Dansen op het slappe koord.

Showtime op de BMW Motorrad Days.

Als Sarah Lezito aan het stuntrijden is, lijkt het of haar motor aan het dansen is. Tijdens de BMW Motorrad Days laat de Française de S 1000 R dansen en stelt ze haar reputatie als beste stuntvrouw ter wereld op proef tijdens een acrobatische “Streetdance”.

Vroege ochtendtraining: Sarah Lezito laat haar motorfiets dansen.

In de evenementenarena wordt het muisstil, net zoals in een theater, wanneer het licht uitgaat. Het doek valt en Sarah Lezito rijdt op het podium van de BMW Motorrad Days in Garmisch-Partenkirchen. Haar verschijning gaat hand in hand met het geluid van de S 1000 R, die de stilte verbreekt. De 24-jarige laat haar motor onder haar dansen - alsof het een BMX is, geen BMW. Terwijl ze drift, tekent ze enkele perfecte cijfertjes acht op het asfalt om vervolgens een aanloop te nemen voor een reeks perfecte stunts uit haar repertoire.

+ Lees meer

De S 1000 R als stuntmotor.

De stuntversie van de S 1000 R.

Sarah koos zelf haar stuntbike en is ervan overtuigd dat die geschikt is voor de stunts.

De stuntversie van de S 1000 R.

De nieuwe stuntrijder van BMW Motorrad koos zelf haar stuntbike. “De S 1000 R is verrassend en origineel. Ik ben onder de indruk. Deze motorfiets is helemaal mijn stijl en vult me aan.” Sarah vindt hem licht en gemakkelijk te hanteren, maar toch waren er nog enkele wijzigingen nodig om de S 1000 R te kunnen gebruiken voor stunts. Eerst verving Sarah het tandwiel, zodat ze extreem traag zou kunnen rijden voor technische trucs. Ze verwijderde de lichten volledig en stak de elektronica achter de kuip. De customtank helpt Sarah met haar stunts, zo kan ze nog meer trucs uitvoeren. Ze verving het stuur en de voetsteunen. Verder kreeg de motorfies nog een handrem voor het achterwiel.

+ Lees meer

Stuntwoman met mechanische vaardigheden.

“Als ik iets kapotmaak op mijn motor, dan wil ik niet zitten wachten tot een monteur komt. Daar heb ik het geduld niet voor”, zegt Sarah Lezito.

Stuntwoman met mechanische vaardigheden.

Sarah doet zelf veel aan de motor. Maar ze is toch blij dat haar beste maatje Romain haar helpt en zelfs de onderdelen voor haar motorfiets zelf maakt. "Soms kan ik niet anders dan de dingen zelf te doen. “Als ik iets kapotmaak op mijn motor, dan wil ik niet zitten wachten tot een monteur komt. Daar heb ik het geduld niet voor. Maar over het algemeen ben ik erg blij dat Romain me helpt, dan hoef ik niet aan de mechaniek te komen. "Sarah is niet bepaald overgevoelig voor haar motorfietsen. Als een machine dit meisje wil bijhouden, moet het een stevige machine zijn. "Ik heb al veel motoren beschadigd", zegt ze lachend, "maar we hebben ze meestal kunnen repareren."

+ Lees meer

Training met Chris Pfeiffer

Sarah Lezito heeft een groot voorbeeld: Chris Pfeiffer. Als tiener streefde ze ernaar om haar stuntheld te evenaren. "Chris inspireerde me. Toen ik 14 was, slaagde ik erin om samen met hem op de foto te staan tijdens een van zijn shows in Frankrijk", herinnert ze zich. "Ik ben er trots op in zijn voetsporen te treden en hoop dat ik hem op een dag kan evenaren. Hij heeft enorm veel gedaan voor onze sport. Hij is een geweldig persoon met een geweldige stijl." Toen Chris Pfeiffer hoorde dat Sarah Lezito stuntshows zou rijden voor BMW Motorrad, nodigde hij haar onmiddellijk uit bij hem thuis in Beieren. "We trainden op zijn terrein en ik vertelde hem over mijn plannen met de S 1000 R", zegt Sarah. "Hij was behoorlijk verbaasd en wilde mij zijn F 800 geven, maar ik tem liever een krachtige motor dan er een aan te passen die niet genoeg pk's heeft. Ik ben gewend aan vier cilinders en kan me geen geschiktere motorfiets voorstellen dan de S 1000 R."

+ Lees meer
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito

Sarah's stijl

Perfecte truken.

Sarah ontwikkelde haar eigen stijl en perfectioneerde haar trucs.

Perfecte truken.

Ondanks haar talent is het hard werken om zich te onderscheiden van de massa getalenteerde stuntrijders. Vooral omdat vrouwen de mannen niet altijd kunnen bijhouden tijdens erg veeleisende trucs. Daarom baseert Sarah haar stunts niet op extreem veeleisende trucs. "Ik heb geen trucjes uitgevonden, maar wel mijn stijl. Ik doe mijn eigen ding en probeer daarbij elke afzonderlijke truc te perfectioneren." Sarah houdt van allerlei sprongen op de tank, drifts en vooral stoppies. "Ik zou ze kunnen doen tot de voorwielrem het begeeft", zegt ze.

+ Lees meer

Flexibiliteit en lichtheid.

Elke beweging geeft Sarah's fijngevoeligheid weer voor de motorfiets.

Flexibiliteit en lichtheid.

Sarah traint hard om fit te zijn voor haar dansjes bovenop de motor. "Ik moet ervoor ervoor zorgen dat ik flexibel en lenig ben. Het duurde een tijdje voordat ik de evenwichtstruc had uitgewerkt en als ik het niet precies doe zoals het hoort, is het onmiddellijk voorbij. Maar ik vind trucs waar je lenig moet voor zijn best cool. Dus bijt ik me er doorheen." Sarah is vastberaden en met een doel voor ogen, maar ze barst ook van het talent voor stuntrijden. Ze behandelt haar fiets alsof het een pluimpje is. Elke beweging is perfect en geeft Sarah's fijngevoeligheid voor de motorfiets weer. En het publiek is steevast onder de indruk van de "Sarah-stijl".

+ Lees meer

Dansen op het gebrul van de motor.

Sarah heeft geen muziek nodig voor haar Streetdance: “De beste muziek is het gebrul van de motor.”

Dansen op het gebrul van de motor.

Sarah heeft geen muziek nodig voor haar dansje. De beste muziek is het gebrul van de motor. Ik wil er 100% van genieten, al de rest leidt me af als ik aan het trainen ben. Enkel wanneer ze zich klaarmaakt voor de training, luistert Sarah graag naar muziek om in de juiste stemming te komen. Daarna is er alleen zij en de motorfiets - en de stilte. “De S 1000 R heeft een schitterend geluid. Ik wil niet dat externe geluiden dit verstoren .” Ze hield de originele uitlaat en dat geluid is voldoende voor haar.

+ Lees meer
Ik tem liever een krachtige motor dan er een aan te passen die niet genoeg pk's heeft. Ik kan me geen geschiktere motorfiets voorstellen dan de S 1000 R." ”

Sarah Lezito

Streetdance in Garmisch-Partenkirchen

Sarah heeft haar training op de S 1000 R net op tijd afgerond voor de BMW Motorrad Days en zet een indrukwekkende show neer in de Event Arena. "De sfeer is geweldig en zelfs het asfalt is perfect. Ik kijk er enorm naar uit om hier een stuntshow te geven", zegt Sarah en begint haar streetdance op de S 1000 R.

+ Lees meer

S 1000 R

S 1000 R

Roadster

Ontdek meer

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

spinner