R 1200 R

€ 13.850,-

Basisprijs inclusief 21% BTW.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

De BMW R 1200 R.

Het perfecte roadster-gevoel.

De BMW R 1200 R biedt exact wat verwacht mag worden van een boxer-roadster: comfort, dynamiek en tourcapaciteiten. Voortstuwing op onnavolgbare wijze - zowel fysiek als akoestisch. Zijn opvallende uiterlijk staat voor echt rijplezier. De upside-down telescoopvork onderstreept het dynamische uiterlijk en garandeert stabiliteit en nauwkeurige handling. Terwijl de superieure 2-cilinder boxermotor met een vermogen van 92 kW (125 pk) deze krachtpatser vol vertrouwen aandrijft. Het optionele Dynamic ESA verhoogt de rijdynamiek en schakelassistent Pro en rijmodi Pro met DTC tonen wat achter het puristische uiterlijk verscholen ligt: het perfecte roadster-gevoel.  

Het design van de R 1200 R

Kies jouw stijl.

De R 1200 R is beschikbaar in drie varianten: Lightwhite/Cordoba blue, Iced chocolate metallic, Racingred. Geselecteerde oppervlakken en speciaal ontworpen componenten bepalen het karakter van jouw motorfiets.

Light white / Cordoba blue

La couleur sporty light white one / Cordoba blue met en valeur le gène sportif de cette moto de manière presque insolente.

Iced chocolate metallic

La version « Exclusive », avec sa couleur Iced chocolate metallic, accentue le look remarquable de la R 1200 R et lui confère ainsi visuellement un style roadster séduisant.

Racing red

La couleur Racing red one fait ressortir les proportions dynamiques de la R 1200 R.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Een ware roadster.

De R 1200 R is een roadster pur sang - teruggebracht tot de essentie: een motor, twee wielen en een body bestaande uit tank en buddyseat. Het design van de R 1200 R is strak en krachtig. Zijn dynamische lijnen lopen van de laag geplaatste voorkant naar het voorwiel. De upside-down telescoopvork, naar voorbeeld van de S 1000 RR, verleent de allrounder niet alleen een markant uiterlijk, maar zorgt bovendien voor stabiliteit en exacte handling. Net zo opvallend: de moderne interpretatie van de klassieke ronde koplamp. Naar wens uit te rusten met dagrijverlichting met LED-technologie.

Met de scherpe lijnvoering van de tank en de naadloze overgang van de buddyseat naar achteren is deze roadster even sportief om te zien als om te rijden. Het gehele silhouet is krachtig en toch slank: voor een moderne en tijdloze, comfortabele rijervaring. Het buizenframe van de bagagedrager omcirkelt het centrum van het design: de klassieke boxermotor. Het staat voor de belofte van puur rijplezier.  

+ Lees meer

2-cilinder boxermotor

92
kW (125 pk) bij 7.750 t/min
3,3
s acceleratie 0-100 km/h
125
Nm koppel bij 6.500 t/min
790
mm zithoogte
Lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder, 4 takt-boxermotor

Prestatie ontmoet passie.

Prestatie ontmoet passie.

De krachtige vloeistofgekoelde 2-cilinder boxermotor is opwindend. Zijn vermogen van 92 kW (125 pk) bij 7.750 t/min en het maximum koppel van 125 Nm bij 6.500 t/min leveren puur rijplezier over het gehele toerentalbereik. Of je nu ontspannen cruiset, dynamisch en sportief over landweggetjes rijdt of met zijn tweeën op een lange vakantietocht bent, met koffers en topkoffer. Je opgewekte metgezel is altijd onmiskenbaar het volle boxergeluid: hier ontmoeten prestatie en passie elkaar.  

+ Lees meer

Ervaar het geluid van de R 1200 R

De highlights van de R 1200 R

Optionele LED-dagrijverlichting.
Upside-down telescoopvork.
Multifunctioneel instrumentenpaneel.
Hoogwaardige vorkstabilisator.
RVS-tankafdekking
Lichte, gegoten 10-spaaks wielen
Optioneel LED-achterlicht
Uitlaat in pentagonaal design.

Zelfverzekerde prestaties, zelfverzekerde controle.

Zelfverzekerde prestaties, zelfverzekerde controle.

De R 1200 R is indrukwekkend - zowel visueel als technisch. De optionele tractiecontrole (DTC) zet de kracht van de boxermotor op de beste en veiligste manier op het asfalt. Dit in samenwerking met de rijmodi die met één druk op de knop zijn te activeren. Schakelassistent Pro garandeert nog meer comfort en dynamiek. Kortom: met de uitgebreide fabrieksopties en accessoires geeft de R 1200 R je nog meer roadster dan je verwacht.  

+ Lees meer
  • De R 1200 R heeft standaard twee rijmodi, 'Rain' en 'Road', om optimaal aan jouw eisen te voldoen. Naast het standaard BMW Motorrad ABS is ook de automatische stabiliteitscontrole ASC aan boord voor nog meer veiligheid bij het versnellen.  

  • Rijmodi Pro bevat zowel de dynamische- als de gebruikersrijmodi, de dynamische tractiecontrole DTC met hellingshoeksensor en het hellingshoek-geoptimaliseerde ABS Pro in combinatie met het dynamische remlicht (afhankelijk van de goedkeuring in het land van verkoop).  

  • De optionele schakelassistent Pro op de R 1200 R schakelt zonder dat de rijder koppeling of gashendel hoeft te gebruiken. Met vrijwel elke belasting en bij vrijwel elke toerental: voor meer comfort en extra dynamiek.  

  • Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) als fabrieksoptie verhoogt wederom de dynamische rijervaring op de R 1200 R. Dynamic ESA past de veer- en dempingselementen automatisch aan de omstandigheden aan, afhankelijk van rijstatus en rijmanoeuvres: voor nog meer rijveiligheid, betere prestaties en meer comfort.  

Meer individualiteit

Fabrieksopties en accessoires.

Met het brede assortiment fabrieksopties en de originele BMW accessoires kun je jouw R 1200 R geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Meer informatie

Accessoires voor de R 1200 R

Jouw roadster, jouw kleding

Kleding van BMW Motorrad.

Hoogwaardige, kwalitatieve motorkleding en uitrusting voor dagelijks woon-werkverkeer of het volgende grote avontuur.

Zoek dealer

Meer roadster-modellen