The sprinter

Kuipruit Sport

De kuipruit Sport heeft een krasbestendige coating en ontlast het bovenlichaam merkbaar van winddruk.

Sporteinddemper

De titanium sporteinddemper geeft een indrukwekkend vol geluid en getuigt zowel visueel als akoestisch onmiskenbaar van een sportief karakter.

M pakket

Storm en drang naar voren: het M pakket legt de focus van je machine op performance – voor anderen onmiskenbaar en voor jou duidelijk merkbaar. De prestatiebelofte die het M-pakket kleur en de zwart geëloxeerde, in de racesport beproefde M gesmede velgen al op het eerste gezicht doen, wordt in de praktijk gebracht door de M sportseat met versterkte grip, het windscherm Sport met krasbestendige coating, de 2.000 g lichtere M Lightweight lithium-ionaccu, de titanium sporteinddemper met carbonkap en de M Endurance ketting met DLC-gecoate wielen.

Het bochtenwonder

Beste tijd, jouw tijd, betere tijd.

Is een recht stuk voor jou slechts een adempauze tot de volgende bocht? Dan kies je met deze XR in combinatie met het dynamiekpakket en de speciale M gesmede wielen precies de juiste optie. Samen met het carbonpakket en de M Lightweight accu ligt zelfs de heel sportieve 223 kg binnen bereik – rijklaar, wel te weten.

En met onze exclusieve M Performance Parts laat je geen enkele twijfel bestaan over jouw sportieve, exclusieve ambities.

+ Lees meer
M gesmede wielen

De zwart geanodiseerde M gesmede wielen reduceren de gyroscopische krachten en zorgen op die manier voor meer wendbaarheid. Met remschijven van 5 mm bieden ze optimale remprestaties.

Carbonpakket

Het hoogwaardige carbonpakket onderstreept de sportieve kwaliteiten en geeft de Adventure Sport Bike een extra dynamische uitstraling. Het pakket omvat de afdekkingen van het voor- en achterwiel, de geïntegreerde kettingbeschermer en de kuipzijdelen. De componenten zetten hoogwaardige en sportieve, hightech-accenten.

Adaptieve bochtverlichting

De adaptieve bochtverlichting garandeert duidelijk beter zicht op de rijbaan in de bocht. De bochtverlichtingselementen  van de Headlight-Pro-koplamp schakelen in vanaf 10° schuine ligging. Daardoor schijnt het dimlicht in de richting van de bocht en verhoogt op die manier de rijveiligheid aanzienlijk.

Dynamic-pakket

Je geeft alles – de uitrustingen van het Dynamic-pakket ondersteunen je daarbij. Dynamic ESA Pro (Electronic Suspension Adjustment) biedt een tweede dempingsmodus en een automatische compensatie van de wegligging. De schakelassistent Pro maakt in nagenoeg alle last- en toerengebieden snel naar een hogere en lagere versnelling schakelen mogelijk zonder gebruik te maken van de koppeling. De elektronische cruise control houdt de rijsnelheid constant, zodat je je op het wezenlijke kunt concentreren. En de verwarmde handgrepen zorgen voor een stukje meer comfort.

De kilometervreter

Geen enkele bestemming is te ver.

Benut je de performance van de S 1000 XR op lange ritten compleet tot op de allerlaatste meter? Dan is deze XR met het Touring- en Dynamiekpakket precies jouw machine. Van de cruise control tot de handvatverwarming, de hoofdstandaard en de intelligente noodoproep ECALL, je beschikt over alle tools die lange ritten comfortabel en veilig maken. Dankzij de toerkoffer heb je ook ruimte genoeg voor je bagage.

+ Lees meer
Toerkoffer

De hoogwaardige toerkoffer met harde schaal biedt met een inhoud van ca. 30 liter royaal plaats voor bagage of je motorhelm. De waterdichte koffers met zwarte corpus zijn afsluitbaar en een echte aanrader voor reizen over korte en lange afstanden.

 

M Carbon motorbeschermingsbeugel

De hoogwaardige M Carbon motorbeschermbeugels zijn zo stabiel als staal, maar ze wegen slechts 620 g per kant. Het materiaal zorgt voor een slanke, in het rijwerk geïntegreerde vormgeving met een aerodynamische doorsnede. De unieke, hightech component combineert daardoor een sportieve uitstraling met hoge beveiliging, zonder afbreuk te doen aan de verschijning of de bewegingsvrijheid.

Comfortabele buddyseat

De comfort-buddyseat biedt de motorrijder dankzij 10 mm meer bekledng merkbaar meer zitcomfort. Tegelijkertijd profiteert de duopassagier van bredere, geschuimde contouren. Bijzonder geraffineerd is het Heat Reflect bekledingsmateriaal dat de oppervlaktetemperatuur bij direct zonlicht tot wel 15° C verlaagt.

Middenbok

De middenbok zorgt voor een veilige, stabiele stand van de machine en biedt voordelen bij het tanken, bij het laden en lossen van koffers of bij onderhoudswerkzaamheden. Bovendien worden de banden en de veerelementen bij langere stilstandtijden ontlast.

Toerpakket

Je XR brengt je op toeren – het toerpakket helpt je daarbij. Bijzonder praktisch op reis: het bagagerek met geïntegreerde topcasehouderontkoppeling. Je navigatietoestel integreer je gewoon in de aanwezige voorbereiding – en je kunt meteen aan de slag. Dankzij Keyless Ride kun je eenvoudig opstappen en wegrijden. Met de handbescherming wordt reizen nog comfortabeler. Met de bandenspanningscontrole (RDC) houdt je cockpitdisplay je altijd op de hoogte en waarschuwt je bij spanningsverlies vroegtijdig. Aangekomen zorgt de kantelsteun voor een veilige stand.

De publiekstrekker

Spiegelbeeld van de stad.

Ben je gek op huizenrijen, nauwe steegjes en drukke pleinen? Dan zit je op deze S 1000 XR prima in het zadel. Dankzij Headlight Pro, dagrijlicht en verstralers zie je alles en ziet alles en iedereen ook jou. Keyless Ride en ECALL zorgen daarnaast voor comfort en een gerust gevoel bij iedere rit.

+ Lees meer
Headlight Pro en dagrijlicht

Met Headlight Pro beschikt de koplamp over een iconisch lichtelement, dat dienst doet als positie- of dagrijlicht. In combinatie met het adaptieve bochtenlicht worden het zicht en de zichtbaarheid op de baan verbeterd, wat bijdraagt aan een hogere veiligheid.

Verstralers

De uitstekende verlichting van de LED-verstralers in de aluminium behuizing geven je machine op het eerste gezicht een letterlijk andere uitstraling dan het autoverkeer om je heen en verhogen op die manier de veiligheid. Tegelijk zorgen ze met hun op daglicht lijkende lichtkleur voor een betere verlichting van de weg. De LED-technologie waarborgt een nagenoeg slijtagevrije werking.

Windscherm getint

De getinte kuipruit benadrukt de sportieve look van de motorfiets. De krasbestendige coating zorgt voor continue transparantie. Daarnaast is het getinte windscherm ook leverbaar in een 70 mm langere variant.

Keyless Ride

Met Keyless Ride kan de sleutel van de motor in je zak blijven zitten. Want het sleutelloze systeem is bijzonder handig en stelt de motorrijder in staat om de motor te starten met een druk op de knop. Ook het stuurslot en de tankdop kunnen op die manier worden ontgrendeld. En daarmee luidt het devies: plaatsnemen en wegrijden!

ECALL

De intelligente noodoproep-functie neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpketen in te schakelen. Daarbij wordt de locatie van de motorfiets doorgegeven en wordt – indien mogelijk – een eerste gesprek met de betrokkene gevoerd. Het systeem kan ook handmatig worden geactiveerd, bijv. om andere verkeersdeelnemers te helpen.

Originele BMW Motorrad accessoires

Wil jij een echt onmiskenbare S 1000 XR? In onze catalogus met accessoires vind je alles om van jouw motor je eigen persoonlijke S 1000 XR te maken.

+ Lees meer

Catalogus met accessoires downloaden

Original BMW Motorrad Accessories Catalogue 2020
PDF   |   47.89 MB   |   English
[This is disclaimer text for gpx download files.]

Jouw eigen Adventure motorfiets

S 1000 XR

Adventure

Ontdek meer

Meer verhalen die interessant voor je kunnen zijn.

spinner