Collection Ride

Street Air

Street Air

Sneller dan je met je ogen kunt knipperen.

Een jack dat voorheen alleen bestemd was voor professionele racers in de Moto GP, maar dat je nu ook kunt dragen in het normale wegverkeer. En op elke motor, van maxi-scooter tot R 1200 GS. In samenwerking met Alpinestars brengt BMW Motorrad een motorjack met een geïntegreerde airbag op de markt. Het heeft een extra groot beschermingsgedeelte voor de rug en schouders. Het systeem wordt geactiveerd zodra de rits wordt dichtgeritst en biedt maximale bescherming in elke verkeerssituatie, zonder met de motor verbonden te zijn. Volledige bescherming wordt binnen maximaal 85 ms geactiveerd. Eén keer met je ogen knipperen duurt 100 tot 400 milliseconden langer. Dat noemen we nou draagbare innovatie.

Zo werkt het

Zo werkt het

Zodra het vest met het jack is verbonden en is ingeschakeld, rits je het jack gewoon dicht: het systeem wordt geactiveerd en de rit kan beginnen. Dicht bij het lichaam geïntegreerde sensoren herkennen een valpartij binnen 30 tot 60 milliseconden. Vanuit hun positie ter hoogte van het rugpand en de schouderpartij van het vest geven zij doorlopend meetgegevens aan de centrale regeleenheid door. Met behulp van de modernste persluchtpatronen zijn de luchtkamers binnen 25 milliseconden gevuld. Voor maximale bescherming,  sneller dan je met je ogen kunt knipperen.

+ Lees meer

Draagbare innovatie.

Voor Sven Kirschning, de BMW Motorrad productontwikkelaar van het Street AIR systeem, was het slechts een kwestie van tijd tot er- naast het systeem voor het circuit - ook een versie voor de openbare weg zou zijn. "Met BMW Motorrad Street AIR hebben we nu een oplossing die maximale bescherming combineert met maximale flexibiliteit", zegt de productontwikkelaar. Sven Kirschning is bijzonder enthousiast over de extra bescherming voor de borst en schouders, zonder de bewegingsvrijheid van de drager te beperken. Zelfs onverwachte activatie van het systeem tijdens testritten leverde geen gevaarlijke situatie op.
"Vergeet niet dat het systeem zo snel werkt dat de rijder het afgaan weliswaar merkt, maar zijn reactietijd zo langzaam is dat hij gewoon doorrijdt." Uitbreiding van het productprogramma in de toekomst behoort zeker tot de mogelijkheden.
+ Lees meer
We zijn er trots op dat we met Street AIR weer iets revolutionairs op de markt brengen. En dat zullen we blijven doen.

Sven Kirschning

Vind een dealer.

Een originele BMW Motorrad uitrusting maakt van je volgende motortocht een unieke ervaring. Kom bij ons langs voor advies.

Vind nu een BMW-dealer
spinner