Pure&Crafted goes international.

Muziek, motoren en traditioneel festival laten Amsterdam stralen.

Na drie jaar in Berlijn en een jaar "on the road" was het de hoogste tijd voor het Pure&Crafted festival voor iets compleet nieuws. De unieke mix van individuele motorcultuur, live muziek, lekker eten en traditioneel handwerk was toe aan een internationaal publiek. Welke locatie zou daarvoor beter geschikt zijn geweest dan het Taets Art and Event park in Zaandam, net buiten Amsterdam. Het festival gaf hier een luid teken van leven op zaterdag 28 september.

Motorfans kwamen met alle mogelijk vervoermiddelen van over de hele wereld om uitgelaten de nieuwste editie van dit jaarlijkse festival te vieren in dit grandioze nationale erfgoed op een steenworp van de Nederlandse hoofdstad.

Motoren

Als er twee wielen onder staan, vraagt het om individualisering.

Als er twee wielen onder staan, vraagt het om individualisering.

Een van de vele attracties voor bezoekers van Pure&Crafted is de uitgebreide presentatie van unieke custom bikes uit heel Europa. Absoluut niets bleef 'standaard' in de sector Wheels, waar verbluffende creaties van bouwers als Krautmotors, Kingston Customs, The Old Garage trots stonden te pronken en massa's fans trokken, die graag de kleinste details van de bikes bespraken, misschien ook wel op zoek naar inspiratie en ideeën voor hun eigen toekomstige projecten.

+ Lees meer

Lokale smaken gaven extra pit aan de unieke custom mix op P&C.

Lokale smaken gaven extra pit aan de unieke custom mix op P&C.

Doordat het festival dit jaar plaatsvond in Nederland, hadden lokale bouwers de uitgelezen kans om hun eigen individuele creaties te showen. Onder de exposanten bevond zich Ironwood Motorcycles uit Almere, dat een grote reputatie heeft opgebouwd met het vervaardigen van verbluffende specials op basis van een boxer, waarvan er twee te bewonderen waren op P&C.
"Het is grandioos om hier te staan," riep Arjan van de Boom van Ironwood enthousiast. "We hebben er enorm van genoten te laten zien dat de Nederlandse scene springlevend is en het was een mooie kans om een paar van onze custom specials op basis van de BMW R 100 hier aan de bezoekers te presenteren."

+ Lees meer

NEW HERITAGE

Handwerk voor duurzame klasse.

Handwerk voor duurzame klasse.

Naast de motorfietsen was een van de populairste sectoren op Pure&Crafted de General Store. Hier was elk soort kwaliteitsartikel en accessoire te vinden, waaronder kleding, uitrusting voor motorrijders, handgemaakte motormode en zelfs meubels. Wie snel nog even kapsel of baard wilde laten bijwerken, kon in de Barber Truck zijn of haar looks laten bijwerken.

+ Lees meer

Nieuwe BMW Motorrad Heritage collectie onthuld.

Nieuwe BMW Motorrad Heritage collectie onthuld.

Een van de vele highlights dit jaar op Pure&Crafted was de onthulling van de BMW Motorrad Heritage collectie motorkleding en accessoires. Deze uitgebreide serie omvat leren jacks, helmen, handschoenen, T-shirts, hoodies, jacks, caps en nog veel meer. Ze spreekt ongetwijfeld fans van het hele genre aan. De producten zijn allemaal te vinden bij de lokale BMW Motorrad dealer vanaf februari 2020.

+ Lees meer

Muziek

Loud, proud and unfiltered.

Loud, proud and unfiltered.

Niet alles draait om de muziek bij Pure&Crafted. Maar de enorme line-up van bands dit jaar trok beslist veel fans aan. Ze konden genieten van formidabele live optredens van onder andere Blaudzun, EUT, Indian Askin, Swedish Death Candy, Bad Nerves, Bad Touch, Black Currant, Black Mirrors, Sons, Tape Top en Tim Vantol. De live muziek begon al vroeg en duurde tot laat in de avond, met een grote keuze aan podia en stijlen in elke gewenste muziekrichting.  

+ Lees meer

Beleef de live acts opnieuw.

Beleef de live acts opnieuw.

Gewoon om nog eens lekker te luisteren – en voor iedereen die meer wil horen van alle bands die dit jaar op het Pure&Crafted festival stonden – hebben we een speciale Spotify playlist samengesteld, die je hieronder kunt oproepen. Natuurlijk is het veel mooier om er zelf live bij te zijn, maar op deze manier kunnen we ten minste een beetje van de magie van P&C hoorbaar maken. Geniet ervan en we weten zeker dat we je terugzien bij Pure&Crafted 2020!

+ Lees meer

Festival Playlist

Heritage Collection.

Een Hommage aan Iconen.

Lees verder

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

spinner