BMW GS Riding Academy

Onvergetelijke ervaringen op twee wielen.
 • Basis training
  Basis training

  Met onze BASIS TRAINING willen we vooral mikken op diegene die voornamelijk ervaring hebben in het rijden op asfalt en zichzelf willen “challengen” in het offroad rijden. We starten van nul en leggen voornamelijk de focus op het balanceren en de techniek van het offroad rijden. Geleidelijk aan maken we de oefeningen iets moeilijker zodat er telkens voor iedereen een uitdaging in zit, maar er wordt steeds rekening gehouden met ieders persoonlijke comfort zone. Tijdens deze oefeningen krijg je telkens individuele feedback door een BMW Gecerftifieerd Offroad Instructeur.

  In de voormiddag blijven we voornamelijk ter plaatse waar we je na een opwarmingsoefening leren voeling krijgen met kijktechniek, houding, balanceren, korte bochten, ... In de namiddag maken we een gevarieerde rondrit op voornamelijk onverharde wegen in de streek. Tijdens deze rit stoppen we op verschillende plaatsen om wat meer doorgedreven oefeningen te bespreken zoals emergency stops, short down- and uphill, stoppen op een helling, hoe te rijden in smalle geulen, ...

  Tijdens de cursus is het niet verplicht om met noppenbanden te rijden. Heeft het net geregend of zal het regenen die dag dan kunnen noppenbanden handig zijn maar zijn ze niet verplicht.

 • Doorgedreven training
  Doorgedreven training

  De DOORGEDREVEN TRAINING is voor zij die reeds enige offroad ervaring hebben en sluit aan op onze basis training. In deze training ligt het tempo hoger en zijn de oefeningen een stuk moeilijker en uitdagender. Tijdens deze oefeningen krijg je telkens individuele feedback door een BMW gecerftifieerd Offroad Instructeur.

  In de voormiddag blijven we voornamelijk ter plaatse waar we kort enkele herhalingsoefening doorlopen om daarna enkele nieuwe oefeningen te bespreken. In de namiddag maken we een gevarieerde rondrit op voornamelijk onverharde wegen in de streek. Tijdens deze rit stoppen we op verschillende plaatsen om wat meer doorgedreven oefeningen te bespreken zoals emergency stops (met en zonder ABS), down- and uphill oefening (lange en stijle hellingen), stoppen op een helling, motor recupereren op een helling, hoe te rijden in smalle geulen, slepen van een andere motor, rijden in het zand, water crossings enz. Tijdens de cursus is het wel aangeraden om met noppenbanden te rijden.

  Beschik je niet over een GS, dan kun je steeds bij ons
  terecht voor een geschikte huurmotor (F700, F800, F800 Adventure, R 1200 GS, R 1200 GS Adventure).

 • Inschrijven
  Inschrijven

  Inschrijven kan steeds via onze website www.bmwgsridingacademy.be.

  Lukt het voor jou niet tijdens één van onze vooropgestelde data en ben je met een groepje van minimum 4 personen, contacteer ons dan gerust om samen met ons naar een oplossing te zoeken.

  Plaats: Oosterzele/Zottegem

   

VEILIGHEIDSTRAININGSCURSUSSEN

Beter en beter worden met de besten.

Leer van ervaren trainingspartners met de gecertificeerde instructeurs van BMW Motorrad- voor zowel onroad als offroad. Net als bij onze motorfietsen streven we naar de hoogste kwaliteit.  

+ Lees meer

Offroadtraining

Offroadtraining

Misschien verleiden de offroad-grindwegen je wel - of bereid je je voor op een grote tour. Spring jij in het avontuur, ongeacht hoe steil en stoffig het wordt? Dan ben je de op de juiste plaats.  

+ Lees meer

Veiligheidstraining

Veiligheidstraining

Rijplezier begint met veiligheid. Veilig en zelfverzekerd in het verkeer, zelfs in gevaarlijke situaties: met praktische oefeningen word je een ervaren fietser. 

+ Lees meer

Racetraining

Racetraining

Je wil je grenzen opnieuw bepalen en je passie voor motorsport beleven? De instructeurs laten je zien hoe je je beste rondjes haalt op de racebaan.

+ Lees meer

Officiële partner van BMW Motorrad

Leer van de besten. Met de nieuwste modellen.

Met de officiële partners van BMW Motorrad ben je in goede handen. Omdat alle trainingspartners een gecertificeerde instructeur hebben die de BMW Motorrad International Instructor Academy (IIA)-training heeft gevolgd.

En ook de gidsen van onze partners uit de reissector zijn gecertificeerd; zij hebben de International Tourguide Academy (ITA)-training voltooid.

+ Lees meer

Reizen & Testritten

Dankzij onze partners beleef je jouw motoravontuur over de hele wereld. Op je eigen motor, op een huurmotor of via professioneel georganiseerde tochten naar de mooiste plekken op aarde.  

+ Lees meer

Reizen.

Reizen.

Je droomt van een motorreis. Een van de mooiste routes op aarde. geselecteerde partners bieden de beste avonturenreizen of plezierreizen over de hele wereld op BMW-motorfietsen. De nieuwste BMW-motorfietsen en een premium-service inbegrepen voor onvergetelijke ervaringen.

+ Lees meer

Testrit

Testrit

De nieuwste BMW Motorrad-modellen zijn klaar om over de meest aantrekkelijke routes door de Alpen te rijden en wachten op jou in de garages van onze partners. 

+ Lees meer

Social Wall

Laat je inspireren door onze klanten en hun avonturen op BMW-motorfietsen.  

+ Lees meer
Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.