F 800 R

€ 9.350,-

Basisprijs inclusief 21% BTW.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

De BMW F 800 R.

De moderne allrounder.

Met deze actieve roadster is alles mogelijk: cruisen door de stad, relaxte toerritten daarbuiten of sportief sturen over bochtige landweggetjes. De BMW F 800 R combineert beweeglijkheid, praktische inzetbaarheid voor elke dag en dynamische prestaties - allemaal geïntegreerd in een sportief totaalpakket. Zijn pittige motor van 66 kW (90 pk) maakt elke keer wanneer je het gas opendraait duidelijk waarvoor hij is gemaakt: superieure handling en totale controle over de weg. Maar de F 800 R levert meer dan alleen sportieve prestaties en gemakkelijke handling. Innovatieve technologie hoort er ook bij: Ride-by-Wire, keuze uit twee rijmodi, standaard ABS en optionele systemen zoals ASC (Automatic Stability Control) of Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) zorgen er voor dat de kracht van de machine op een veilige manier wordt overgebracht op de weg.

Het design van de F 800 R

Kies jouw stijl.

Het dynamische design wordt gekenmerkt door drie kleuren. In de BMW Motorsportkleuren ziet de F 800 R er zeer sportief en dynamisch uit. Een bijzondere keuzemogelijkheid zijn de rode biezen op de wielen: een ode aan de S 1000 RR - de iconische supermotor.

Lightwhite uni / Lupin blue metallic / Racingred uni

In de klassieke BMW Motorsportkleuren ziet de F 800 R er licht en wendbaar uit.

Racingred uni

In deze oogstrelende kleurcombinatie ziet de F 800 R er ongelooflijk sportief uit.

Blackstorm metallic

De zwarte lak geeft de F 800 R een bijzonder agressieve en dynamische uitstraling.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Design om van te genieten.

Zijn uitstraling zegt het al: de F 800 R is de perfecte keuze wanneer je plezier zoekt. De precieze lijnvoering en de minimalistische kuipdelen geven de machine een gevoel van lichtvoetige beweeglijkheid. De upside-down vork suggereert bovendien voorwaartse dynamiek. Zelfs wanneer de motorfiets stil staat. Het hoogwaardige instrumentenpaneel valt op door zijn nieuw ontworpen wijzerplaat. Het heldere multifunctionele display geeft nu nog meer informatie. Een ander hoogtepunt wordt gevormd door de nieuwe achterdemper. Deze klinkt niet alleen zo goed als deze er uit ziet, hij voldoet ook aan de Euro 4-emissienorm.
+ Lees meer

2-cilinder lijnmotor

86
Nm max. koppel bij 5.800 t/min
203
kg rijklaar
798
cc cilinderinhoud
790
mm zithoogte
F 800 R watergekoelde, twee-cilinder viertaktmotor

Sterke 2-cilinder voor dynamische stuwkracht.

Sterke 2-cilinder voor dynamische stuwkracht.

De krachtige, watergekoelde 798 cc 2-cilinder lijnmotor staat garant voor dynamische voortstuwing. Het vermogen van 66 kW (90 pk) bij 8.000 t/min zorgt voor een snelle respons, indrukwekkende acceleratie en laag brandstofverbruik - bovendien voldoet het aan de nieuwe Euro 4-emissienorm. Een versie met vermogensreductie (35 kW/48 pk) is leverbaar voor rijders met het A2-rijbewijs.

+ Lees meer

Ervaar het geluid van de F 800 R

De highlights van de F 800 R

Veilig voorwaarts.

Veilig voorwaarts.

De F 800 R is ontworpen voor puur en eenvoudig rijplezier, maar veiligheid is vanzelfsprekend eveneens een prioriteit: alle modellen beschikken over BMW Motorrad ABS en een stabiele, uitgebalanceerde demping voor sublieme prestaties en absolute controle over de weg. Andere opties zijn bijvoorbeeld ASC (Automatic Stability Control) en Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) voor nog meer veiligheid, prestaties en comfort. Ride-by-Wire zorgt voor meer verfijnde controle over de gashendel. Met dank aan de standaard rijmodi 'Rain' en 'Road' en de optionele Dynamic-modus past de F 800 R zich nog beter aan aan elk wegdek en elke rijstijl.

+ Lees meer

Ongelimiteerde individualisering.

Ongelimiteerde individualisering.

De motorfiets is volledig aan eigen ergonomische wensen aan te passen dankzij de standaard geleverde aanpasbare rem- en koppelingshendels en een ruim keuzeaanbod in buddyseats. BMW Motorrad biedt hiernaast nog veel meer fabrieksopties en accessoires om de F 800 R aan de persoonlijke smaak aan te passen. Zoals bijvoorbeeld het verhoogde stuur. In combinatie met een lage buddyseat is dit een perfecte optie om nog relaxter te rijden, met name voor kleinere rijders.

+ Lees meer

Meer individualiteit.

Fabrieksopties en accessoires.

Met het brede assortiment fabrieksopties en originele BMW accessoires kun je jouw F 800 R geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Meer informatie

Portret van Chris Pfeiffer

Van leraar tot stuntlegende.

Chris Pfeiffer en de revolutie van het stuntrijden.

Accessoires voor de F 800 R

Jouw roadster, jouw kleding

Meer roadster-modellen