Het reizende circus.

Ga staan voor de Sultans of Sprint

Als de Sultans of Sprint zich op de dragstrip vertonen, gaat het los. Initiatiefnemer Seb "The Lucky Cat" Lorentz heeft Europa's motorfreaks verzamelt om een bom aan plezier en snelheid los te laten. Opgelet! Laagvliegende dragsters.

"All Sultans, alsjeblieft, alle Sultans!" Een man met een tulband, tuniek en roze zonnebril rent als een kip zonder kop tussen de opgepimpte motoren. Hij gebaart fanatiek en probeert de dolgekke Sultans of Springt te verzamelen voor de briefing. Als iedereen zich - min of meer - voor het rad van fortuin heeft verzameld, begint de trekking voor de startlijn. Zombie versus yeti, Frankenstein versus Hercules.

De Sultans of Sprint staat bekend om fenomenale acceleratie en snelheid. Maar ze zijn net zo bekend om hun gekke outfits en rare acts - waarbij de dragstrip als circusring wordt gebruikt. Naast het resultaat in de race zijn er veel punten te behalen voor creatieve ontwerpen en feestgedrag. En niet te vergeten, de angstfactor voor de meest angstaanjagende strategie. Diegenen die freaks worden genoemd, kunnen absoluut trots zijn op hun naam, want dat is ook de bedoeling.

+ Lees meer
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint

Een klasse op zichzelf.

Een klasse op zichzelf.

Seb Lorentz en zijn vrouw Lolo bedachten het idee om slapstick naar de dragstrip te brengen. Het Franse koppel richtte de custom shop De Lucky Cat Garage een paar jaar geleden op in Chartres. Seb begon met zijn legendarische Sprintbeemer mee te doen aan dragraces en kwam erachter dat er geen geschikte categoerie was voor zijn snelheidsmonster. Dus in 2016 begon hij de Sultans of Sprint, een klasse voor luchtgekoelde tweecilinders met een creatief design en de juiste hoeveelheid stijl. De ontvangst was overweldigend. Dit jaar staan er al 26 teams aan de start, waaronder de geweldenaren in de scène zoals Krautmotors, Edelweiss Motorsport, VTR Customs, Kraftstoffschmiede, St-Brooklyn Motorcycles en Bcan Race.

+ Lees meer

Killing you softly.

Killing you softly.

Seb Lorentz laat zijn vrouw dit jaar voor het eerst meedoen. Lolo doet met de BMW Bombinette aan de race mee, die zijn samen hebben samengesteld in de Lucky Cat Garage. Zoals de naam al aangeeft, de drag-racer kan ook een spetter zijn, maar dan wel een heel aardige spetter. "Je wordt verslagen, maar op een zachte en vriendelijke manier", legt Lolo uit, terwijl ze kwaadaardig grinnikt. Vervolgens laat ze trots de details van haar bizarre BMW Boxer zien, die aan de linkerkant is uitgerust met een raket. "Ik herstel oude, gouden inrichtingsvoorwerpen. Daarom heb ik mijn Bombinette ook goed geverfd - en blauw met metallic vlokken, omdat ik een vrouw ben. Ik heb verschillende kleuren geprobeerd voordat ik de juiste vond."

+ Lees meer

Party-monster met stijl.

Party-monster met stijl.

Bovendien is de Bombinette ook snel, en dat is belangrijk voor Lolo. De motor stamt uit een 1978 BMW, afgesteld door Edelweiss Motorsport. "In drag-races werk ik als een machine. Ik zit 200 meter lang in een tunnel." Toch is het lastig om de concurrentie te verslaan - vooral als enige vrouw. Uiteindelijk nam Lolo na vier races de vijfde plaats in op de ranglijst. De bonuspunten, die niets met de dragrace zelf te maken hadden, waren hierbij belangrijk: voor elk evenement verzamelde zij de party-monsterbonus. Bovendien werden er nog 50 punten extra bijgeteld in de Style & Engineering award. "Ze verwachtten dit niet. Ik ben de Bombinette, de vrouw met stijl."

+ Lees meer

Het reizende circus.

Monza, Monthléry, Spa, Glemseck – waar de Sultans hun sprints ook starten, iedereen doet mee. Ongeacht de afstand of weersvoorspelling. "We hebben gewoon zoveel plezier, zegt Lolo, "niemand wil dat missen." De Sultans weten hoe zij creativiteit en racen, plezier, design en technisch hoogstaande motorfietsen kunnen combineren. De teams komen uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en België. "Wij zijn een internationaal reizend circus en gaan van dragrace naar dragrace", zegt Lolo "wij zijn zigeuners. De zigeuners van de 1/8 mijl."

+ Lees meer

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

spinner