Wereldpremières & Nieuwtjes

De nieuwste motorfietsen, functies en accessoires.

De BMW Motorrad Days is de ideale gelegenheid om de huidige modellenreeks te ontdekken en een update te krijgen over de laatste hoogtepunten. In de expositietent naast de Event Arena vond ook dit jaar de belangrijkste BMW Motorrad-expositie plaats, waar je de BMW Motorrad Ride & Style-collectie kon aanschouwen. Deskundigen stonden klaar om je meer info te geven over de nieuwste motorfietsen, details en achtergrondinformatie. Try-outs waren absoluut toegestaan.

Mooi, mooier, BMW Motorrad Spezial: ook de superieure accessoires voor motorfietsen hadden hun wereldpremière op de Motorrad Days. In de “Spezial”-tent toonde het merk hoe je de looks van je motorfiets al vanop de productieband kunt customizen: met iconische ontwerpdetails zoals gefreesde cilinderkopafdekkingen, voetsteunen, rem- en koppelingshendels, gesmede wielen, speciale kleuren of prestatieverbeterende onderdelen. Met deze nieuwe manier van customizing in de fabriek biedt BMW Motorrad je onbeperkte mogelijkheden om van je motorfiets een echte 'spezial' te maken.

+ Lees meer

Verbonden op twee wielen met BMW Motorrad Connectivity.

Verbonden op twee wielen met BMW Motorrad Connectivity.

Bezoekers van het evenement ontdekten nog een innovatieve en toekomstgerichte oplossing: BMW Motorrad Connectivity verbindt de motorfiets met je smartphone en helm via Bluetooth. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor de dagelijkse navigatie van motorrijders, voor de toepassing van multimediatools bij rijgerelateerde informatie, die op elk moment kan worden afgelezen van het grote TFT-scherm en die intuïtief met de multi-controller wordt bediend.

+ Lees meer

Nieuwe kleuren en functies.

Nieuwe kleuren en functies.

BMW Motorrad Days heeft de bezoekers een gegund op de meest actuele fietsen, met verfrissende kleurcreaties en functies. Reiner Fings, productmanager voor BMW Motorrad, stelde verschillende blikvangers voor uit de nieuwe BMW-modellenserie in de expositietent.

+ Lees meer

Op naar de toekomst met Concept Link.

Op naar de toekomst met Concept Link.

BMW Motorrad wil op die manier het tweewielige voertuig van de toekomst introduceren, zoals we konden aanschouwen in Garmisch-Partenkirchen: het testontwerp van de Concept Link combineert communicatie en geavanceerde mobiliteit. Het eerst dat opvalt is het strakke design van het voertuig. De troef: de Concept Link is volledig emissievrij en effent het nieuwe pad naar connectiviteit. "Dit concept staat symbool voor een nieuw tijdperk", zei Edgar Heinrich, hoofd van Design voor BMW-motorfietsen, tijdens het driedaagse evenement.

+ Lees meer

Het perfecte lichtgewicht: HP4 RACE

Het perfecte lichtgewicht: HP4 RACE

Een motorfiets die momenteel uitblinkt is de HP4 RACE, beperkt tot 750 edities. Deze motorfiets van 80.000 euro is uitgerust met een carbon frame en carbon velgen, weegt slechts 171 kilo met een volle tank en staat met een vermogen van 215 pk aan de startlijn. De afzonderlijke voorstelling in de Motorsport-tent was volgepakt vanaf de eerste minuut van de show - de motorfiets heeft een groot aantal nieuwe fans en bewonderaars gewonnen.

+ Lees meer

Comfortabel touren met de K 1600 Bagger.

Zes cilinders liegen niet: de K 1600 Bagger was voor het eerst present op de BMW Motorrad Days – om even van dichtbij te bekijken en een testrit mee te maken. Dit gloednieuwe model is herkenbaar aan de grote motorkoffers achteraan en een echt dynamische blikvanger die de Amerikaanse manier van touren naar Garmisch-Partenkirchen brengt. In de BMW Motorrad-expositietent deed de nieuwkomer meer dan touring bikers overtuigen die op zoek zijn naar reiscomfort met achteruitversnelling, stoelverwarming en schakelassistent.

+ Lees meer
Ontdek meer over de K 1600 Bagger external-link-arrow-slim

X2City - een speciale tweewieler van BMW Motorrad.

X2City - een speciale tweewieler van BMW Motorrad.

BMW Motorrad verraste de bezoekers met een ongewone tweewieler: voor het eerst presenteerde het blauw-witte handelsmerk een e-scooter, de X2City, speciaal ontwikkeld voor korte ritten en actieve verplaatsingen in de stad. Tal van enthousiastelingen die een testrit maakten op de X2City in de Event Arena en de elektrische scooter echt even konden proeven waren snel overtuigd. Bezoeker Dirk Bachmann en zijn zoon Liam vonden het een geweldig testrit. "Het neemt de bochten heel vlot en de remmen zijn super", zei hij na een dolle testrit.

+ Lees meer

Hoogtepunten van het evenement

Highlights 2017.

BMW Motorrad Days 2017 thrilled more than 40,000 bikers.

Ontdek meer

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner