40 jaar avontuur

Vier decennia GS

Klaar voor elke uitdaging: Sinds 1980 staat de GS voor grenzeloos avontuur en nieuwsgierigheid, zowel off-road als op de weg. 40 jaar geleden presenteerden we de R 80 G/S voor het eerst als de conceptuele wegbereider van de touring enduro's en daarmee legden we de basis voor een decennialang succesverhaal. We vieren dit jubileum met drie speciale edities - de nieuwe F 750 GS, F 850 GS en de F 850 GS Adventure. De "Editions 40 Years GS" zijn elk een eerbetoon aan de #SpiritofGS. Ze overtuigen met state-of-the-art technologie, maar hun ontwerp is geïnspireerd op de legendarische R 100 GS en doet denken aan de oorsprong van de GS.

Een uniek design voor het jubileum

Geïnspireerd door het icoon

State-of-the-art technologie, geïnspireerd door iconen: De "Editions 40 Years GS" zijn een visueel eerbetoon aan een GS-legende: Het zwart-gele ontwerp is geïnspireerd op de R 100 GS, die bekend is geworden onder de bijnaam "Bumblebee".

F 750 GS – Edition 40 Years GS

Zwarte velgen, opvallende gele handbescherming en opvallende "40 Years GS"-belettering: de F 750 GS in de "Edition 40 Years GS".

F 850 GS – 40 Years GS edition

De F 850 GS "Edition 40 Years GS" is met zijn Blackstorm-metallic spuitwerk, gele highlights en goud-geanodiseerde velgen een echte blikvanger.

F 850 GS Adventure – 40 Years GS edition

De F 850 GS Adventure in de "Edition 40 Years GS" met zwart-geel zadel, velgen in geanodiseerd goud en hoogwaardige details roept de R 100 GS op.

40 jaar vooruitgang

Hij kwam, hij reed en hij overwon

Hij kwam, hij reed en hij overwon

Toen de GS 80 twee gouden medailles won op het Six Days Wereldkampioenschap in 1978, had bijna niemand enig idee dat de modelserie twee jaar later op de markt haar triomftocht zou voortzetten. De R 80 G/S heeft de basis voor het segment van de volumineuze touring enduro's gevormd, dat het vandaag de dag nog steeds domineert. De GS geldt als de meest succesvolle Duitse motorfiets - en we weten waarom. Als je eenmaal op een GS gestapt bent, merk je al snel: GS rijden is een manier van leven.

+ Lees meer

Rijtechniek die mijlpalen stelt

Rijtechniek die mijlpalen stelt

Rijdynamiek, off-road-vermogen, comfort en robuustheid zijn haar vier uitstekende talenten, die we al 40 jaar cultiveren en voortdurend verbeteren. Dit maakt de GS een constante drijfveer voor innovatie: Dit model is gebouwd om grenzen te overwinnen en nieuw terrein te veroveren. Deze motorfiets wordt aangedreven door de motortechniek van de toekomst, ooit begonnen met de eencilinder tot de huidige boxermotor.

+ Lees meer

Op naar de dealer

Nieuwsgierig geworden, maar je hebt meer informatie nodig? Zoek gericht een BMW-motordealer bij u in de buurt en laat u adviseren over de "Editions 40 Years GS".

Zoek uw dealer

Meer over de #SpiritofGS

spinner