De BMW R 1200 GS Adventure.

De ideale grip op avontuur.

Geniet je van extreem lange tochten, zelfs op slechte wegen? Geniet je van grindpaden of de wildernis? Wat je onderweg ook tegenkomt - asfalt, onverharde wegen, stenen of zand - de BMW R 1200 GS Adventure met zijn uitstekende handling is er altijd helemaal klaar voor. Een motorfiets voor iedereen die graag grenzen verlegt - om ze te overwinnen. Kort gezegd: een machine voor motorrijders die het echte avontuur opzoeken. Voor motorrijders die zichzelf continu uitdagen en daarbij heel veel rijplezier willen hebben.

Het design van de R 1200 GS Adventure

Kies jouw stijl.

Misschien zijn stof en modder jouw idee van stijl als het gaat om de R 1200 GS Adventure. Maar wij kunnen jouw GS Adventure zelfs nog individueler maken - naast onze dynamische basiskleur, hebben wij nog twee motorstijlen voor jou ontwikkeld.

Racingred

Racingred als jouw basiskleur geeft jouw motorfiets een zeer opvallende uitstraling voor elke afgelegde kilometer.

Stijlvariant Rallye

Bij de stijlvariant Rallye, in Light white en de framekleur Cordoba blue, krijgen ambitieuze offroad rijders absoluut waar voor hun geld.

Stijlvariant Exclusive

De stijlvariant Exclusive, in Black storm metallic, de tankafdekking in dark slate metallic mat en met de framekleur agaatgrijs, ligt de focus op een zelfverzekerde uitstraling

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Design: indrukwekkende aanwezigheid.

De R 1200 GS Adventure is geschikt voor alle typen motorrijders. Maar ook klaar voor elk type uitdaging. Het is absoluut duidelijk - dankzij het krachtige, robuuste en dynamische design vertelt één blok jouw alles wat je moet weten over het karakter. Zijn wind-, weer- en motorbeschermingen geven het een zeer opvallende uitstraling, terwijl de visuele focus van de motorfiets verder naar de voorzijde is verplaatst. De krachtige spatwaterbescherming op de R 1200 GS Adventure zorgt voor een strijdlustige verschijning. Het is op elk moment klaar voor vrijwel elke uitdaging. De onmiskenbare tank van 30 liter voorziet de motorfiets van een uitdagende uitstraling.

De R 1200 GS Adventure belooft continue kracht - ongeacht de uitdaging.  

+ Lees meer

2-cilinder boxermotor

92
kW (125 pk) bij 7.750 t/min
890
mm zithoogte
30
liter brandstoftank
217
kg maximale belading
Lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder, 4 takt-boxermotor

Betrouwbaar en sterk.

Betrouwbaar en sterk.

Ongeacht waar je heengaat: de R 1200 GS Adventure is altijd een dynamische partner. Geïnspireerd door het legendarische boxer-koppel van 125 Nm en het vermogen van 92 kW (125 pk) uit de 2-cilinder 4-taktmotor. Het koelconcept is gebaseerd op een combinatie van lucht- en vloeistofkoeling. Dit zorgt voor efficiëntie, een hoog koppel en natuurlijk betrouwbaarheid.

Dankzij de natte plaatkoppeling met slipperfunctie en e-gas is de R 1200 GS Adventure de ideale reisgezel voor elke motorrijder voor wie geen weg te ver is - of te rotsachtig.

+ Lees meer

Ervaar het geluid van de R 1200 GS Adventure

De hoogtepunten van de R 1200 GS Adventure

Tank en motorbeschermbeugel.
R 1200 GS Adventure tank en motorbeschermbeugel
Verlenging van de voorzijde.
R 1200 GS Adventure verlenging van de voorzijde
Aluminium brandstoftank met inhoud van 30 l.
R 1200 GS Adventure aluminium brandstoftank 30 l.
Windscherm groot
R 1200 GS Adventure windscherm groot
Comfortabele buddyseat.
R 1200 GS Adventure comfortabele buddyseat
Praktische opbergruimte.
R 1200 GS Adventure praktische opbergruimte
Bagagedrager van RVS.
R 1200 GS Adventure bagagedrager RVS
Kruisspaakwielen.
R 1200 GS Adventure kruisspaakwielen

Veel uitrusting. Meer rijplezier.

Een innovatief hoogtepunt van de R 1200 GS en een "must-have" voor de moderne avonturier – BMW Motorrad Connectivity. Deze nieuwe optionele extra toont jou op een slimme manier alles over jouw motorfiets op een 6.5 inch TFT-scherm. Verbind je smartphone via Bluetooth met jouw motorfiets en gebruik functies via de multi-controller op de handgrepen, zoals smartphone-gebaseerde navigatie, neem de telefoon op of bel iemand op, mediafuncties zoals het selecteren en luisteren naar muziek in de afspeellijst van jouw smartphone of gebruik op intuïtieve wijze nog meer voertuiginformatie, zonder dat je wordt afgeleid. Voor bepaalde functies is de BMW Motorrad Connected App ook vereist.

Een ander nieuwtje wat betreft optionele extra's is de "intelligente noodoproep": een systeem dat in de handgrepen is gemonteerd en automatisch of handmatig met een druk op de knop geactiveerd wordt tijdens noodgevallen. Hierdoor kan de reddingsketen worden geactiveerd. Het ondersteunt snellere hulp door reddingsdiensten - ongeacht waar je bent.  

De praktische uitrusting die standaard bij de touring-enduro komt voorziet in al jouw behoeften: twee standaard rijmodi - "Rain"en "Road" - zijn met een druk op de knop beschikbaar en bieden jouw twee geheel verschillende, optimaal gecoördineerde rijstijlen.  

Andere modi zijn tevens beschikbaar als "Pro rijmodi" optionele extra's. De overeenkomstige rijmodi "Dynamic" en "Enduro" garanderen meer opties op jouw zoektocht naar avontuur. Met de ingebouwde codeerstekker wordt de rijmodus Dynamic de rijmodus Dynamic Pro en Enduro wordt Enduro Pro. Hierdoor wordt het systeem nog individueler.

De inhoud van de brandstoftank van 30 liter geeft jou onafhankelijkheid op jouw tochten - voor die zeer lange reizen. Daarnaast is er een boordcomputer beschikbaar: voor de perfecte reisorganisatie en om belangrijke gegevens weer te geven zoals dubbele tripcomputer, gemiddeld verbruik en brandstofbereik. Het opbergvak boven de tank is net zo praktisch. Zo heb je kleine onderdelen altijd snel bij de hand.

+ Lees meer
Optionele uitrusting BMW Motorrad Connectivity

BMW Motorrad Connectivity biedt motorrijders een intuïtieve oplossing voor dagelijkse navigatie, gebruik van multimedia en rij-gerelateerde informatie met de duidelijkste lay-out en intuïtieve bediening: het verbindt de motorfiets, smartphone en helm via Bluetooth, waardoor er compleet nieuwe mogelijkheden ontstaan. De multi-controller garandeert dat de functies altijd eenvoudig gebruikt kunnen worden. Het traditionele elektronische instrumentenpaneel maakt plaats voor een groot, helder TFT-display, dat de motorrijder continu toegang biedt tot navigatie, telefonische oproepen, media en extra voertuiginformatie, evenals informatie die eerder werd weergegeven, zoals snelheid en revs. En er zijn natuurlijk nog meer extra functies beschikbaar met de BMW Motorrad Connected App. Connectivity biedt motorrijders wederom de mogelijkheid om zich te richten op wat echt belangrijk is: de te ontdekken wegen.

Optionele uitrusting "Intelligente noodoproep": ECALL-systeem, de snelle hulp in het geval van ongelukken en in noodsituaties.

Altijd met een goed gevoel onderweg. BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de fabrieksoptielijst staan: dit systeem is aangebracht op het stuur en kan in noodgevallen ook onafhankelijk en automatisch reddingsdiensten informeren, zodat hulp sneller onderweg is. Het automatische 'Intelligent emergency call' wordt geactiveerd bij lichte tot ernstige ongevallen. Maar de rijder kan ook handmatig, met een druk op de knop, een noodoproep activeren. Bijvoorbeeld als deze een ongeval op zijn route heeft gezien. Na het activeren van het systeem, handmatig of automatisch, worden de GPS-gegevens van de locatie en de rijrichting van de motor via een mobiele telefoonverbinding naar een BMW call center gestuurd. Van daaruit worden de reddingsdiensten geïnformeerd. Voor snelle, doelmatige hulp. Zo kun je met een gevoel van veiligheid elk avontuur aan.

Optionele uitrusting Dynamic ESA "next generation" met automatische rijpositiecompensatie

De R 1200 GS Adventure kan nu ook optioneel uitgerust worden met de laatste generatie Dynamic ESA. Met het automatische dempafstelsysteem en de rijpositiecompensatie worden rijcomfort en rijstabiliteit wederom verhoogd. Volledig zonder te schakelen, de beste tractie wordt altijd bereikt op all wegoppervlakken terwijl tegelijkertijd een optimale rijstabiliteit wordt gegarandeerd. Hier zorgt het uitgebreide sensorsysteem voor, dat de motorfiets aanpast aan talloze rijomstandigheden. De automatische afstelling van het chassis aan de belasting garandeert een indrukwekkende lichte omgang en behoudt de nauwkeurigheid van de R 1200 GS Adventure.

Meer individualiteit

Fabrieksopties en accessoires.

Elke keer een nieuwe uitdaging. Nooit tweemaal dezelfde route. Geen bekende routes. Dankzij het brede assortiment fabrieksopties en originele BMW accessoires kun je jouw eigen R 1200 GS Adventure geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Meer informatie

Discover the Spirit of GS

Een terugblik op de 2016 International GS Trophy.

Team Zuid-Afrika wint de GS wedstrijd in Thailand.

Met de motor over gammele bruggetjes, rivieren doorwaden met de GS en snel banden wisselen: de International GS Trophy is een ongekende uitdaging voor Enduro-rijders.

In 2016 was het wederom tijd voor dit evenement. 19 teams van over de hele wereld reden met hun BMW R 1200 GS motorfietsen door Noord-Thailand. De GS-rijders legden 1400 kilometer, 19 speciale testen en zeven dagelijkse fasen af. Ze reden door de jungle, langs dammen en door regenwouden en dit alles in enorme hitte met hoge luchtvochtigheid. De zesde International GS Trophy putte iedereen fysiek uit, maar desondanks was iedereen erg tevreden.

Lees meer

Accessoires voor de R 1200 GS Adventure

Kleding voor offroad avonturen

Andere Adventure-modellen

spinner