Volledig in zijn element.

Sterling Taylor verlegt dolgraag zijn eigen grenzen.

Als hij zich op de tast een weg naar boven baant, vindt hij met zijn tenen houvast en grijpt hij met zijn handen een uitstekende rots. Sterling Taylor is een klimmer en is niet van plan om zich door zijn hoogtevrees uit het veld te laten slaan. Hij is dol op uitdagingen – en op zijn motorfiets.

Motorrijden en klimmen zijn vergelijkbaar. Met allebei kun je in je element zijn. ”

Sterling Taylor

Obstakels overwinnen.

Obstakels overwinnen.

Er zijn twee dingen waar Sterling het meest van geniet: rotsklimmen en rijden op zijn F 850 GS. "Ik laat mijn comfortzone achter me wanneer ik klim; op die manier leer ik meer", vertelt hij. "Ik denk dat het belangrijk is voor mensen om in de natuur te zijn, die te ontdekken en soms gewoon dingen te laten gebeuren". Motorrijden is net zoiets. Hij leert er veel van over het leven – elke dag weer. 

+ Lees meer

Ervaringen zijn de bestemming.

Ervaringen zijn de bestemming.

Het klinkt misschien vreemd, maar Sterling moet zijn hoogtevrees overwinnen bij het klimmen. Die angst is er nog steeds, zelfs na jaren klimmen. "Ik zie het zelfs als een voordeel, want door de hoogtevrees voel ik dat ik leef." Rotswanden van 600 meter hoog zijn voor hem geen probleem. "Als je jezelf uitdaagt, groei je als mens." Zijn doel is niet alleen om de top te bereiken; het gaat hem om de ervaringen die hij op weg naar de top beleeft. Voor Sterling is de top een bonus.  

+ Lees meer
Door motor te rijden, leer je veel over het leven. Ik heb het gevoel dat er een sterke filosofie achter zit. Een persoonlijke filosofie, waarover je dag in dag uit op de motor leert. Van locatie naar locatie. Van avontuur naar avontuur. ”

Sterling Taylor

185
Lengte (in cm)
30
Leeftijd
21
Motorervaring (in jaren)
30.000
Hoogste aantal in één jaar verreden mijlen
Het mooie van rotsklimmen is de voldoening die je voelt op de rotswand en dat je tegelijkertijd jezelf beter leert kennen. ”

Sterling Taylor

Sterling daagt zichzelf uit.

Sterling daagt zichzelf uit.

Klimmen vergt alles van Sterling. De voortdurende training is bovenal een mentale uitdaging. Hoe zwaarder het wordt, des te groter de belasting op zijn lichaam. Sterling moet zich voorbereiden op lange klimtochten. Hij beklimt bijna dagelijks rotswanden om zijn vaardigheden te verbeteren. Hij daagt zichzelf uit, oefent steeds harder en verlegt zijn grenzen. "Wat er dan gebeurt, is erg verrassend. Een jaar later beklim je een rots waarvan je dacht dat je hem nooit aan zou kunnen." 

+ Lees meer

In de vrije natuur.

In de vrije natuur.

Wanneer Sterling 's ochtends wakker wordt, herinnert hij zichzelf eraan wat hem motiveert. "Er is nog steeds veel te leren en er zijn nog veel nieuwe dingen om te proberen." Dat is zijn motto. Zijn doel is te ontsnappen aan het gewone en het alledaagse. Hij wil dingen op een andere manier ervaren en die bijzondere opwinding zo vaak mogelijk voelen. Klimmen en motorrijden zijn voor hem de perfecte uitlaatklep. Hij heeft eens een heel jaar lang op zijn motorfiets getoerd. "Ik ben door 47 staten gereden maar heb geen enkele nacht in een motel doorgebracht. Ik sliep altijd gewoon naast mijn motor. Soms zelfs in de regen."  

+ Lees meer

Een motorfiets voor alle doeleinden.

Sterling groeide op in Texas en begon op zijn negende met motorrijden. Zijn vrienden hadden ook motoren. In de weekenden ging hij samen met zijn vrienden racen op het platteland. Op zijn vijftiende verongelukte hij met zijn motorfiets. Sterlings moeder nam hem zijn motor af, maar hij bleef gewoon met zijn vrienden afspreken. "Mijn moeder wist van niets, maar ik racete nog steeds." Toentertijd reed hij op crossmotoren. Tegenwoordig heeft hij het liefst motoren waarop hij zowel op de weg als offroad kan rijden." Zoals de F 850 GS. Dat is belangrijk voor mij, vooral wanneer ik voor mijn werk naar een andere stad moet rijden. Het is ook goed om mijn horizon te verbreden, bijvoorbeeld als ik met mijn vrienden op avontuur ga en iets geks wil doen."

+ Lees meer

NOG EEN AVONTUUR

Isaac Johnston

Ik ben altijd op zoek naar opwinding.

Isaac Johnston wordt gedreven door nieuwsgierigheid en enthousiasme.

Ontdek meer

Geschikte motorfietsen.

Isaac Johnston
spinner