R nineT /5


Basisprijs inclusief 21% BTW.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

De nieuwe BMW R nineT /5

Legendarisch. Luchtgekoeld.

Het speciale model BMW R nineT /5 is ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum en als hommage aan de legendarische /5‑modellenserie van de late jaren 60 en de vroege jaren 70 ontwikkeld. De R nineT /5 belichaamt het design van deze tijd overtuigend en biedt je tegelijkertijd innovatieve techniek en kwaliteit van nu. Als herinnering aan bewogen tijden vol bewustwording staat deze voor een levensgevoel dat destijds ontstond en dat je nu op elke kilometer en in elke bocht begeleidt: Motorrijden als uitdrukking van individuele vrijheid. Of, zoals we het tegenwoordig noemen: Make Life a Ride.

3 years warranty.

Ride on & on & on. We`re giving you an extra year. 

Now there's a 3-year warranty on all motorcycles. 

Find out more

Bloemetjesgordijn? Echt niet. De R nineT/ 5 laat zien hoe retrodesign eruit ziet als het niet van gisteren is. Naast de markante look van de R nineT familie zetten pregnante highlights extra accenten. Het hoogwaardige lakwerk met smoke-effect, de telescoopvork met zilverkleurige buitenpoten en zwarte vouwbalgen, de buddyseat met de chromen sierelementen en wit leder en uiteraard alle andere, met zorgvuldigheid en oog voor de historie geselecteerde designelementen bewijzen: Het design van de R nineT /5 is klassiek. Het is niet gekunsteld of modieus, maar staat voor de liefde voor de motorfiets en de levensstijl van de vroege jaren 70.

+ Lees meer

WUNDERBIKE reloaded.

1969
Productiebegin /5-modellenserie
2019
Productiebegin speciaal model R nineT /5
750
cc cilinderinhoud, R 75/5 boxermotor
1.170
cc cilinderinhoud, R nineT /5 tweecilinder boxermotor
Air/oil-cooled, four-stroke twin-cylinder boxer engine

De krachtige, luchtgekoelde tweecilinder boxermotor van de BMW R nineT /5 ontplooit met zijn 81 kW (110 pk) uit 1170 cc al bij lage toerentallen dynamisch zijn kracht. Dankzij het bij BMW Motorrad standaard ABS, de automatische stabiliteitsregeling ASC en de eveneens standaard handvatverwarmingen heb je deze dynamiek altijd veilig onder controle. Zo blijft de R nineT /5 ondersteund door moderne techniek het in de jaren 70 opgekomen idee van individualiteit en vrijheid stimuleren.

+ Lees meer

Experience the sound of the R nine T /5

Toon je #Wunderbike

Je eigen boxer.

Test de R nineT /5.

Met de modellenserie /5 werd motorrijden 50 jaar geleden de uitdrukking van individuele vrijheid. En tegenwoordig? Maak een proefrit met de R nineT /5 en ervaar dit gevoel al bij de eerste gasstoot. Beleef elke bocht en elk recht stuk zoals je ze altijd al wilde beleven. Want de R nineT /5 staat voor eindeloos rijplezier – alleen het aantal stuks is begrensd.

Proefrit afspreken

Boxer power ontmoet flower power.

De toenmalige modellenserie /5 was iets geheel nieuws. De invoering van een elektrische startmotor alsmede voor het eerst Bing-CV-carburateur bij het topmodel R75 /5 en een breed kleurenpalet waren de technische en uiterlijke nieuwe snufjes en veranderden de aard van mobiliteit duurzaam. Want toen veranderden alle facetten van het leven. Bikers maakten van de verkondigde vrije liefde al snel de liefde voor vrijheid. Motorrijden werd eindelijk dat wat het is – een levensstijl. Sportiviteit, design, prestige en individualiteit telden. Voorgedaan door de stijliconen van toentertijd en uitgeleefd op de machines met de toevoeging /5.

+ Lees meer

Berlijn – altijd al uniek.

Berlijn – altijd al uniek.

Met deze productievestiging werd aan het eind van de jaren 1960 nieuw terrein ontsloten: In plaats van in München werkten er 400 gespecialiseerde medewerkers in de vestiging Berlijn Spandau aan de Mythos /5. De dagproductie startte in het jaar 1969 met 30 machines. Al na een jaar telde de jaarproductie 12.87 voertuigen. Tot het stoppen van de legendarische modellenserie in het jaar 1973 hadden in totaal 68.956 bikes de vestigingshallen verlaten. Zo zette BMW Motorrad in het toen gedeelde Berlijn met de productie van de modellenserie /5 een geheel eigen stempel van individualiteit en vrijheid.

+ Lees meer

Your style: simply attractive

Other Heritage models