De beste BMW Motorrad Days tot dusver!

Sensationele nieuwtjes, bewonderenswaardige bikes, adembenemende shows – en een weerzien met vrienden.

Bezoekers die voor het eerst kwamen en stamgasten hadden allemaal hetzelfde doel: Garmisch-Partenkirchen in het zuiden van Beieren en de BMW Motorrad Days 2019. Sommigen ondernemen deze reis sinds 2001 jaarlijks om hun motorvrienden terug te zien. Voor anderen was het hun eerste bezoek aan het actueel grootste BMW-motorfestijn. Wat ook de reden voor hun bezoek was, ze werden niet teleurgesteld. De BMW Motorrad Community kwam – net als elk eerste weekend in juli – weer bij elkaar om gewoon te genieten van het rijplezier op hun BMW bikes en om een weekend vol actie en plezier te beleven.

HIGHLIGHTS

Kies jouw eigen favoriet!

Kies jouw eigen favoriet!

Ieder jaar is een van de vele hoogtepunten van de BMW Motorrad Days de kans om nieuwe modellen en opgeknapte bestaande uitvoeringen eens precies onder de loep te nemen. Het is verbluffend hoe alleen al een nieuw kleurenspectrum in staat is om een bike te veranderen: zo oogt de nieuwe S 1000 RR in het nieuwe Hockenheim Silber als een zilveren pijl. En de nieuwe lakkleuren van Opt. 719 brengen het individuele karakter van de bike nog sterker dan anders naar voren. Wij weten zeker dat er dit weekend heel wat nieuwe aankoopbeslissingen zijn gevallen. Bovendien werden de alom bewonderde Concept R 18, met de tot dusver krachtigste motor van BMW Motorrad, net als de futuristische Vision DC Roadster met e-motor voor het eerst na hun wereldpremière gepresenteerd aan het grote publiek – enorm enthousiasme gegarandeerd!

+ Lees meer

R nineT /5 als hommage aan de 50 jaar oude droommachine R 75/5.

R nineT /5 als hommage aan de 50 jaar oude droommachine R 75/5.

Het is nauwelijks te geloven dat er al een halve eeuw is verstreken sinds BMW Motorrad zijn serie radicaal vernieuwde modellen op de markt bracht. Uitgaande van de ontelbare coole foto’s die op social media zijn gepost, zijn er nog onvoorstelbaar veel fans van deze uitvoeringen. Het was een groot genoegen om op de BMW Motorrad Days de indrukwekkende R nineT /5 te kunnen onthullen als hommage aan de vroegere /5-modellen – de complete Event Arena stond te juichen en te applaudisseren. Te oordelen naar die reactie moet deze nieuwe schoonheid de komende 50 jaar toch gemakkelijk overleven!

+ Lees meer

Action & Shows

Topspanning zonder valpartijen!

Zoals altijd waren er in de Event Arena veel actie en shows te beleven. De sound van de gierende banden van Mattie Griffin, de geur van verbrand rubber en de vertoonde backflips van de FMX-rijders – wat wil je nog meer? Het beste ga je gewoon even zitten, las je een korte pauze in en bewonder je de kunsten van enkele van de beste rijders en sliders van de branche. Stunts die je beslist nooit zelf moet proberen!

+ Lees meer

Verbluffende act trotseert de zwaartekracht.

Verbluffende act trotseert de zwaartekracht.

Altijd al een favoriet van de BMW Motorrad Days is de show aan de steile wand in de Original Motodrom, waarvan de fans elke keer weer diep onder de indruk zijn. Ze staan in de rij om dit spektakel van Donald Ganslmeier en zijn team mee te maken. Met oude Indians, BMW’s en zelfs een vierwieler vertonen ze hun kunsten op het verticale houten oppervlak van de oudste, mobiele steile wand ter wereld. Dit jaar waren ze zo dichtbij en zo hoog te bewonderen, dat hun oogwit te zien was terwijl ze de zwaartekracht trotseerden.

+ Lees meer

Gewoon driften!

Gewoon driften!

Voor het eerst van de partij was dit jaar Alex Le Marseillais met zijn unieke Motorcycle Drift Show. Iedereen heeft de BMW S 1000 RR al gezien bij het Superbike World Championship op de internationale racecircuits. Maar wat Alex met zijn RR liet zien op de krap bemeten ruimte van de Event Arena, was ronduit spectaculair – vooral zijn limbo met over de grond slepende knie. Doordraaien, roken, driften – welke naam je het ook wilt geven – wij zijn ervan overtuigd dat hij de beste afnemer van nieuwe banden is, bij zoveel slijtage...  Bekijk de foto’s van de talentvolle Fransman in de slideshow!

+ Lees meer

Onophoudelijk stuntwerk.

Onophoudelijk stuntwerk.

Sinds de Ier Mattie Griffin met zijn gewaagde stunts op het toneel verscheen, reageert het publiek wereldwijd dolenthousiast op zijn unieke streetbike freestyle op zijn omgebouwde, speciaal vervaardigde BMW F 800 R Bikes. Hij keert altijd weer graag terug naar Garmisch-Partenkirchen en treedt op voor groot publiek. Dit jaar liep hij het hele weekend rond met een extra brede lach op zijn lippen, omdat hij enkele van zijn oude lieverlingsstukken opvoerde en natuurlijk ook een paar nieuwe. Mattie was altijd al een pionier en staat nog altijd op de eerste rang.

+ Lees meer

Hoog boven alles uit, maar dan ondersteboven!

Hoog boven alles uit, maar dan ondersteboven!

Helemaal naar de wens van velen traden ook de freestylers weer op. Met hun adembenemende FMX-shows stalen ze letterlijk iedereen de show. Wat deze jongens met een lichte crosser en een springschans laten zien, is iets waarvan de meeste gewone stervelingen alleen maar kunnen dromen. Maar het is een enorme belevenis toe te kijken bij de show van deze dappere, jonge coureurs. Het gevoel de zwaartekracht te overwinnen, was merkbaar. Waaghalzerij is maar een van de woorden waarmee hun act in de Event Area omschreven kan worden.

+ Lees meer

Join in and try out

Je zult het nooit weten, zolang je het niet zelf probeert...

De BMW Motorrad Days zijn niet alleen bedoeld om toe te kijken, maar ook om zelf uit te proberen. Er bestaan ontelbare mogelijkheden om nieuwe kanten van het motorrijden te ontdekken. Ook voor jongeren en bezoekers die nog geen rijbewijs hebben. Na het testen van onze bikes is het nog maar een kwestie van tijd tot je zelf een vergunning in handen hebt om op twee wielen op avontuur te mogen gaan – en mogelijk zelf je eigen spectaculaire trip naar Garmisch-Partenkirchen maakt.

+ Lees meer

Je eigen tocht of zwaar terrein – de keuze is helemaal aan jou.

Je eigen tocht of zwaar terrein – de keuze is helemaal aan jou.

Het aanbod aan avonturen op twee wielen voor het weekend was onvoorstelbaar. Van schilderachtige tochten door het berglandschap tot gratis proefritten met de nieuwste modellen en de unieke kans om deel te nemen aan het enorme motorcorso dat zich door dorpjes met zwaaiende toeschouwers heen slingerde. En iedereen die dol is op modder en stof kon een groot aantal GS Bikes en het speciaal aangelegde enduropark uitproberen. Echt voor elk wat wils.

+ Lees meer

Exhibitions

Van het glorieuze verleden tot aan de visie op de toekomst.

Een van de meest populaire bestemmingen bij de BMW Motorrad Days is de Classic tent waarin fans van vroegere en actuele BMW-modellen een paar van de mijlpalen uit de BMW motorgeschiedenis konden bewonderen. Ze konden de legendarische motorcoureur Helmut Dähne vragen stellen over zijn tijd op de R 75/5. Ze zijn nog in perfecte staat en wekken bij velen mooie jeugdherinneringen.  Dit jaar werd een selectie van nog meer /5-schoonheden tentoongesteld, die een echt keerpunt voor het merk waren.

+ Lees meer
Bekijk op Facebook external-link-arrow-slim

Motorfietsen en nog veel meer.

Motorfietsen en nog veel meer.

Bij het slenteren door de talloze tenten van de exposanten konden de bezoekers elk type motorfiets, uitrusting voor motorrijders – inclusief de ProRace Made-to-Measure pakken, speciale accessoires en nog veel meer ontdekken. In de reistent boden diverse touroperators spannende reizen op twee wielen aan, naar alle mogelijke exotische en afgelegen bestemmingen. En niet te vergeten de vakmensen voor service voor het bijvullen van olie, banden, diensten bij pech onderweg en reparaties, net als workshops omtrent BMW Motorrad Connectivity.

+ Lees meer

People & Motorcycles

Sykes haalt alles uit de kast!

Vanwege de spannende WSBK-race in Donington Park kon de racer Tom Sykes jammer genoeg niet present zijn op de BMW Motorrad Days. Daarom werden de WSBK-races verspreid over het weekend telkens weer live vertoond in de Eventarena – zodat de toeschouwers live konden meemaken hoe Tom Sykes alles uit zijn RR haalde!

 

+ Lees meer

Bestemming: Nieuw-Zeeland.

Bestemming: Nieuw-Zeeland.

Bij het grote enthousiasme voor de 7e Int. GS Trophy die in februari 2020 op de kalender staat, dachten wij dat een voorproefje op het spektakel het goed idee zou zijn. Samen met de kans om een paar van de organisatoren van deze unieke wedstrijd voor GS-amateurs wereldwijd te ontmoeten. In de tent van de GS Trophy kon men eerdere deelnemers ontmoeten en alles te weten komen over het aanstaande Event 2020. Iedereen kon luisteren hoe de ervaren marshals de mooiste verhalen vertelden over hun leven bij de GS Trophy. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, werd op vrijdag de reportage van de editie in Mongolië van 2018 als midnight movie in volle lengte vertoond.

+ Lees meer
Mijn aanwezigheid bij de Int. GS Trophy als deelnemer en daarna als baancommisaris heeft mijn leven veranderd – en kan ook jouw leven veranderen. ”

Faizal Sukree, Team Southeast Asia

Atmosphere

Onvergetelijke herinneringen blijven ons een leven lang bij.

Onvergetelijke herinneringen blijven ons een leven lang bij.

Sommige dingen veranderen op de BMW Motorrad Days nooit – en daarom blijven ze hetzelfde: de legendarische party’s, de gemoedelijke sfeer, de ontmoeting met diverse nationaliteiten en culturen – ze worden allemaal verenigd door de liefde voor bikes van BMW Motorrad. De editie van 2019 zal bij velen nog lang in herinnering blijven. Goede reis terug – Make Life a Ride!

+ Lees meer
Wij waren er voor de eerste keer bij, maar het zal beslist niet de laatste keer zijn. In elk geval tot ziens in 2020! ”

Norman Magowan, UK

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

spinner