Vastberadend.

Kampioen in het overwinnen van uitdagingen.

Sarah Lezito heeft al veel bereikt, maar is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ze maakte een haar verschijning op de G 310 R in de Park 'n' Ride Challenge, een nachtelijke race in een parking met motorfietsen en longboards. Dat klinkt te gek - en typisch Sarah.

Race in een parking met meerdere verdiepingen

Sarah Lezito met haar teamgenoot Sebastian Hertler.

"Een downhill race in de parkeergarage met fietsen en longboards - ik kon het me nauwelijks voorstellen", herinnert Sarah zich. Ze bevindt zich op de hoogste verdieping van een parkeergarage met meerdere verdiepingen. In het midden van de stad. De skyline doemt op achter haar. "Maar het hele idee klonk als enorm plezierig en zou zeker cool zijn met de jongens", zegt Sarah. De "jongens" zijn de andere drie rijders, die allemaal zijn ingegaan op deze uitdaging samen met de 24-jarige Française: Sarah's teampartner, Duits en Europees kampioen downhill longboard Sebastian Hertler; en het andere team met stuntrijder Chris Northover en viervoudig wereldkampioen longboard Guto Negão.

+ Lees meer

Getalenteerde stuntrijder en longboarder in de Park 'n' Ride Challenge.

"Het is ongelooflijk wat de longboarders allemaal kunnen. Kon ik dat ook maal allemaal. Ik skate een beetje, maar eerder rookiestijl". Sarah besteedde liever het grootste deel van haar tijd aan stuntrijden. Iets waar ze al op 13-jarige leeftijd mee begon. Tijdens de Park 'n' Ride Challenge werd al snel duidelijk hoe getalenteerd ze is toen ze op de G 310 R stapte. "Deze motorfiets is een lichtgewicht waarmee je alles kunt doen waar je zin in hebt. Ik vind het heerlijk om met de motorfiets te spelen". En als Sarah zegt spelen, bedoelt ze ook spelen. Stoppies, wheelies, burn-outs - nog voor de uitdaging was begonnen, werd de motor al even flink getest. "De motorfiets is gemakkelijk te vertrouwen", bevestigde ze, voor ze zich klaarmaakte voor de nachtelijke parkingrace.

+ Lees meer

Geconcentreerd en ontspannen

Wheelies, stoppies, burn-outs: Sarah Lezito danst met haar motor.    

Als Sarah Lezito op haar motor stapt, dan is neerzitten geen optie. Ze doet gymanstiek op haar motor, of ze danst. Haar stijl doet denken aan streetdance, ongelooflijk snel en ritmisch. Haar kunstjes zijn technisch binnen de lijntjes en geperfectioneerd, en dat ontging ook de jury niet. Tijdens wedstrijden maakt Sarah indruk op het hele panel. Ze haalde de top tien tijdens de Stunt Grand Prix. Als enige vrouw op de startgrid gaf ze veel van haar mannelijke concurrenten het nakijken en trok alle aandacht naar zich toe. Sindsdien wordt Sarah beschouwd als de beste vrouwelijke stuntrijder ter wereld.

+ Lees meer

Op en top geconcentreerd: Sarah Lezito net voor de start.

Haar concentratie is even intens als de ontspannen indruk die ze geeft. "Concentratie is belangrijk. Als ik rijd, bestaan alleen de motor en ik", legt ze uit. Hoewel Sarah van zichzelf vindt dat ze betrekkelijk voorzichtig is, maken vallen en tegenslagen een groot deel uit van stuntrijden. Maar opgeven zit er niet in. Haar sleutel tot succes: "Ik probeer mezelf stap voor stap te ontwikkelen en niet te overhaasten, dat is de truc". Haar succes spreekt voor zich. "Ik begon met stuntrijden omdat het leuk was ... en dat is het nog steeds, maar op een ander niveau", zegt ze lachend.

+ Lees meer
"Ik begon met stuntrijden omdat het leuk was ... en dat is het nog steeds, maar op een ander niveau", zegt ze lachend. ”

Sarah Lezito

Park ‘n’ Ride Challenge.

Moving to the next level with the G 310 R.

Ontdek meer

Intens rijplezier

DE BMW G 310 R.

De wendbare krachtbundel is de eerste stap naar rijplezier. De motor is gebouwd voor drukke steden en voor iedereen die geniet van motorrijden. De motor is goed te manoeuvreren, eenvoudig in omgang en tegelijkertijd sportief. Of je nu een grote of kleine motorrijder bent - elke iedereen voelt zich direct thuis op de BMW G 310 R!

Ontdek de G 310 R external-link-arrow-slim

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

spinner