R nineT Urban G/S

€ 13.699,-

Basisprijs inclusief 21% BTW.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

De BMW R nineT Urban G/S.

Oogverblindend. Krachtig. Luchtgekoeld.

Geniet van het vertrouwde gevoel van een boxer met relaxte en rechte zithouding, gekoppeld aan moderne technologie. Kies uit ontelbare customizing opties voor om je eigen unieke ideeën waar te maken. De R nineT Urban G/S maakt een duidelijk statement: hij bewijst eer aan de beginjaren van het succesverhaal van BMW Motorrad G/S. Een blik volstaat en maakt meteen duidelijk dat de R nineT Urban G/S het offroad gevoel uit die dagen belichaamt. Tegelijkertijd zorgt zijn rijkarakteristiek ervoor dat hij een volwaardig lid is van de hedendaagse R nineT familie. Hij reflecteert de manier van leven van die tijd: mensen wisten waar ze heen wilden. En vooral hoe ze daar moesten komen. Net zoals tegenwoordig.

Het design van de R nineT Urban G/S

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

De inspiratiebron: onmiskenbaar.

Het design van de R nineT Urban G/S is oogverblindend. Karakteristieke stijlelementen maken het een krachtige, robuuste motorfiets, die eer betoont aan het originele G/S-design: het 19 inch voorwiel, de telescoopvork met de bekende balgen, de koplampomlijsting met windscherm en het verhoogde voorspatbord definiëren het vooraanzicht. Het profiel wordt gekarakteriseerd door een duidelijke horizontale lijn. De witte tank en de smalle, ietwat langere rode buddyseat laten de geest van de legendarische R 80 G/S uit 1980 herleven. Het zwarte motorblok en frame accentueren dit effect. De nieuwe klassieke ronde instrumenten laten eveneens zien dat de Urban G/S deel uitmaakt van de nineT familie. De R nineT Urban G/S excelleert op elke ondergrond, van ongeplaveide weggetjes tot grindpaden. De optionele noppenbanden en spaakwielen, de Enduro-voetsteunen, het vastgeschroefde hittescherm en het stalen voetrempedaal onderstrepen het effect zowel functioneel als visueel.
+ Lees meer

2-cilinder boxermotor

116
Nm maximum koppel bij 6.000 t/min
221
kg rijklaar
1.170
cc cilinderinhoud
850
mm zithoogte
Lucht-/oliegekoelde 2 cilinder, 4-takt-boxermotor

Technologie voor puur rijplezier.

Technologie voor puur rijplezier.

De R nineT Urban G/S is met zijn uiterlijk trouw aan de traditie. Maar de motorfiets laat door zijn moderne technologie zien ook respect te hebben voor het heden. Hij beschikt over de krachtige motor en het elektrische systeem van de BMW R nineT. Zoals verwacht mag worden van een topmotorfiets zoals de R nineT Urban G/S voldoet deze aan de Euro 4-emissiestandaard. Zijn krachtige luchtgekoelde, 2-cilinder boxermotor heeft een inhoud van 1.170 ccm en levert een vermogen van 81 kW (110 pk). Goed voor een dynamische vermogensafgifte, zelfs bij lage snelheden. Voor een lichtvoetige en moderne rijervaring. Het standaard ABS en optionele ASC (Automatic Stability Control) garanderen veiligheid wanneer het blok zijn motorkracht op de weg overbrengt - of op het grind. En er is nog een laatste visuele verwijzing naar de enduro-roots van de G/S: het verhoogde uitlaatsysteem van geborsteld roestvrij staal.

+ Lees meer

De highlights van de R nine T Urban G/S

Karakteristiek vooraanzicht.
Voorspatbord
Een perfecte kleurstelling.
Enduro-voetsteunen.
Groot 19 inch voorwiel.
Rode buddyseat.
Witte knipperlichten.
Vastgeschroefd hittescherm

Rechtop en beheerst.

Rechtop en beheerst.

De uitgebalanceerde ergonomische driehoek van de Urban G/S zorgt er voor dat je jezelf lichtvoetig en zeker voelt op de weg. Het iets verhoogde stuur, het lange zitoppervlak en de ietwat lagere en verder naar achteren geplaatste voetsteunen bieden een relaxte en zelfverzekerde rijervaring. De standaard zithoogte is 850 mm. Dankzij een optioneel leverbare lage buddyseat biedt de R nineT Urban G/S stabiliteit voor rijders van vrijwel elke lengte.

Een ander visueel hoogtepunt is de buddyseat in lederen uitstraling. Het straalt veel vakmanschap uit, dankzij de focus op het authentieke oppervlak en de kleuren. Het dragen van kleding zoals donkere jeans kan daarom leiden tot verkleuring van de buddyseat. Dit patina-effect kan meestal niet worden geëlimineerd en is geen defect.

+ Lees meer

De kracht van een legende

Parijs-dakar-gevoel met de R nineT Urban G/S.

Meer individualiteit

Vrijwel ongelimiteerd customizen.

Vrijwel ongelimiteerd customizen.

 

Of je nu gaat voor de offroad uitstraling of voor het retrogevoel, de R nineT Urban G/S geeft uitdrukking aan jouw mentaliteit. Dus wanneer het aankomt op customizen dan zijn de mogelijkheden bijna eindeloos, zoals goed te zien is aan de talloze avonturen uit de G/S-geschiedenis. De R nineT Urban G/S kan in een handomdraai worden omgebouwd naar een eenzitter dankzij het demonteerbare achterframe.

Bovendien is er een op maat gemaakt assortiment Originele BMW Motorrad accessoires en exclusieve, premium optionele uitrusting van BMW Motorrad Spezial. Kortom: jouw individualiteit is net zo onbegrensd als het rijplezier.   

+ Lees meer

BMW Motorrad Spezial

Show jouw karakter op de weg.
No tinkering, no surprises, no compromises. With BMW Motorrad Spezial, you get a bike with your personal touches and the highest quality standards.

Bij BMW Motorrad Spezial vind je bepaalde hoogwaardige optionele design-uitrusting, zoals de exclusieve Optie 719 gefreesde onderdelenset en Spezial-kleuren of de prestatieverbeterende accessoires van HP-onderdelen.

Het samenspel tussen de uitgebreide ontwikkelingsexpertise van BMW Motorrad en de interactie van complexe productieprocessen in combinatie met traditioneel vakmanschap bevorderen een nieuw niveau van aanzien en exclusiviteit.

Meer informatie

Accessoires voor de R nineT Urban G/S

De stijl: aantrekkelijk puur en eenvoudig

Meer heritage-modellen

Bijpassende evenementen

Pure&Crafted Festival 2017.

Nieuwe locatie, oude vrienden: na twee jaar in het Postbahnhof in Berlijn zal het volgende Pure&Crafted Festival in de historische krachtcentrale van Rummelsburg plaatsvinden op 26 en 27 augustus 2017. Met de industriële charme die zo typisch is voor Berlijn is deze historische locatie aan de oever van de Spree de perfecte omgeving voor twee dagen vintagecultuur, muziek en custom motoren. Na het Pure&Crafted Festival van 2015 is er geen twijfel meer mogelijk: muziek en motorfietsen horen gewoon bij elkaar. De naam zegt het al: liefhebbers van pure, oprechte, eenvoudige gitaarmuziek zullen zeker genieten van het derde festival, dat alweer een internationaal bekende line-up kan presenteren. Deze keer staan motorfietsen en new heritage meer in de schijnwerpers op de zondag van het festival. Motorfietslifestyle staat centraal, met ontelbaar veel custombouwers, een motorfietsrit en een programma voor kinderen. En er is nog een ding zeker: op zondag is er ook muziek te over. Klinkt leuk? Kom dan ook!

Nar het evenement