DAT WAS DE EICMA 2019.

Voor jou samengevat: Beleef hier nog een keer de presentatie van wereldpremières en de gebeurtenissen op de EICMA 2019 in Milaan.

Overtuig je zelf van het nieuwe optreden van BMW Motorrad, dat meer is dan alleen maar een beursstand. Ontdek behalve spannende expert-talks en veel internationale Motorrad-helden met name de nieuwe modellen en accessoires.

Productpresentatie

De nieuwe BMW F 900 R.

Productmanager Dorit Mangold presenteert de nieuwe F 900 R in alle facetten. Van het atletisch dynamische design en de motor tot en met de uitgebreide uitrusting. Een presentatie waardoor je meteen zin in de eerste proefrit volgend voorjaar krijgt.

De nieuwe XR modellen.

Met de S 1000 XR en de F 900 XR presenteerde BMW Motorrad dit jaar op de EICMA meteen twee premières met de afkorting XR. Hier komen jullie meer te weten over wat de wereld van de XR zo bijzonder maakt en wat jullie van de beide nieuwe bikes mogen verwachten. Bovendien laten we jullie kennismaken met de direct bij de machine nieuw ontwikkelde motorkleding, het pak XRide en het jack XRide Pro.

 

Brand Communication

BMW Motorrad persconferentie.

Door iedereen met spanning verwacht: de BMW Motorrad persconferentie. Ook op de EICMA 2019 worden de bezoekers niet teleurgesteld: er wordt heel veel nieuws gepresenteerd en er zijn spannende vooruitzichten voor de toekomst. Laat het volgende seizoen dus maar komen.

 

Design en lifestyle.

Edgar Heinrich, Bart Janssen Groesbeek en Markus Pfister discussiëren in de rubriek Heritage over design en lifestyle. Op welk erfgoed kan BMW Motorrad teruggrijpen? Waar liggen de roots? Waar staan we op dit moment en wat hebben we voor de toekomst nog in petto om te laten zien dat retro niet zomaar van gisteren is. Maar, geheel integendeel, top-actueel en een voortdurende uitdaging voor de tijd van nu is.

Presentatie design

Gezien vanuit de designer.

De BMW Motorrad Designer Andi Martin spreekt over zijn passie voor het ontwerpen en over de beide nieuwe producten in het XR-segment, de S 1000 XR en de F 900 XR. Bovendien spreekt hij over de successievelijke stappen van een ontwerp, van de eerste schets tot en met de gerede motorfiets.

 

Experts aan het woord

De Concept R18 en de Concept R 18/2.

Heritage fans opgepast. Hier vertellen experts over de Concept R 18 en de Concept R 18 /2. Hoe ontstond het project? Welke uitdagingen dienden de designers aan te gaan? En wat karakteriseert de Big Boxer? Bovendien mogen uiteraard de hoofdvertolker van de Bavarian Soul Story Tommy en de presentatie van de nieuwe Heritage Collection niet ontbreken.

TFT en connectivity.

Connectivity is inmiddels veel meer dan een trend: Iedereen is met iedereen verbonden en kan bijna onbeperkt van multimedia-apps genieten. Maar hoe kan deze gedachte zinvol worden toegepast voor bikers? Dr. Roman Vilimek, productmanager bij BMW Motorrad, licht de mogelijkheden die BMW Motorrad Conectivity en het TFT-display de bestuurder nu al bieden nader toe.

Voor de meesten gewoon maar RR.

Meer dan tien jaar geleden kwam de eerste S 1000 RR op de markt. Talloze zeges later werd vorig jaar op de EICMA de inmiddels derde generatie van de machine voorgesteld. We spreken met Joseph Maechler, de verantwoordelijke productmanager, over de technische innovaties van de bike. En komen we te weten waarom deze 207 pk bij slechts 197 kg ook buiten de racetrack plezier brengen.

Uit de praktijk

Groten uit de motorsport.

Gerenommeerde groten uit de motorsport zoals Peter "Hicki" Hickman, Nate Kern, Tom Sykes of Eugene Laverty geven onze gespreksleiders tekst en uitleg. Hierbij komen uiteraard eerdere en ook de meest recente successen aan de orde en wordt er vooruitgeblikt naar de toekomst van BMW Motorrad Motorsport.

De GS Trophy nadert met rasse schreden.

Binnenkort vindt de GS Trophy in Nieuw-Zeeland al plaats. Maar vóór die tijd hoor je hier van insiders spannende zaken over de voorbereiding van de event van dit jaar en over de toekomst van het succesconcept GS Trophy. Bovendien vertellen de bestuurders uit het team van Italië van dit jaar over hun ervaringen tot nu toe.

Interview met Emiliano Malagoli: strijder, voorbeeld, sportman.

Emiliano Malagoni verloor jaren geleden bij een ongeval een onderbeen. Tegenwoordig is hij BMW Motorrad merkambassadeur en RR-piloot. Emiliano vertelt onder andere over zijn ondertussen opgerichte huilporganisatie Di.Di. en zijn start bij de New York City Marathon van dit jaar.

#NeverStopChallenging

#NeverStopChallenging is de levensinstelling van bestuurders die het liefst geen onderscheid tussen hartslag en koppel meer zouden willen maken. Bestuurders die geen sportieve uitdaging schuwen omdat ze altijd net iets meer eisen, van zichzelf en van hun machine.

+ Lees meer

#Soulfuel

De handen onder het vuil en olie, het hart vol passie en fantasie: Van onze R nineT werden customizers uit de hele wereld enthousiast. Ook onze concept bikes volgen deze roep.

Maar niet alleen motorfietsen zijn de brandstof van onze ziel, ook de bijpassende Heritage bestuurdersuitrusting geeft ons inspiratie.

+ Lees meer

Altijd een stap voor op de rest - met de Heritage newsletter.

Altijd een stap voor op de rest - met de Heritage newsletter.

Echte fans missen met onze newsletter vanaf nu niets meer uit de Heritage-wereld. Hierin krijg je regelmatig exclusief nieuws over modellen, acties en aanstaande evenementen voordat anderen ervan weten. Waar wacht je nog op? Blijf op de hoogte.

+ Lees meer

Concept R 18 /2 maakt EICMA debuut.

Tweede BMW Motorrad cruiser concept onthuld.

Ontdek meer

Beleef nog meer BMW Motorrad highlights.

spinner