De BMW R nineT Racer

Sterk karakter. Dynamisch. Luchtgekoeld.

Met de R nineT Racer herleeft het tijdperk van de legendarische sportmotoren. Ver weg van obsessieve retroromantiek, op een motorfiets die naar eigen inzicht is op te bouwen. Vanzelfsprekend inclusief innovatieve technologie en de traditionele kwaliteit van BMW Motorrad. Weggedoken achter de karakteristieke halve kuip, beide handen stevig om de laaggeplaatste handgrepen, voel je de krachtige boxermotor werken en hoor je zijn onmiskenbare geluid. En dan weet je het: alleen een sterk karakter volgt de ideale lijn. Op de weg, net zoals in het leven.

Het design van de R nineT Racer

Kies jouw stijl.

Een opvallende motorfiets vraagt om een opvallende lakkleur: de R nineT Racer wordt geleverd in de kleur Light white met opvallende striping in motorsportkleurstelling. Daarnaast is er de keus voor de lakkleur Option 719 Blackstorm metallic/Aurum uit het individualiseringsgamma van BMW Motorrad Spezial.

Light white

Deze lakkleur benadrukt het sportieve karakter van de R nineT Racer.

Option 719 Black storm metallic/Aurum

Een elegant kleurenspel wordt gecreëerd door de combinatie van diep zwart en glanzend goudgeel.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Stijlvol op de inhaalstrook.

De inspiratie voor het design van de R nineT Racer komt onmiskenbaar uit de motorsportwereld van de jaren zeventig. De langgerekte proporties zijn in het hele ontwerp terug te vinden en beloven pure acceleratie. De karakteristieke halve kuip, de tank en de buddyseat bepalen het slanke silhouet. De lange wielbasis en de ver naar voren, laaggeplaatste handgrepen completeren de lage, sportieve zitpositie. Daarbij komen nog de hoge en ver naar achter gemonteerde voetsteunen: als rijder lig je letterlijk op je motorfiets. Omgeven door het witte bodywork, dat duidelijk afsteekt tegen het zwart van rijwielgedeelte en technologie. Zelfs de van voor naar achter doorlopende tape in BMW Motorsport kleurstelling lijkt steeds weer te vragen om een nieuwe draai aan de gashendel.
+ Lees meer

2-cilinder boxermotor

116
Nm maximum koppel bij 6.000 t/min
220
kg rijklaargewicht
1.170
cc cilinderinhoud
805
mm zithoogte
Lucht-/oliegekoelde 2 cilinder, 4-takt-boxermotor

Krachtige boxer om de ideale lijnen na te jagen.

Krachtige boxer om de ideale lijnen na te jagen.

De technologie van de R nineT Racer is net zo zelfbewust en krachtig als zijn design: de aandrijving en het elektrische systeem prikkelen al sinds de BMW R nineT. Zoals te verwachten van een topmotorfiets zoals de R nineT Racer voldoet deze aan de Euro 4-emissiestandaard. Zijn krachtige luchtgekoelde, 2-cilinder boxermotor heeft een inhoud van 1.170 ccm en levert een vermogen van 81 kW (110 pk). Goed voor een dynamische vermogensafgifte, zelfs bij lage snelheden. Kortom, een typische boxermotor.

Dankzij de halve kuip en de lage zitpositie kun je lang genieten van rijden op hoge snelheid. Standaard ABS en optioneel ASC zorgen ervoor dat je zijn volle kracht altijd veilig op de weg kunt overbrengen. Bovendien maakt het 2-in-1 uitlaatsysteem, met typisch café racer design, duidelijk dat technologie zichtbaar mag zijn.

+ Lees meer

De highlights van de R nine T Racer

Halve schaal in typische Racer look.
R nineT Racer lagerschaal
Tape in de typische BMW Motorsport kleurstelling.
R nineT Racer tape
Snelheidsmeter en toerenteller.
R nineT Racer toerenteller
Racing buddyseatafdekking met klein opbergcompartiment.
R nineT Racer buddyseatafdekking
Wielen van gegoten legering.
R nineT Racer gegoten spaakwielen
Overduidelijke lijnstijl.
R nineT Racer lijnstijl
nineT logo op luchtinlaat.
R nineT Racer logo
RVS-uitlaatsysteem
R nineT Racer uitlaatsysteem

Je rijdt zoals je zit.

Je rijdt zoals je zit.

Sportief en dynamisch: de handgrepen van de R nineT Racer zijn laag geplaatst op de bovenste vorkbrug. De lichte buiging beschermt de polsen. Daar staat tegenover dat de voetsteunen naar achteren en een beetje naar boven zijn verhuisd om de sportieve houding te ondersteunen. De optioneel leverbare custom berijdersbuddyseat verlaagt de zitpositie van 805 mm naar 795 mm.

De voering van de berijdersbuddyseat is aan de achterkant iets verhoogd, zodat de rug tijdens lange ritten wordt ontlast. Net zoals de dynamisch vormgegeven halve kuip - vooral bij snelheden boven 90 km/h.

+ Lees meer
Oude klassieker ontmoet state-of-the-art technologie: ABS en optioneel ASC.

De R nineT Racer combineert de uitstraling van de vroegere racesport met state-of-the-art technologie. Daarom is deze motorfiets standaard uitgerust met BMW Motorrad ABS. En het optionele ASC (Automatic Stability Control) voorkomt doorslippen van het achterwiel en garandeert een efficiëntere aandrijving: voor meer actieve rijveiligheid in extreme situaties. Het is tijdens elk rit zelfs op verzoek beschikbaar.
Buddyseat-varianten - zoals jij het wil hebben.

De R nineT Racer put zijn inspiratie uit vervlogen motorsporttijden. Daarom is er standaard alleen plaats voor de rijder - solo en puur. In het middelpunt - helder. Het achteraf monteerbare frame voor de duobuddyseat maakt er snel een tweezitter van. Het is slechts één van de vele mogelijkheden om de motorfiets helemaal naar eigen inzicht op te bouwen.

Meer individualiteit

Stijlvol customizen.

Met het uitgebreide assortiment exclusieve optionele uitrusting van BMW Motorrad Spezial haal je meer uit je racemotor - met bijvoorbeeld de klassieke designer-optie 719 gefreesde onderdelenset. Meer vermogen met HP-onderdelen. En voor de rest zijn er Originele BMW Motorrad accessoires.

Meer over Option 719

De R nine T Racer in Japan

Accessoires voor de R nineT Racer

De stijl: aantrekkelijk puur en eenvoudig

Andere heritage-modellen

spinner