FAQ

Goed om weten.

Elk jaar zakken ongeveer 40.000 motorliefhebbers af naar de BMW Motorrad Days. Wil jij een van hen zijn? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.  

Veelgestelde vragen.

Wat zijn de BMW Motorrad Days?

De BMW Motorrad Days zijn een van de grootste motorevenementen in Europe, waar je kan genieten van testritten, bloedstollende stuntshows, live muziek, feestjes en de allernieuwste modellen en aanbiedingen bij BMW Motorrad. Dit evenement vindt jaarlijks plaats in Garmisch-Partenkirchen en verwelkomt meer dan 40.000 bezoekers uit meer dan 40 landen.  

Waar vinden de BMW Motorrad Days plaats?

In de Beierse stad Garmisch-Partenkirchen op de parking van de kabelbaan van de Hausbergbahn. 

Het precieze adres is: Am Hausberg, 82367 Garmisch-Partenkirchen, Duitsland.

Heb ik een ticket nodig en hoeveel kost de toegang?

Je hebt geen ticket nodig en de toegang is gratis.
Voor sommige activiteiten, zoals de testritten, een rit in het Enduro Park of deelname aan de "Challenge The World Champion", moet je een "Riders's Pass" (€ 10) krijgen, waarmee je kunt deelnemen na je registratie.
Kamperen op de camping kost € 12 per tent, ongeacht het aantal nachten dat je blijft. Het gebruik van de sanitaire voorzieningen is inbegrepen.

Hoe kan ik deelnemen aan de actieve rijactiviteiten?

Voor sommige actieve rijactiviteiten heb je een “Rider’s Pass” (€ 10) nodig om te kunnen deelnemen na je registratie. De “Rider’s Pass” is ter plaatse verkrijgbaar, bijv. bij de infostanden.
Houd er rekening mee dat je een geldig motorrijbewijs (internationaal motorrijbewijs voor niet-EU-burgers), een identiteitskaart of paspoort en een volledige set beschermende motoruitrusting nodig hebt.
De vereiste motoruitrusting bestaat uit: motorhelm met ECE 22-keurmerk, motorhandschoenen (volledige vingerdekking), motorlaarzen/-schoenen (geen sneakers), motorskleding (jas en broek) met beschermers (min. voor rug en knieën). Zonder de volledige veiligheidsuitrusting is deelnemen helaas niet mogelijk.

Kan ik BMW Motorrad-modellen testen tijdens de BMW Motorrad Days?

Ja, je kan de huidige BMW Motorrad-modellen testen tijdens onze begeleide testritten. Gelieve je ter plaatse te registreren. Je dient wel een “Rider’s Pass” (€ 10) op voorhand te hebben. Je kan die onder andere verkrijgen bij de infostanden.
Houd er rekening mee dat je een geldig motorrijbewijs (internationaal motorrijbewijs voor niet-EU-burgers), een identiteitskaart of paspoort en een volledige set beschermende motorkleding nodig hebt.
De vereiste motorkleding bestaat uit: motorhelm met ECE 22-keurmerk, motorhandschoenen (volledige vingerdekking), motorlaarzen/-schoenen (geen sneakers), motorslijtage (jas en broek) met beschermers (min. Voor rug en knieën). Helaas is meedoen zonder de complete set van veiligheidsuitrusting niet mogelijk. Zonder de volledige veiligheidsuitrusting is deelnemen helaas niet mogelijk.

Waar kan ik het programma voor de BMW Motorrad Days 2017 vinden?

Het programma kan hier worden gedownload op de BMW Motorrad Days-website. Je kan ook een exemplaar krijgen aan de infostanden op het evenement zelf.

Waar kan ik slapen?

Er zijn afgesloten campings voorzien. Je dient zelf een tent, slaapmat en slaapzak mee te brengen. De tenten worden niet bewaakt. Laat dus geen waardevolle spullen, cash, kredietkaarten enz. onbeheerd achter in je tent, want wj kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld. De tent opzetten gebeurt op het eigen risico van de gebruiker. Kamperen op de camping kost € 12 per tent, ongeacht het aantal nachten dat je blijft. Het gebruik van de sanitaire voorzieningen is inbegrepen.
Opgelet: er is geen parking voor caravans/motorhomes beschikbaar op en rond de terreinen van het evenement. Kom je met een caravan/motorhome, dan kan je terecht op de camping “Am Wank” of in Grainau (tegen betaling, met elektriciteit en wateraansluiting).
Daarnaast is een beperkt aantal tenten beschikbaar van het bedrijf Marmot aan de prijs van € 25 plus € 12 kampeerkosten. Je vindt het registratieformulier hieronder.
Geen zin om te kamperen? De toeristische dienst van Garmisch-Partenkirchen helpt je met plezier: https://www.gapa.de/en/Footer-1-5/About-us/GaPa-Departments/Central-Reservation

Hoe zit het met eten en drinken? Wat is er te eten?

Van 's morgens vroeg tot' s avonds laat kan je genieten van een uitgebreid aanbod aan eten en drinken (vegetarisch, veganistisch, Beiers en internationaal).

Hoe zit het met kinderen?

Ook kinderen zijn welkom op de BMW Motorrad Days! Er is een speciaal kinderparcours en kinderopvang (springkasteel, schminken voor kinderen, enz.) voorzien.  

Ik kom met de motorfiets/wagen. Welke route kan ik volgen? Kan ik er raken met het openbare vervoer?

De ervaring van de BMW Motorrad Days begint al op de weg ernaar toe. Het maakt niet uit aan welke uit welke richting je komt, alle wegen naar het evenement leiden over bochtige landwegen dwars door het prachtige berggebied van het "Werdenfelser Land". Het landschap rondom Garmisch-Partenkirchen is zo mooi dat je ongetwijfeld in de loop van het weekend even met je motorfiets zal willen gaan touren. We hebben de beste routes voor je uitgestippeld: https://www.brand.bmw-motorrad.com/en/experience/stories/brand/bmd-2017/journey.html#/section-route-suggestions
Je kan de BMW Motorrad Days ook bereiken met het openbare vervoer. Je kan Garmisch-Partenkirchen ook met de trein bereiken (Deutsche Bahn - Duitse spoorwegen), de trein naar de Beierse Zugspitzbahn stopt vlakbij het evenemententerrein (treinstation "Hausberg").

Waar kan ik mijn motorfiets/wagen parkeren?

De parking voor motorfietsen bevindt zich onmiddellijk naast de camping. Daarnaast is er ook parking voorzien in de straat Alpspitzstrasse en bij de ijsbaan (Eisstadion). Er is helaas geen parking voorbehouden voor wagens. Je kan de wagen in het dorp parkeren en gebruikmaken van het openbare vervoer.

Ik overnacht niet op het evenemententerrein. Hoe raak ik weer in mijn hotel 's avonds?

Er zijn gratis pendelbussen 's avonds om je vanuit je hotel in de omgeving naar de BMW Motorrad Days en weer terug te brengen. Je kan informatie over de bustijden en -routes verkrijgen aan de infostanden en bij de bushalte op het evenemententerrein.


Wat neem ik beter niet mee?

De volgende items zijn niet toegestaan op het evenemententerrein: Segways, drones, wapens, drugs, brandbare vloeistoffen en andere gevaarlijke stoffen, vuurwerk enz. In drukbezochte zones of andere door de organisator van het evenement aangewezen zones zijn geen flessen, drinkkannen, bekers, blikjes of andere objecten gemaakt van glas of ander breekbaar, versplinterend of bijzonder hard materiaal toegestaan. Houd rekening met het campingreglement dat ter plaatse is opgehangen.  

Zijn er stille of rustperiodes die ik moet respecteren in de kampeerzone?

We willen je vragen op elk moment aandacht te hebben voor iedereen om je heen, vooral 's nachts. Luidsprekers en geluidssystemen zijn niet toegestaan.Houd rekening met het campingreglement dat ter plaatse is opgehangen.  

Mag er worden gebarbecued in de camping?

Kleine houtskoolbarbecues met een standaard of gasfornuizen die technisch in orde zijn, zijn toegestaan zolang ze geen brandgevaar vormen of anderen lastig vallen met rook en geuroverlast. Houd rekening met het campingreglement dat ter plaatse is opgehangen.

Wordt er gefilmd of gefotografeerd op de BMW Motorrad Days?

We willen erop wijzen dat fotografen en filmploegen in onze opdracht actief zijn op het evenemententerrein.
Door de evenementterreinen te betreden, stem je onherroepelijk in met het onbetaalde gebruik van jouw afbeelding en stem voor foto's, live-uitzendingen, uitzendingen en/of opnames van je beeld/stem. Deze worden gemaakt door de organisator van het evenement of hun bevoegde partijen met betrekking tot het evenement en je stemt ermee in dat ze worden gebruikt in alle huidige en toekomstige media (in het bijzonder in de vorm van geluids- en beeldmedia en digitale distributie, bijvoorbeeld via internet) .

Zijn honden toegestaan op het festivalterrein?

Honden zijn alleen toegestaan in de gratis zones en moeten altijd aangelijnd zijn. Vechthondenrassen in overeenstemming met de Beierse regelgeving voor vechthonden zijn helemaal verboden. Op geleidehonden voor blinden of hulphonden zijn uitzonderingen van toepassing.  

Waar kan ik officiële BMW Motorrad Days-fanartikelen krijgen?

In de fanclub kan je de officiële "BMW Motorrad Days"-fanshirts, hoodies en petten kopen om mee te nemen naar huis als souvenir.  

Zijn de BMW Motorrad Days toegankelijk voor gehandicapten en drempelvrij?

Het evenemententerrein is voorzien van parking en toiletten voor gehandicapten. Algemeen genomen zijn de meeste tenten toegankelijk zonder drempel.

Wanneer vinden de BMW Motorrad Days 2018 plaats?

De BMW Motorrad Days 2018 gaan door van vrijdag 6 juli tot zondag 8 juli in Garmisch-Partenkirchen.  

Downloads.

Program schedule 2017
PDF   |   1.38 MB   |   English

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner