Challenge the City.

Met de G 310 R door São Paulo.

De uitdagingen zijn dezelfde in steden over de hele wereld: verkeerslichten, overvolle metro's, lange files waarin je als een slak voortkruipt. Geen probleem voor de G 310 R. Elke dag naar het werk pendelen wordt een aangename rit en je ziet de stad op een andere manier.

Stuntmotorrijder Chris Northover duikt met de G 310 R het ongemeen drukke spitsuurverkeer van São Paulo in. Hij kan de motor door de rumoerige bewegende stad loodsen met gemak en beweeglijkheid. Met snel veranderende bochten laat hij de stad achter zich en gaat hij de stadsgrenzen verkennen. Met de BMW roadster demonstreerde Chris dat 313 cc ook maar een getal is en dat echte prestaties op de weg worden gemeten.

Voor mij betekent op de motorfiets rijden een brede grijns op mijn gezicht en puur genieten. ”

Chris Northover

Longboarding en motorrijden.

Longboarding en motorrijden.

Motorrijden en longboarden zijn manieren van leven. Het plezier van samen rijden is wat hen verbindt. Chris, die al op jonge leeftijd zijn passie voor motoren ontdekte, en Guto Negao, wereldkampioen downhill longboarden, spraken af met vrienden voor een spannende rit op de wegen rond São Paulo. Ze lieten de straten van de stad achter zich voor bloedstollende downhill bochten. Volg het ritme van de straat.

+ Lees meer

In de urban jungle

Chris Northover reisde naar São Paulo om met Guto Negão een leuke tijd te beleven en met de nieuwe G 310 R te rijden. Hij is onder de indruk van de stad, vooral van de mensen. Iedereen is ontspannen ondanks de hectische bedrijvigheid van de massa's mensen. Guto woont in São Paulo en behoort tot de Braziliaanse longboarding-scene. Tijdens het weekend is hij vaak te vinden in het zuiden van Brazilië, op zijn longboard uiteraard. Chris en Guto navigeren samen door de enorme metropool. São Paulo is het transportknooppunt van de staat São Paulo. Maar liefst 11,9 miljoen mensen verplaatsen zich elke dag door de stad. Paulistano's, zoals de inwoners van São Paulo worden genoemd, zijn een multiculturele groep. Portugese, Italiaanse, Duitse, Libanese en Japanse invloeden kleuren deze megastad.
Op hun weg naar de bergen steken ze de Estaiada Octávio Frias de Oliveira-brug over, één van de trekpleisters van de stad. Deze brug met kabelophanging gaat over de Pinheiros-rivier. Bij 1.600 meter lang en 138 meter hoog maakt de brug een diepe indruk, vooral 's nachts, en is voor motorrijders zeker een uitstapje waard. Ze steken de brug over en rijden weg van de stad. Hun echte avontuur begint wanneer Guto op zijn longboard stapt en begint snelheid te maken. Samen genieten ze van de bergen, samen rijden en de ontspannen sfeer van Brazilië. Met het uitzicht over de stad wordt één ding al snel duidelijk: deze rit was nog maar het begin.
+ Lees meer

Een interview met Chris Northover

“Ik ben meedogenloos in mijn enthousiasme.”

Interview met stuntrijder en auteur Chris Northover.

Ontdek meer

Intens rijplezier

DE BMW G 310 R.

De wendbare en krachtige motor is de essentie van rijplezier. De motor is gebouwd voor drukke steden en voor iedereen die geniet van motorrijden. De motor is goed te manoeuvreren, eenvoudig in omgang en tegelijkertijd sportief. Of je nu een grote of kleine motorrijder bent - elke motorrijder voelt zich direct thuis op de BMW G 310 R!

Over de G 310 R

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

Geschikte motorfietsen.

spinner