* Afgebeelde motorfietsen kunnen afwijken van de (vereiste) standaarduitvoering en additionele pakketten, opties en/of accessoires bevatten. Alle consumentenprijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen van BMW Motorrad inclusief BPM, BTW, registratiekosten en kosten rijklaar maken. De BMW Motorrad dealer geeft je graag bindende prijsinformatie. Wijzigingen en fouten voorbehouden.

De BMW M 1000 RR 50 Years M

Racing like no other – met uniek M DNA

24 mei 1972. BMW Motorsport GmbH, de huidige BMW M GmbH, start met haar werk. Het doel is duidelijk gedefinieerd – en voor die tijd revolutionair: Alle racesportactiviteiten van BMW worden onder één dak gebundeld en geprofessionaliseerd. De motorsport met zijn vele uitdagingen wordt brandstof voor de bouw van voertuigen en motoren. Het karakteristieke herkenningsteken is het iconische BMW Motorsport embleem met de drie kleuren blauw, rood en paars.

De M RR 50 Years M: Bijna 100 jaar motorracingspirit en 50 jaar motorsportgeschiedenis verenigd in een exclusieve bike.

 ”

Astrid Neudecker,

Product Manager

BMW M staat al 50 jaar voor prestatiedrang en passie, voor racetechniek en successen alsmede voor perfectie en topprestaties bij auto's en motorfietsen - en dat wereldwijd. Dit historische DNA is verenigd in de M RR 50 Years M. Met de buitengewone genen is dit model geschapen voor iedereen met bijzonder hoge eisen aan performance, exclusiviteit en individualiteit.

+ Lees meer

M op het eerste gezicht

Born on the Racetrack

De M RR 50 Years M wordt standaard geleverd met M Competition pakket met M carbon- en gefreesde onderdelen, M Endurance ketting, een geëloxeerde zwenkarm van aluminium, het duopassagierspakket alsmede de activeringscode voor de M GPS laptrigger.

Sao Paulo Yellow

De M RR 50 Years M met het BMW 50 Years M embleem en de markante kleur valt op. Daarmee staat ze in de beste M traditie: M modellen waren altijd al exclusief en buitengewoon.

Meer dan een symbool

Meer dan een symbool

Blauw voor BMW, rood voor de motorsport en donkerblauw voor de unieke combinatie van de twee: Het uniforme uiterlijk was al in 1972 revolutionair. In 1978 werd het logo aangevuld met de drie bij de letter M hellende gekleurde strepen, die de snelheid en dynamiek benadrukken. Het is ontworpen door Giorgio Giugiaro, Italdesign. En tot op de dag van vandaag is er niets van de glans verloren gegaan.

+ Lees meer

Racing DNA tot in het detail

Racing DNA tot in het detail

Ook buiten de weg is de M RR 50 Years M compromisloos op performance gericht: Want met de M Cover Kit, de montagestandaard Sport met de montagestandaardbevestigingen alsmede het motorfietstapijt is de M RR klaar voor elk racecircuit en voor nieuwe successen.

+ Lees meer

Een bedrijf is als een mens. Als het sport, is het goed getraind, enthousiast, krachtiger.

 ”

Robert A. Lutz

Lid van de Raad van Bestuur 1972 van BMW AG voor verkoop

Ikonen van de M Motorsport geschiedenis

Links een historische opname van de BMW 3.0 CSL, rechts de BMW R 90 S van Helmut Dähne.

Prestaties in praktijk gebracht

In 1973 start de BMW 3.0 CSL in het Europees kampioenschap toerwagens als eerste racewagen met de kleuren van het M logo. Kleuren het de volledige teamoptreden bepalen en zo de onnavolgbare teamgeest ondersteunen. De CSL staat voor Coupé Sport lichtgewichtconstructie. En niet zonder reden: door compromisloos werk aan het voertuig was er bijna 200 kg aan gewicht bespaard.

In 1976 rijden Helmut Dähne en Hans Otto Butenuth in de Production-TT bij de legendarische Senior Tourist Trophy in de seriemachineklasse tot een cilinderinhoud van 1000 cc op het Isle of Man de snelste tijd. Ook hieraan was veel werk voorafgegaan: Een R 90 S was geoptimaliseerd voor de racesport en met een nieuwe uitstekende bekleding verbeterd. Ook in de afgelopen jaren hebben onze RR en M RR modellen steeds weer de TT gevormd.

Links een historische opname van de BMW M1, rechts de legendarische machine uit de rally Paris Dakar.

Meeslepend enthousiasme

In 1978 verschijnt de supersportwagen BMW M1 in de M1 Procar-serie aan de start. Voor het eerst is – behalve de strepen – ook het M logo op een voertuig te zien.  Consequent: want ook het tot op heden indrukwekkende carrosserieontwerp van de M 1 is afkomstig van Giorgio Guigiaro. De wegversie maakte destijds niet alleen furore vanwege het uiterlijk, maar ook als 'snelste sportwagen van Duitsland'.

In 1985 staan de M kleuren weer eens helemaal bovenaan het erepodium: De Belg Gaston Rahier wint op zijn fabrieksmachine GS 1000 voor de tweede keer op rij de rally Parijs Dakar. Nadat Hubert Auriol in de voorgaande jaren 1981 en 1983 al met zijn BMW succesvol was. Zelfs in dun bevolkte wereldregio's zijn blauw, rood en paars nu een begrip voor performance, teamspirit en overwinningen in de motorsport.

De sterkste letter ter wereld

M staat wereldwijd synoniem voor successen in de racesport en richt zich op coureurs met bijzonder veel eisen aan performance, exclusiviteit en individualiteit. Kom hier meer te weten over de M RR en de M famile.

Meer over BMW M

M Spirit van heel dichtbij

spinner