Hoogtepunten 2017

De BMW Motorrad Days 2017 brachten meer dan 40.000 bikers op de been.

Voor de 17de keer werd Garmisch-Partenkirchen omgedoopt tot het Mekkaa voor liefhebbers van BMW Motorrad. Tegen de prachtige achtergrond van de Zugspitze-bergen kwamen meer dan 40.000 bezoekers uit de hele wereld bij elkaar en vierden ze hun gezamenlijke passie voor de tweewielige machine. Ontdek hier de hoogtepunten. De hoogtepunten van de motor van het driedaagse evenement waren de première van de innovaties van BMW Motorrad Spezial and Connectivity, de kleurupdates voor het huidige assortiment BMW-modellen en de adembenemende wereldpremière in de Motodrom met, voor de allereerste keer, vier BMW R 25's gelijktijdig in de houten trommel. Gierende banden, shows vol actie en heerlijk zomerweer deed het kwik stijgen bij toeschouwers, net zoals de bands en DJ's 's avonds. Na een succesvol evenement vol fantastische vibes en talloze evenementen maken we alweer plannen voor de 18e BMW Motorrad Days, die plaatsvinden van 6 tot 8 juni 2018 - noteer alvast de datum in jullie kalenders! We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen!

ACTIE & SHOWS

Pure Buzz.

Pure Buzz.

De waaghalzerij in de Motodrom was een waar spektakel - een adembenemende wereldpremière met meer dan een vleugje benzine in de lucht. Op de steile wanden uit 1928 reden de motoracrobaten met een oorverdovend gebrom rond de houten trommel - voor het eerst op vier BMW R 25's. Zij aan zij, bijna arm in arm, cirkelden de vier meesters van de steile wanden - Donald "Kapitein Donald" Ganslmeier, Jan "Vleigende Hollander" Laurens, Clemens "Sint-Clemens" Schöne, en Peter "De viking" Petersen - rond op de zes meter hoge muur. De bezoekers waren onder de indruk van de stuntrijders en toonden hun enthousiasme met een groot applaus. De wall of death-maestro's waren het hele festival lang te zien en voerden hun huiveringwekkende show vrijwel elk uur op.

+ Lees meer

De Bike Surfers.

De Bike Surfers.

De gierende banden en brullende motoren waren al van ver te horen, want meerdere keren per dag was er spektakel onder de warme zomerzon in de Event Arena: na de strijd om de beste stoelen, stond het publiek dichtgepakt op tribunes om vol opwinding de stunts te zien van de freestyle acrobaten, die de wetten van de natuurkunde leken te tarten. Op zoek naar de kick brachten stuntrijders Sarah Lezito (Frankrijk) en Mattie Griffin (Ierland) een streetbike freestyle-show van het hoogste niveau. Het duo pakte de toeschouwers in met hun stunts, waarbij ze wisselden van rolling stoppies en wheelies, naar achterwaartse burn-out, bike surfing en front flips. Mattie toonde zijn vaardigheden op zijn F 800 R, terwijl Sarah als een pluimpje op haar fiets danste - een S 1000 R - en haar lange haar liet wapperen onder de zwart-gele helm. "Misschien is het hier zo heet omdat je ons aanmoedigt", riep de stuntrijder na een van haar vele shows naar de menigte. Beide stuntrijders waren drie dagen lang te bewonderen.

+ Lees meer

Spectaculaire driftshow.

Spectaculaire driftshow.

Toen het asfalt onder de autowielen begon te smeulen in Garmisch-Partenkirchen, was het tijd voor de driftshow van Ritzmann Motorsport. Het coureursteam zocht de grenzen op van dwarsrijden en tractie, en scheurde als een kampioen rond de Event Arena alsof het de laatste keer was. De toeschouwers keken ernaar en genoten. Maar we hebben er iets uit geleerd: een driftshow doe je niet met een particuliere wagen.

+ Lees meer

Even indrukwekkend was het optreden op zaterdag van DTM-coureur Marco Wittmann. Hij gaf ook een voorproefje van zijn vaardigheden met zijn vierwielige BMW in de Event Arena, die de bezoekers normaal gesproken alleen kunnen bewonderen op zijn beursstand - en waarvan het verbazingwekkende geluid af en toe te horen was tot in de bergen.

+ Lees meer

DOE MEE & TEST UIT

De kampioen uitgedaagd.

De kampioen uitgedaagd.

De naam Bernd Hiemer is niet alleen bekend bij motorsportfans. In de Event Arena voor duizenden bezoekers ging de tweevoudige supermoto-wereldkampioen (2006 en 2008) de uitdaging aan: "Challenge the World Champion". Niet minder dan tien bezoekers hebben hun vaardigheden getest door met de gloednieuwe G 310 GS twee ronden te rijden, telkens met zes zeer smalle bochten, tegen de succesvolle motorsportcoureur. Degene die de ronden in dezelfde tijd aflegde met het kleinst mogelijke tijdsverschil, won diezelfde dag een rit van 45 minuten met de wereldkampioen.

+ Lees meer

Samen gas geven.

Samen gas geven.

De vrouwentocht op vrijdag kreeg mannelijke bijval van twee bekende namen. De Duitse acteurs Hannes Jaenicke en Daniel Rösner sprongen in het zadel van hun eigen motorfietsen - een R nineT Scrambler en een R nineT Pure - en vergezelden tien vrouwelijke bikers van München naar Garmisch-Partenkirchen. “Het was een fantastische rit, vier uur lang touren door het prachtige landschap”, zei Daniel Rösner nadien. Verder op het programma: rondleidingen van een halve of een hele dag en panoramische tours weg van de gewone wegen en dwars door het idyllische bergachtige landschap.

+ Lees meer

BMW Motorrad Days betekent altijd dat het tijd is voor een onvergetelijke reis. Honderden bezoekers uit de hele wereld namen deel aan een enorme motoroptocht. Ook bij de Custom Ride-Out trokken tientallen uiteenlopende maar prachtige custombikes weer de aandacht.


Bij de legendarische Process of Classics paradeerden een reeks uitzonderlijke machines door de straten van Garmisch-Partenkirchen, terwijl het verkeer stopte en de parade uitgezwaaid werd door de politie ter plaatse. Daar aanschouwden we: liefdevol onderhouden klassiekers, ultramoderne supersportmotoren, machines met alle mogelijke cilinderinhoud en motorafmetingen - de ene motorfiets mooier dan de andere.

+ Lees meer

Het beste testen, ook zonder rijbewijs.

Het beste testen, ook zonder rijbewijs.

Duidelijke zaak: tijdens de BMW Motorrad Days kon je talloze motorfietsen testen. Zoals gewoonlijk was een breed scala aan BMW-motorfietsen uit alle segmenten beschikbaar voor een testrit - of het nu touring- of sportmodellen, roadsters, Heritage, Adventure of Urban Mobility waren. Tijdens de eerste twee dagen namen bezoekers honderden motorfietsen mee voor een testritje. Nu kon je voor het eerst ook de K 1600 Bagger testen. Ook de helmtests maakten een grote indruk - zet 'm op en probeer 'm uit, dat is het motto. Tijdens de BMW Motorrad Days konden ook degenen die nog geen rijbewijs hebben al eens een motor uitproberen. Een groot aantal bezoekers maakte, onder deskundige begeleiding, hun eerste ritje met een motorfiets op de parkeerplaats van de ijsbaan.

+ Lees meer

Fan van enduro.

Fan van enduro.

Een wolkje avontuur? Een vleugje offroad gaan? Het enduroparcours aan de voet van de "Hausberg" biedt zowel beginnende als gevorderde liefhebbers van enduranceracing een spannend hindernissenparcours. Offroadfans konden er, dankzij het advies van deskundige instructeurs, ontdekken wat de BMW GS-modellen allemaal aankunnen als ze buiten de gebaande paden rijden. Laat er geen twijfel over bestaan: eens weg van het asfalt hadden alle deelnemers het uitstekend naar hun zin.

+ Lees meer

Wees welkom in de Custom Village.

Garmisch-Partenkirchen verwelkomde een uitgebreide en veelzijdig scene. De passie van motorrijders en hun niet-aflatende drang om hun prachtige machines te customizen, hebben de grootste namen uit de customscene naar het BMW Motorrad Days-evenement gelokt: Krautmotors, Unit Garage, Hammer Kraftrad, Nagel Motors, Temple Choppers en Berham Customs, om er enkele op te noemen. Op de stand van Urban Motor was er bijvoorbeeld iets schitterendsgaande: voor de ogen van de bezoekers heeft de customizing garage uit Berlijn een R 80 ST gerenoveerd en de goede oude boxermotor nieuw leven ingeblazen. Wie zou niet eerbiedig op zijn knieën gaan zitten?

+ Lees meer

Talloze partners waren weer van de partij.

Talloze partners waren weer van de partij.

Hiervoor gaat het hart van de biker sneller kloppen: ongeveer 100 exposanten onthulden exclusieve motorproducten. Specialisten in motorkledij en -uitrusting zoals Touratech, Wunderlich, SW-Motech, Ilmberger Carbonparts, AC Schnitzer en ZTechnik waren goed vertegenwoordigd, met hun onderdelen en accessoires die de finishing touch gaven aan menig motorfiets. Ook bedrijven zoals Martin Edition, Kesstech Ltd en Edelweiss-Motorsport en vrienden trokken massa's bezoekers. Daarnaast tekenden ook Rennkuh, WÜDO Motorrad en tal van fabrikanten van uitlaatsystemen, zoals Siebenrock, Hattech en Akrapovic present. Veelgeprezen bandenfabrikanten stelden hun nieuwste producten voor. Alles was weer zoals het hoort op de BMW Motorrad Days 2017 - er werd zelfs olieverversing, bandenservice en reparatie aangeboden. Bovendien konden bikers in de afdelingen Travel, Training en Test Ride van de BMW Motorrad-expositietent hun volgende onderneming plannen, zich inschrijven voor een training met de motorfiets en verdere proefritten regelen.

+ Lees meer

De motorcoureur: Peter Hickman.

Motorcoureur Peter "Hicky" Hickman nam deel aan de indrukwekkende HP4 RACE in de TT Tourist Trophy op het eiland Man en ging verschillende keren als winnaar het podium op. Op de BMW Motorrad Days vertelde de Britse coureur lyrisch over de motorfiets met het carbon frame en koppelingen. In de Event Arena sprak Hicky over de perfectie van de HP4 RACE en zette niet alleen racefans maar ook andere bezoekers aan met zijn passie voor racen en voor het merk. "Het was een droom om de Tourist Trophy te rijden met deze motorfiets", vertelde Hicky het publiek.

+ Lees meer

Wincent Weiss’s hart klop voor Garmisch-Partenkirchen.

Wincent Weiss’s hart klop voor Garmisch-Partenkirchen.

Voor het eerst te gast in Garmisch-Partenkirchen en al enthousiast over BMW Motorrad Days: Wincent Weiss raakte geïnspireerd door de vele exposities en shows en genoot ook van de gesprekken met de stuntrijders Sarah Lezito en Mattie Griffin. De zanger presenteerde 's avonds de loterij en koos de gelukkige winnaar van een BMW R 1200 GS, wiens verbazing zo groot was als zijn vreugde. En alsof dit nog niet genoeg was: BMW Motorrad gaf in de volgende loterij nog een BMW R nineT weg.

+ Lees meer

Acteurs aan de start.

Acteurs aan de start.

Hannes Jaenicke en Daniel Rösner zijn al jaren vrienden en zijn ook oude vrienden van de BMW Motorrad Days. De collega-acteurs leerden elkaar toevallig kennen via watersport; ze delen een passie voor surfen. Hun andere passie zjin BMW-motoren. Beiden mengden zich met de gasten tijdens het evenement, testten de nieuwste indrukwekkende motorfietsen en stonden aan de start van verschillende ritten. “Garmisch-Partenkirchen is een zeer indrukwekkende locatie en de hele customscene hier bijeen zien, dat doet me iets,” vertelt Daniel Rösner, Brand Ambassador voor BMW Motorrad en trotste eigenaar van een BMW R nineT Pure.

+ Lees meer

Small talk? Expert talk!

Small talk? Expert talk!

Bezoekers van het expositiepaviljoen kregen de kans om inside-info te krijgen over de modellen en collecties - rechtstreeks van productmanagers en ontwikkelaars van BMW Motorrad - en een kijkje te nemen achter de schermen van het werk van de ontwikkelingsafdeling van BMW Motorrad. Op vrijdag deelden Chris Gonschor, Uwe Geyer en Sepp Mächler van BMW Motorrad, evenals de motorracer Peter "Hicky" Hickman, in de Event Arena hun benzinegeurende knowhow over de visie, prestaties en onderdelen van de HP4 RACE.

Daarnaast deelden wereldreizigers en motorlegendes zoals Michael Martin, Rolf Lange, Christoph Köhler van MotorCircus en Lei Jona in de BMW Motorrad Cinema in de US Lodge verhalen over hun indrukwekkende ervaringen. Hun avontuurlijke verhalen gingen over het genot van op weg gaan en nieuwe mensen en culturen ontmoeten - inspirerende momenten uit onze wereld die je maar zelden vindt.

+ Lees meer

Een uitgebreide internationale gemeenschap.

Een uitgebreide internationale gemeenschap.

Waar je ook bent, dat is de scene: mensen uit alle windstreken ontmoetten elkaar op BMW Motorrad Days. Op de site hoorde je Engels, Italiaans, Spaans, Noors, Frans of andere talen. Vijf mannen uit Frankrijk hadden 1500 kilometer gereden om deel te nemen aan het evenement. Keer op keer is René Constantin van de partij in Garmisch-Partenkirchen: "Ik hou van de sfeer - het is een all-in van shows en producten die me fascineren en me ertoe brengen telkens opnieuw aanwezig te zijn. Zoveel verschillende mensen die hier samen - dat is geweldig." Duizenden bikers werden naar Gamisch-Partenkirchen gelokt, en niet alleen uit Europa. Ook Byron Coetzee uit Zuid-Afrika genoot van het driedaagse evenement. In 2016 won hij samen met zijn teamgenoten de GS Trophy in Thailand. Verschillende fans van BMW Motorrad komen uit Japan en Maleisië. Prasit Aphiphunya had met zijn GS een bijzonder lange reis voor de boeg om hier aanwezig te zijn. Hij legde niet minder dan 18.000 kilometer af op zijn motorfiets!

+ Lees meer

SFEERBEELDEN

BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017
BMW Motorrad Days 2017

Garmisch-Partenkirchen overrompeld.

In de vroege ochtend werd Garmisch-Partenkirchen gewekt door brullende motoren. De eerste bikers doorkruisten al het dorp op weg naar de BMW Motorrad Days. In de zomerse temperaturen genieten bikers van de vertrouwde en opwindende sfeer in de expositieruimte, boordevol spannende shows. De mix van talloze topprogramma's en de nieuwste ontwikkelingen die worden getoond, lokte voor de zoveelste keer menig biker naar de evenementenzone. Maar het waren niet alleen de vertrouwde gezichten die niet aan de huidige modellen, testritten, onderdelen en accessoires, het Enduro Park en de stuntshows konden weerstaan. Ook de nieuwe generatie BMW Motorrad-aficionados maakte haar intrede – ongetwijfeld het begin van een lange traditie voor velen. Er was voor elk wat wils: ook de jongere fans hadden het naar hun zin en konden tot in de vroege avond terecht in de kinderzone Kinderland. Een spannende parkourinitiatie voor kinderen bezorgde hen ook een boeiend weekend in een intieme en gezinsvriendelijke omgeving.

Op zondagochtend voorzag een stevig Beiers ontbijt of de traditionele jaarlijkse kerkdienst voor bikers van voeding voor lichaam en geest. Na een opwindende dag met een vermoeid maar gelukkig team en een massa tevreden bezoekers, liepen de BMW Motorrad Days van dit jaar eindelijk ten einde.

+ Lees meer

Feestje hier, concertje daar.

Feestje hier, concertje daar.

De Welcome Party, met de Bogus Brothers in de BMW Motorrad Party-tent, raakte precies de juiste snaar bij de gasten en zorgde er alvast voor dat de drie gevarieerde en opwindende dagen een winnende start kregen. De Bogus Brothers staan bekend om hun uitbundige shows, excentrieke kostuums en afgeladen feestjes. Stil blijven staan was geen optie met deze vijfkoppige Britse band en hun sensationele gitarist. Ze bekoorden het publiek met een uitgebreid repertoire van verschillende genres en een mix van nieuwe en oudere nummers.

+ Lees meer

De Rob Ryan Roadshow pakte het publiek in met een mix van vintage Rockabilly, Country en Blues op het Pure&Crafted-podium in de Motodrom. Om deze opwindende dag in schoonheid af te sluiten, verzamelden veel bezoekers rond het kampvuur om te genieten van het gitaarspel van Jimmy Rogers. Een vibe die we ook bij DJ Robert, Gerry & Gary and The Dead Lovers mochten ervaren.

Ook de vrouwelijke rockers van Push It Up in de US Lodge waren het zien en luisteren waard: de vijf Hamburgse dames hebben de BMW Motorrad Days op zaterdagavond echt wakker geschud en een ongeëvenaarde feestvibe verspreid.

+ Lees meer

WERELDPREMIÈRES & NIEUWTJES

De nieuwste modellen, functies en accessoires.

Nieuwe motoren en talloze accessoires: de omvangrijke tentoonstelling van BMW Motorrad in de buurt van de Event Arena bood een kijkje in de huidige modelreeks, de nieuwste kleurencreaties en innovatieve kenmerken. Try-outs waren expliciet toegestaan!

Meer informatie

Verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner