Spirit of Sprint

Kleurrijke 1/8 mile.

Als de internationale custom scène elkaar ontmoet, draait het meestal om inspirerence motorfietsen - en over acceleratie van nul tot zestig. Winnen is niet het belangrijkst bij de spirit of sprint, het gaat om het pure plezier van de 1/8 mijl.

De spirit of sprint is de balans tussen plezier en snelheid. Op de dragstrip hoeft je niet te zoeken naar de balans. De balans vindt jou. ”

Kengo Kimura

Heiwa Motorcycle

Je kunt jezelf bijna niet horen denken of de rechte weg van de historische Solitude-racebaan op Glemseck 101. Des te luider het geronk van de motoren, des te meer glanzen de ogen van de racers en de toeschouwers. Afzondering? Niet vandaag. Er ontstaat een pure race-sfeer, waar het heuvelop gaat naar het Zwabische kasteel vindt "Solitude" al sinds 1903 plaats. Op een later moment werd de baan bekend als een circuit voor Formule Een-races - totdat Solitude in 1965 van de racekaart werd geveegd.

+ Lees meer

Twaalf jaar lang is motorsport een constante factor geweest in de Duitse stad Leonberg. Met slechts één verschil: vandaag de dag draait het om dragracen. Hobbyist versus gevierde customizer, Zondagsrijder versus race-legende. Kengo Kimura van Heiwa Motorcycle vloog met zijn laatste kunststukje, gebaseerd op de R nineT Scrambler, helemaal vanuit Japan. Hij racet de dragstrip op dezelfde manier als de wereldkampioenen Freddie Spencer en Kevin Schwantz of huidige racers als Nate Kern. Adrenaline stroomt continu door de aderen. Spirit of Sprint

+ Lees meer

De easy rider zeitgeist van de jaren '60 is overduidelijk aanwezig op Glemseck 101. Leren jassen in plaats van Gore-Tex. Een helm zonder vizier in plaats van een integraalhelm. Geen ruimte voor conformiteit. Traditie en trend worden gecombineerd tot een ware erfgoedcombinatie zonder compromissen. Wie wil er nu redelijk zijn als hij of zij wild kan zijn? Daarom ziet de custom Scrambler van Hayden Roberts eruit als een sportwagen uit de jaren '70; en Mister Krautmotors Rolf Reick viert zijn "E-LisaBad". De elektrische dragster verrast, verwart en verbluft - en maakt de mensen lachen met zijn stille burnout. Eerst goede sferen. Dat is de spirit of sprint.

+ Lees meer

Brandstof voor de ziel op de dragstrip.

Brandstof voor de ziel op de dragstrip.

Het draait allemaal om de boxer: customizers zoals Kengo Kimura, Hayden Roberts of Jens vom Brauck hebben de modernde vierkleppen-motoren op een creatieve manier geïnspireerd en hebben ze naar de race gebracht. Brandstof voor de ziel in alle stadia.  

+ Lees meer

Op de catwalk.

Op de catwalk.

Handgemaakt verdund aluminium, carbon elementen, Art déco: een samenkomst van de créme de la créme van de custombike scène op Essenza Sprint. De gepresenteerde iconen konden niet meer van elkaar verschillen. Pure witte elegantie of zwart vermogen – uiteindelijk is de essentie van een motorfiets de sleutel.  

+ Lees meer

Het reizende circus.

Het reizende circus.

Als de Sultans of Sprint zich op de dragstrip vertonen, gaat het los. Initiatiefnemer Seb "The Lucky Cat" Lorentz heeft Europa's motorfreaks verzamelt om een bom aan plezier en snelheid los te laten. Opgelet! Laagvliegende dragsters.  

+ Lees meer

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner