EEN NIEUWE GENERATIE VAN DE 2-CILINDER BOXERMOTOREN.

Bijna 100 jaar oud - en heeft nog maar net zijn hoogtepunt bereikt.

De nieuwe 2-cilinder boxermotor fascineert vanaf het allereerste moment door zijn diversiteit. Het karakter is onmiskenbaar - in elk toerengebied. Het biedt je verbeterde prestaties en een soepele loop bij lage snelheden. De variabele nokkenasregeling van de BMW ShiftCam zorgt voor een krachtigere koppelontwikkeling over het gehele toerenbereik, voor meer controle in elke situatie. Met meer cilinderinhoud, meer kracht - met hogere efficiëntie geeft het blok je soevereiniteit, wanneer je het nodig hebt. Het nieuwe motorblok is een meesterwerk van technische bekwaamheid.   

Verbeterde prestaties

143
Nm, verbetering van het maximum Koppel met 18 Nm
100
kW, verbetering van het maximum vermorgen met 8 kW
1.254
cc, verhoging van de cilinderinhoud met 84 cm³
4
Percentage verbetering in energie-efficiëntie

ERVAAR HET NIEUWE BOXERGELUID

Een icoon, opnieuw uitgevonden.

Een icoon, opnieuw uitgevonden.

De unieke aandrijving met variabele nokkenasregeling, BMW ShiftCam genaamd, maakt de nieuwe generatie nog krachtiger dan zijn voorgangers. Met een aanzienlijke toename van het koppel, zelfs bij lage snelheden, levert de innovatieve technologie merkbaar meer soevereiniteit en indrukwekkende rijprestaties - en met een grotere energie-efficiëntie. Of je nu in de stad bent, offroad rijdt, deze motor is onverslaanbaar veelzijdig en triomfeert met bijna perfecte rij-eigenschappen.   

+ Lees meer

De Boxer Range

Een motor met veel gezichten.

Het nieuwe 1.250 cc 2-cilinder boxerblok van BMW onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en is dankzij de BMW ShiftCam indrukwekkend onder alle rijomstandigheden en in elk terrein. Elk model van de nieuwe R 1250 Serie profiteert van controle, verfijning, acceleratie, soevereiniteit en hogere prestaties van het nieuwe motorblok. Ontdek de voordelen van de nieuwe boxergeneratie.

BMW R 1250 GS

Dankzij de controle in elk toerengebeid kun je elk obstakel tijdens jouw avontuur met speels gemak aan.

BMW R 1250 RT

De soevereine krachtreserves van het nieuwe 2-cilinder motorblok geven je sereniteit tijdens jouw volgende rit.

Het hart van BMW Motorrad.

Het hart van BMW Motorrad.

Zelfs de allereerste BMW motorfiets was een boxermodel. Deze genetische basis markeert het begin van een succesverhaal dat tot op de dag van vandaag voortduurt. De sterk gekarakteriseerde 2-cilinder boxermotor heeft altijd de typische aard van BMW belichaamd. Het wordt beschouwd als het perfecte motorblok voor een motorfiets: gewaardeerd door kenners vanwege zijn sterke start en de zelfverzekerde impuls die je voelt tijdens het rijden.  

+ Lees meer

De nieuwe boxermodellen

spinner