R 1200 RS

€ 14.500,-

Basisprijs inclusief 21% BTW.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

De BMW R 1200 RS.

De allerbeste sporttourer.

Dynamisch rijden met toerkwaliteiten van het hoogste niveau: dat is de BMW R 1200 RS. De sporttourer biedt met zijn krachtige aandrijving en stabiele rijwielgedeelte meer dan alleen maar heel veel rijplezier. Dankzij de ontspannen, sportieve zitpositie en de perfecte bescherming tegen weer en wind biedt deze motor een geheel nieuw dynamisch en sportief rijgevoel tijdens snelle reizen over buitenwegen.

Het design van de R 1200 RS

Kies jouw stijl.

Met jouw eigen kleur- en stijlvarianten kun je het design van jouw R 1200 RS nog persoonlijker maken.

Lightgrey metallic / Magellan grey metallic matt

De lak Light grey metallic / Magellan grey metallic matt en het frame in contrastrijk rood versterken het sterke karakter.

Frozen bronze metallic / Black storm metallic

De combinatie maakt van de R 1200 RS een dynamisch hoogtepunt op de weg.

Blackstorm metallic

Een optisch statement wat betreft prestaties is de kleur Black storm metallic.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Performance ontmoet design.

Het moderne concept van de dynamische combinatie van sport- en toermachine wordt optisch versterkt door de halve kuip met symmetrisch geplaatste dubbele koplamp, bekend van twee generaties RR. Het fraai vormgegeven stuur, met het er aan vastgemaakte deel van gesmeed aluminium, voegt functionaliteit en ergonomie perfect samen.
+ Lees meer

2-cilinder boxermotor

92
kW (125 pk) bij 7.750 t/min
125
Nm koppel bij 6.500 t/min
3,3
s acceleratie 0-100 km/h
820
mm zithoogte
Lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder, 4 takt-boxermotor

Dynamische krachtexplosie.

Dynamische krachtexplosie.

De krachtige aandrijving van de nieuwe sporttourer wordt verzorgd door een 92 kW (125 pk) sterke, lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder 4-takt boxermotor met 2 bovenliggende nokkenassen en een balansas. Om rijstabiliteit op elke weg te waarborgen, is het elektronisch geregelde, uiterst actieve rijwielgedeelte standaard uitgerust met ASC (Automatic Stability Control). Het systeem wordt standaard aangevuld door de rijmodi 'Rain' en 'Road': voor een optimale rijervaring.

+ Lees meer

Ervaar het geluid van de R 1200 RS

De highlights van de R 1200 RS

Volledig geheel.
Betoverend vooraanzicht.
Korte handgrepen.
Verstelbaar windscherm.
Zitcomfort.
Windgeleiders.
Upside-down telescoopvork.
Koffer en topkoffer.

Uitrusting en accessoires voor de perfecte finishing touch.

Uitrusting en accessoires voor de perfecte finishing touch.

Het uitgebreide assortiment fabrieksopties gaat van kofferdragers en bagagerekken tot cruise controle en het handige 'Keyless Ride'. De systeemkoffer en de praktische topkoffer ronden deze sporttourer perfect af: perfect in harmonie met de ergonomie en geïntegreerd in de algehele uitstraling van de motorfiets. Deze koffers bieden een niveau aan reiscomfort dat je niet zomaar verwacht van een sporttourer.

De fabrieksoptie rijmodi Pro bevat twee extra rijmodi, evenals ABS Pro en het dynamische remlicht (landspecifiek).

+ Lees meer

Meer individualiteit

Fabrieksopties en accessoires.

Het uitgebreide assortiment originele BMW accessoires garandeert nog meer individualiteit. De R 1200 RS is hiermee nog beter af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren.

Meer informatie

Achter de schermen

Een gevoel tot leven brengen.

Het ontwerpproces van BMW Motorrad.

Er werken bijzondere persoonlijkheden in het designteam van BMW Motorrad. Elke designer heeft zijn eigen stijl en voelt zich thuis in zijn eigen bikerscene. En elk van hen voegt die eigen inspiratie en passie toe. Deze alles wordt vervolgens gecombineerd in het ontwerpproces: ze manifesteren zich in elke nieuwe creatie van BMW Motorrad. Edgar Heinrich, hoofd design bij BMW Motorrad, introduceert het designteam en vertelt over het ontwerpproces van BMW Motorrad.

Lees meer

Accessoires voor de R 1200 RS

Kleding voor jouw volgende tocht