De BMW K 1600 GT.

Reislust op twee wielen.

Onderweg zijn, indrukken opdoen, heel veel dingen beleven, ontspannen en toch dynamisch rijplezier: Zo ziet de wereld eruit wanneer je in het zadel van de nieuwe BMW K 1600 GT zit: extra superieur en dynamisch rijden met nog meer toercomfort: De zescilinder lijnmotor wordt door de krachtontplooiing en de bedrijfskarakteristiek ervan al als iconisch beschouwd. Voorts is deze machine door de bescherming tegen weer en wind en een uitrusting waardoor je meteen zin krijgt om op te stappen uitermate goed geschikt voor lange tochten. En de innovatieve highlights, zoals de standaard achteruitrijhulp of de intelligente noodoproep ECALL, ronden het totaalplaatje perfect af. Met zo'n uitrusting zie je met de K 1600 GT niet alleen enorm veel, maar word je ook graag gezien. Waarbij je zowel in stilstand als onderweg veel indruk maakt.

Het design van de K 1600 GT

Kies de Style die bij jou past.

Drie verschillende kleuren benadrukken zowel de dynamische genen als de comfortabele kant van de K 1600 GT. Hierbij valt in de waarste zin van het woord met name de Option 719 variant in het oog.

Blackstorm metallic/Glacier silver metallic

Deze lak geeft de motorfiets een bijzondere charme.

Black storm metallic

In Blackstorm metallic komen de proporties en het emotionele design perfect tot uiting.

Opt. 719 Mineral white metallic

Hoogwaardig, stijlvol, zelfbewust: met de Option 719 mineral white kom je echt heel bijzonder voor de dag.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Dynamiek. Ook voor het oog.

Dynamiek en comfort, deze karaktereigenschappen worden weerspiegeld in het design: de Duolever voorvering, de xenon koplamp met adaptieve bochtverlichting, de krachtige 6-cilinder motor en het rijwielgedeelte creëren een opvallend en hoogwaardige totaalplaatje. Het volledige nieuwe voor- en zijaanzicht zijn van atletische proporties, scherp vormgegeven en tonen een sportief, gestroomlijnd uiterlijk. De 6-in-2 uitlaat reflecteert de potentie van de 6-cilinder, zowel in beeld als geluid.
Het opmerkelijke voorkomen van de K 1600 GT wordt onderstreept door lakkleuren van hoge kwaliteit: van exclusief discreet tot sportief dynamisch. Jij beslist wat bij jou past.
+ Lees meer

6-cilinder lijnmotor

118
kW (160 pk) bij 7.750 t/min
3,2
s acceleratie 0-100 km/h
175
Nm max. koppel bij 5.250 t/min
810
mm zithoogte
Vloeistofgekoelde zes-cilinder viertakt-lijnmotor

Eersteklas sixpack.

Eersteklas sixpack.

Legendarisch: de zescilinder lijnmotor. Hiermee wordt elke rit een genot. Met de ongeëvenaarde bedrijfskarakteristiek en krachtontplooiing zorgt deze betrouwbaar voor de gewenste dynamiek. Want met 118 kW (160 pk) en een maximaal koppel van 175 Nm ontwikkelt deze machine een ongeëvenaarde en superieure aandrijfkracht. Daarbij is 70% van het koppel al bij 1.500 tpm beschikbaar. Zo komt de K 1600 GT al bij minieme handbewegingen goed doseerbaar op toeren: Zeer zuivere reacties en rijeigenschappen. 

+ Lees meer

Beleef de sound van de K 1600 GT

De highlights van de K 1600 GT

Markante xenon-koplampen.
K 1600 GT xenon-koplampen
Optioneel: 'Intelligente noodoproepen'.
Optioneel: 'Intelligente noodoproepen'.
Innovatieve, gemakkelijk afleesbare cockpit.
K 1600 GT cockpit
Elektrisch verstelbare kuipruit.
K 1600 GT kuipruit
Veel uiterlijke details
K 1600 GT Details
Windgeleiders.
K 1600 GT windgeleiders
Zescilinder lijnmotor
K 1600 GT meerkleurige zescilinder lijnmotor
Waterdichte opbergruimte.
K 1600 GT storage compartments

Uitgebreide standaarduitrusting.

Standaard zwaar uitgevoerd remsysteem met Integral ABS Pro.

Uitgebreide standaarduitrusting.

Door het technisch hoge niveau laat de standaarduitrusting bij de K 1600 GT geen wensen meer open: ABS Pro, dat zelf bij overhellen veilig remt, de innovatieve xenon-koplamp, de adaptieve bochtverlichting, de achteruitrijhulp en de Multi-Controller zijn enkele van de ingebouwde extra's. Nieuw als standaard: de Dynamic ESA. Het onderstel herkent en regelt de demping via de sensorbox en regeleenheden in milliseconden. Daarmee levert het in elke rijsituatie de telkens beste demperinstelling. Ook bij het overhellen wordt er zo een tot nu toe ongeëvenaard dempingscomfort en daardoor een steeds stabiel rijgedrag gerealiseerd.

+ Lees meer

Wil je nog meer?

Optionele uitrusting Keyless Ride voor een boost in comfort.

Wil je nog meer?

De vele fabrieksopties, zoals adaptieve bochtverlichting, keyless ride of centrale vergrendeling bieden nog meer comfort, veiligheid en daarmee een relaxte rit met een druk op de knop. BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de fabrieksoptielijst staan. Een extra plus op veiligheidsgebied. Met dank aan de achteruitrijassistent wordt manoeuvreren en uit een parkeerplek wegrijden kinderspel, zelfs op een helling. Schakelassistent Pro zorgt voor nog meer comfort en dynamisch schakelen.

+ Lees meer
Achteruitrijhulp: moeiteloos manoeuvreren en uitparkeren.

Gewoon achteruitrijden.
Glooiende wegen, zeer weinig ruimte op populaire uitzichtspunten of parkeerterreinen zijn met de comfortabele achteruitrijhulp nooit meer een probleem. Voor het manoeuvreren en uitparkeren hoef je alleen nog maar te glimlachen. Je activeert de achteruitrijhulp door inschakelen van de neutraalversnelling en door op de toets links op het stuur te drukken. Zodra op het display de R verschijnt en door indrukken wordt gestart, kun je moeiteloos en veilig uit de parkeerplek glijden en vervolgens vol zwier naar de volgende bestemming vertrekken

Dynamic ESA: Oneffenheden worden gladgestreken.

Voor de beste grip op de weg.
Door de standaard Dynamic ESA neemt het eersteklas rijcomfort van de K 1600 GT nog eens aanzienlijk toe. Voor optimale tractie, veiligheid en maximaal comfort. Veeruitslagsensoren voor en achter registreren met name de verticale beweging van de wielgeleiding. Op basis van deze gegevens regelt de Dynamic ESA de demping afhankelijk van de rijtoestand en rijmanoeuvres automatisch op de waargenomen situatie. Daardoor zorgt het voor een duidelijk beter contact tussen de weg en de banden, zelfs wanneer de machine overhelt. Het resultaat: een steeds stabiel rijgedrag en een stukje meer comfort en veiligheid – met name op lange ritten.

De standaardeinstelling "Road" – hiermee overwin je comfortabel alle oneffenheden. Met de instelling "Dynamic" schakelt het systeem over op een in het algemeen stuggere demping: voor sportief dynamisch rijden.

Xenon-koplamp: zet alles in het perfecte licht.

Meer licht. Meer veiligheid.
De standaard xenon-koplampen zijn dubbel zo helder als en verbruiken 30% minder stroom dan conventionele halogeen-lampen. Deze verlichten de rijbaan gelijkmatig – vooral 's nachts en bij slecht zicht. Bovendien ben je zelf ook beter zichtbaar. Een cilindervormige stralenkap op de reflector voorkomt dat de lichtkegel andere verkeersdeelnemers verblindt.

Het licht stuurt mee. Adaptieve bochtverlichting.
De als speciale optie verkrijgbare adaptieve bochtverlichting verlicht het wegdek in elke bocht optimaal. Daarbij compenseert een servomotor in de hoofdkoplamp de overhelhoek van de motorfiets bij het rijden in een bocht en richt het licht in een optimale hoek op het wegdek. Voor jou als bestuurder betekent dat met name bij 's nachts rijden in een bocht enorm veel winst aan actieve rijveiligheid.

Intelligente noodoproep: De snelle hulp bij ongevallen en in noodsituaties dankzij het ECALL-systeem van BMW Motorrad.

Het goede gevoel rijdt altijd mee.
Als eerste motorfietsenfabrikant biedt BMW Motorrad af fabriek de "Intelligente noodoproep" aan: Een vast op het stuur gemonteerd systeem dat desnoods helemaal zelf en geautomatiseerd de hulpketen in gang kan zetten en zo een snellere tussenkomst van de hulpdiensten ondersteunt.

De "Intelligente noodoproep" wordt bij een minder ernstig tot ernstig ongeval automatisch actief. De bestuurder kan zo'n noodoproep echter ook automatisch doen door op de knop te drukken, als hij bijvoorbeeld getuige van een ongeval is. Na het activeren van het systeem, automatisch of handmatig, worden de gps-gegevens van de locatie en de rijrichting van de motorfiets via een draadloze verbinding een een BMW Callcenter verzonden. Daarvandaan wordt de hulpketen in gang gezet. Voor snelle, punctuele hulp. En voor een goed gevoel op elke rit.

 

Koffers en opbergvakken: Meer plaats voor je bagage.

Opstappen en ontspannen genieten.
Op tochten en voor alledaagse ritjes: de gemonteerde koffers en opbergvakken van de K 1600 GT bieden voldoende ruimte voor alles dat je wilt opbergen: van dagelijkse benodigdheden, uitrusting en kleding tot vakantieherinneringen.

De optionele topcase overtuigt met zijn comfortabele binnenwerkuitrusting en de standaard binnenverlichting. De kleine, comfortabele rugleuning maakt ook de duopassagier blij. In de standaardkleuren van de motorfiets integreert deze perfect in de dynamische look van de K 1600 GT. In het optionele opbergvak voor het topcasedeksel kunnen alle reisbenodigdheden, documenten en stukken worden opgeborgen.

Met de binnentassen voor de toerkoffer creëer je nog meer ruimte en orde. Met de handgreep en de – ook afneembare – schouderband wordt deze de ideale begeleider bij het flaneren in de stad.

Keyless ride en centrale vergrendeling

Buitengewone features voor meer comfort.
Keyless Ride en de centrale vergrendeling maken het leven gemakkelijker en worden al snel begeleiders die je niet meer wilt missen.

Dankzij Keyless Ride wordt de mechanische sleutel overbodig en heb je vanaf nu de handen vrij. Je hoeft vóór vertrek niet meer eindeloos te zoeken en je kunt de motorfiets al deblokkeren en starten wanneer je de sleutel in de zak van je jack meedraagt.

Door de centrale vergrendeling is met het afsluiten van je bike ook de inhoud van de opbergvakken en de extra koffers beschermd tegen vreemde vingers, alles door een eenvoudige druk op de knop op het stuur. Zo start het uitstapje na het afstappen nog sneller.

Op- en terugschakelen zonder te ontkoppelen dankzij schakelassistent Pro.

Schakelen zoals op het circuit.
AL bijna luxe, maar met name een uitdrukking van de dynamiek van de K 1600 GT: De schakelassistent is oorspronkelijk ontwikkeld voor de racesport. De schakelassistent Pro is aangepast voor gebruik in het toersegment en maakt op- en terugschakelen zonder te ontkoppelen in bijna alle last- en toerentalgebieden mogelijk. Bij het accelereren blijft de gashendel geopend en zorgt voor vlot, ontspannen schakelen. Bij het terugschakelen en gesloten gashendel geeft het systeem automatisch tussentijds gas en schakelt zo perfect terug.

Daardoor wordt je koppelingshand ontlast en is deze ook na lange ritten nog ontspannen. Bovendien schakelt het systeem sneller dan bij het schakelen met een koppeling: voor nog meer dynamiek en comfort.

Meer individualiteit

Optionele uitrusting en accessoires.

Met de premium optionele uitrusting en exclusieve Spezial-kleuren van BMW Motorrad Spezial en de Originele BMW Motorrad accessoires kunt je de K 1600 GT perfect aan jouw individuele voorkeuren aanpassen.

Meer over Option 719

Achter de schermen

Accessoires voor de K 1600 GT

Kleding om in te touren

spinner