BMW S 1000 XR - 2019

Strijd in elke bocht en in elke kilometer.

Je geeft helemaal niets toe, vraagt altijd het uiterste. Van jezelf, maar ook van je machine. Altijd strijdend om de ideale lijn: Elke bocht een paar graden lager, een paar millimeter nauwer. Kilometer na kilometer. Met de nieuwe S 1000 XR heb je een motor die ook geen compromissen kent. Deze machine combineert sportiviteit en performance op lange ritten in een perfecte vorm. De sportieve aanvalslust is afkomstig uit de RR. Door de uitstekende ergonomie met de recht, ontspannen zithouding kun je dagenlang om elke bocht en elk recht stuk strijden. Een racetrack die pas eindigt als jij dat wilt. Zo moet het zijn. Dat verstaan wij onder XR. En jij?
#NeverStopChallenging.

* Let op: sommige in de video gepresenteerde kleuren zijn bij het actuele modellenpalet niet meer verkrijgbaar.  

RIDE & SMILE DEALS

RIDE & SMILE DEALS

Dankzij onze RIDE & SMILE DEALS heb je bij aankoop van de BMW S 1000 XR op stock recht op een klantvoordeel van € 2.000 incl. BTW. 

Mis deze kans niet! 

+ Lees meer

Op de ideale lijn – ook in het design.

De stuurkuip en de verlichting hebben scherpe contouren. Ze vormen samen met markante ribben de algehele lijn - klaar voor de aanval en tot het einde consequent: De uiterlijk korte achterkant doet niet toevallig aan een supersporter denken.

De markante tuitvormige voorkant, de hoge flyline en het comfortabele stuur duiden al op de niet te stillen honger naar kilometers. Kilometers die in de voor lange trajecten geschikte zithouding ook na vele dagen prettig aanvoelen, ook dankzij de herziene aerodynamica en beplating. Zo ben je nog beter beschermd tegen afkoelen, rijgeluiden alsmede weer en wind. De verstelbare kuipruit laat daarbij zien wat belangrijk is: Kilometervreten in plaats van een schuddende helm.

+ Lees meer

Expressieve kleuren.

Met de lakvarianten van de S 1000 XR laat je al duidelijk zien wie je bent. De kleuren benadrukken gedefinieerd en precies tot in detail het sportief-scherpe karakter van de machine.

Light white/M Motorsport

Een kleurencombinatie die een belofte en een verplichting tegelijk is. Hier komen de genen van de S 1000 XR optimaal tot uiting – en van het circuit rechtstreeks op de weg. Exclusief in het M pakket

Triple Black

Geen compromissen, geen concessies, geen discussie: de S 1000 XR Triple Black met lakwerk Blackstorm metallic 2 belichaamt een van energie bruisende aanvalslust.

Racingred uni 2

Deze kleurencombinatie kent geen stilstand: In de bocht telt elke millimeter, aan het eind van de dag elke kilometer: Zeer zuiver rijplezier.

3 jaar zorgeloosheid

Ride on & on & on. Wij geven je een jaar extra. 
Vanaf nu krijg je bij de aanschaf van een motor een jaar extra zorgeloosheid boven op de wettelijke garantie. 

Meer informatie

Viercilinder-lijnmotor

228
DIN leeggewicht in kg incl. M Lightweight accu, toer- en dynamiekpakket
114
Nm max. koppel bij 9.250 omw/min
121
Vermogen 121 kW/165 pk bij 11.000 omw/min
999
cc cilinderinhoud

Een kromme die afhankelijk maakt: ons koppel

Een kromme die afhankelijk maakt: ons koppel

De motor van de S 1000 XR is gebaseerd op de op zwaar werk berekende motor van de nieuwe RR en is in de zin van een XR geoptimaliseerd voor performance op lange trajecten zonder compromissen: Zo zorgen speciale nokkenasprofielen en interne spruitstukken voor een indrukwekkend koppel vanuit het midden en het breedste bruikbare toerentalbereik in zijn klasse. Door de in de hogere versnellingen langere versnellingsbak loopt de motor aangenaam rustig, merkbaar en hoorbaar.

+ Lees meer

Meer dynamiek dankzij minder gewicht.

Meer dynamiek dankzij minder gewicht.

Dynamiek is ook een kwestie van massa. De S 1000 XR weegt bij dezelfde uitrusting maar liefst 10 kg minder dan de voorganger. In de lichtste configuratie is het rijklaargewicht zelfs maar 223 kg. Je zult er geen grammetje ervan missen en toch het lage gewicht merken, op elke meter. In de vorm van betere acceleratie, meer wendbaarheid, kortere remwegen en gemakkelijker manoeuvreren.

+ Lees meer

Beleef de sound van de S 1000 XR

De highlights van de S 1000 XR

Motor en vermogen.
We see a close-up of the engine.
Dynamic ESA Pro.
We see an image of the Dynamic ESA.
Markant frontdesign met Headlight Pro koplamp.
We see the dynamic front design including Pro headlight.
Accessoiresprogramma zoals Carbon motorbeschermbeugel.
We see an item from the accessory range, focus on the Carbon engine guard.
Geoptimaliseerd gewicht.
We see the S 1000 XR in a three-quarter front view.
Het TFT-kleurendisplay met BMW Motorrad connectiviteit
We see the 6.5” TFT display.
Koffersysteem en topcase.
We see the baggage system and top case.
Slimme oplossingen, tolkaartenvakje.
We see the toll pass compartment.

Snelle hulp overal.

Snelle hulp overal.

De door BMW Motorrad ontwikkelde "Intelligente noodoproep" ECALL neemt bij een ongeval automatisch contact met het BMW Callcenter op. Het systeem is vast op het stuur geïnstalleerd en activeert zo snel mogelijk de reddingsketen. Met behulp van het ECALL-systeem kunnen reddingsdiensten duidelijk sneller en goed geïnformeerd ter plaatse komen.

+ Lees meer

Jouw motor, onze suggesties

De S 1000 XR levert compromisloze atletiek met prestaties op lange afstand. Dankzij het uitgebreide assortiment aan apparatuur kunt u uw fiets precies volgens uw behoeften ontwerpen. We hebben hier drie suggesties voor je samengesteld die tot zeer verschillende soorten rijders spreken.

+ Lees meer

Kleding voor je performance op lange ritten

Rent A Ride – Huur Je Droommotor

Rijd met de nieuwste BMW motoren

Rijd met de nieuwste BMW motoren

In eigen land of in het buitenland: met Rent A Ride huur je in een paar klikken de BMW motor van je dromen. Je beslist waar en hoe lang je onderweg bent. Verken nieuwe plaatsen en ontdek nieuwe BMW motoren. Start nu jouw avontuur. #FuelForLife

+ Lees meer

Andere modellen

spinner