de schitterende aftrap van het festival. Tips voor routes naar, in en rond Berlijn.

Lagunes langs de weg

Van Hof naar Berlijn.

Van Hof naar Berlijn.

We vertrekken vanuit de noordoostelijke Beierse stad Hof en rijden vandaag oostwaarts, waar we voorbij de Klingenthal komen in Vogtland. Van daaruit gaan we richting Dresden. Wie er zin in heeft, kan even pauzeren in de Saksische hoofdstad. Het is zeker de moeite waard, want Dresden verrast niet alleen met zijn prachtige architectuur, zoals het Semper Operahuis, maar vooral met zijn open levensstijl en mediterrane flair. Het is een voorproefje voor het volgende traject door het Spreewald. Waterwegen strekken zich uit als lagunes door het landschap, een labyrint van waterlichamen en planten. Vanaf Spreewald is het nog slechts een uurtje rijden naar Berlijn.

+ Lees meer

Afdaling in het Elbedal

Van Hamburg naar Berlijn.

Van Hamburg naar Berlijn.

Op de motor door het grootste rivierlandschap van Duitsland: de Elbevallei. De route voert over landwegen langs weelderige weilanden richting Dannenberg. De stad ligt tussen Wendland, Altmark, Elbtalniederung en Lüneburger Heide. Vanaf hier loopt je route verder via het Elbedal naar Brandenburg. Na drie uur rijden kom je aan in Wittenberge, die vanwege de ligging bij de Elbe een uitgelezen plek is om te stoppen voor de lunch. Vanaf hier is het nog drie uur rijden naar Berlijn-Rummelsburg. Onderweg wacht je nog de schoonheid van de Havelland met Schloss Kleßen, gelegen aan een van de mooiste meren in Brandenburg.

+ Lees meer

Berlijns Briesje

Stadsrit in Berlijn.

Stadsrit in Berlijn.

Van Rummelsburg rijd je langs de Spree in noordwestelijke richting. Je rijdt er langs de historische monumenten tot je aan de Tegeler See komt in West-Berlijn. Dit ligt op amper een steenworp van Spandau, waar de Berlijnse fabriek van BMW Motorrad Berlin is gevestigd. Nu ga je de stad in. Rijd door de stad, in en uit de files, door het verkeer en de drukte. Eens je uit het zadel bent, ontdek je de blikvangers van de metropolis: Brandenburger Tor, Siegessäule, Potsdamer Platz. Bij het terugkeren rijd je weer door de stedelijke jungle naar Platz der Luftbrücke met het aangrenzende Tempelhofer Feld en terug naar Rummelsburg.

+ Lees meer

Naar de buitenwijken van Berlijn.

Naar de buitenwijken van Berlijn.

Geïnspireerd door de muziek, motorfietsen en new heritage op het festival, kan je zin hebben om een ritje maken naar de buitenwijken van Berlijn. Vertrek in oostelijke richting en rijd tot je aan de Müggelsee komt, de eerste blikvanger op je route. Het is een populair recreatiegebied voor inwoners van Berlijn en een speeltuin voor watersporters. Tijdens deze rit wordt herhaaldelijk duidelijk hoeveel bos en water Berlijn omringt, als je bijvoorbeeld langs de Fredersdorfer Mühlenfließ rijdt, of langs het heidegebied Langes Luch en Breites Luch. Tijdens de vier uur durende tour kom je ook langs de Märkische Schweiz, het oudste natuurpark in Brandenburg met talloze meren, bronnen en beukenbossen.

+ Lees meer

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner