R 1200 RT

€ 18.200,-

Basisprijs inclusief 21% BTW.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

De R 1200 RT.

Intens rijplezier.

Meer comfort voor meer beleving. De R 1200 RT heeft het gehele toursegment wakker geschud. De perfecte handling van de R 1200 RT maakt dat mogelijk waar het bij touren om draait: genieten van het landschap. Alleen of met z'n tweeën, de R 1200 RT staat altijd garant voor ontspannen rijden.

Het design van de R 1200 RT

Kies jouw stijl.

De drie kleuren van de R 1200 RT geven de juiste uitstraling aan het design van de machine. Ze onderstrepen de dynamiek en het comfort van de touringmotor. En zorgen voor een krachtige, uitdagende aanwezigheid.

Carbon black metallic

Gecultiveerd, exclusief en vol dynamiek - dit is de stijlvariant Exclusive. En dat is waar je naar kunt kijken.

Mars red metallic / Dark slate metallic matt

De stijlvariant Sport is verfijnd in het Mars red metallic en Dark slate metallic mat - dit is de sportieve uitstraling voor een soevereine rit.

Alpine white

Licht en elegant: alpine white past perfect bij de sportieve kant van de R 1200 RT.

Opt. 719 Blue planet metallic

De Option 719 Blue planet metallic Spezial-kleur combineert de nieuwste laktechnologie met zorgzaam vakmanschap.

Opt. 719 Sparkling storm metallic

Een subtiel detail van de Option 719 Sparkling storm metallic Spezial-kleur – de heel klassiek handgetrokken bies.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Meer design. Meer indruk.

De R 1200 RT is al vanaf de eerste oogopslag herkenbaar als een lid van de BMW Motorrad familie: de typische splitface bepaalt de voorkant en voegt dynamiek en expressiviteit toe. De twee ronde reflectoren aan de buitenkant en een langwerpige reflector in het midden vormen de typische BMW Tourer voorkant. Gegarandeerd een onmiskenbare uitstraling - dag en nacht.
Dankzij de ventilatie-opening lijkt de voorkant van de machine tot bepaalde hoogte boven de zijpanelen te zweven. Deze combinatie van voorzijde en zijpanelen onderstreept de beweeglijkheid van de machine. Het geïntegreerde voorspatbord rond het dynamische concept aan de voorkant af. De lange flyline wordt gevormd door de Comfort buddyseat met lage zithoogte en een ergonomisch ontworpen tourwaardige tank met opvallend gripgebied voor de knieën - voor nog meer comfort.
Het vloeiende samenspel van de aerodynamisch ontworpen oppervlakken weerspiegelt de dynamiek van de machine. Zelfs de elegant ontworpen koffers zijn harmonieus geïntegreerd in de algehele compositie van oppervlakken en lijnstijlen. Het is meteen duidelijk op het eerste gezicht - de R 1200 RT belooft dynamiek en ontspannen touren op lange afstanden. En de R 1200 RT komt die belofte na.
+ Lees meer

2-cilinder boxermotor

92
kW (125 pk) bij 7.750 t/min
125
Nm koppel bij 6.500 t/min
276
kg onbeladen, rijklaargewicht
219
kg maximale belading
Lucht-/vloeistofgekoelde 2-cilinder, 4 takt-boxermotor

Meer dynamische prestaties. Meer controle.

Meer dynamische prestaties. Meer controle.

De nieuwe RT wordt aangedreven door de lucht-/vloeistofgekoelde BMW boxermotor. Deze zorgt voor een krachtige voortstuwing met een hoog koppel en een vermogen van 92 kW (125 pk). Dankzij ASC en de actieve, elektronisch geregelde demping is de machine gemakkelijk beheersbaar en biedt hij stabiliteit op alle wegen. Bovendien kunnen de standaard rijmodi 'Road' en 'Rain' met een druk op de knop geactiveerd worden om de motor perfect aan te passen aan weers- en wegomstandigheden.

Boordcomputer Pro en verwarmbare handvatten ronden het aanbod aan basisfuncties af.

+ Lees meer

Ervaar het geluid van de R 1200 RT

De hoogtepunten van de R 1200 RT

Koplamp en vooraanzicht.
Instrumentenpaneel.
Windscherm voor transparante windgeleider.
Meer zitcomfort.
Rechter opbergvak.
Koffer.
Innovatieve audiobediening.
Achterlicht met LED-technologie.

Meer opties. Meer comfort.

Meer opties. Meer comfort.

Het accessoireprogramma van de BMW R 1200 RT maakt een nog gemakkelijker handling van de machine mogelijk, met nog meer comfort. Zo stelt het elektronische assistentiesysteem BMW Dynamic ESA het rijwielgedeelte in fracties van seconden op wisselende ondergrond in. De schakelassistent Pro maakt op- en terugschakelen zonder koppelen en gas loslaten mogelijk. Eveneens als optie leverbaar is de rijmodus 'Dynamic' met Hill Start Control, waarmee sportieve en dynamische rijders maximaal rijplezier kunnen beleven. Daarbij geleverd wordt ABS Pro, dynamisch remlicht en Hill Start Control. Zo wordt starten op hellingen kinderspel.

Keyless Ride biedt zelfs nog meer comfort. Dankzij dit systeem is de normale sleutel overbodig. Je kunt de motor met een druk op de knop starten als de sleutel zich in de buurt van de motor bevindt - bijvoorbeeld in je jaszak. Verder behoren centrale vergrendeling - die op afstand ook beide koffers afsluit - en cruise control tot het uitgebreide optieprogramma

+ Lees meer
  • Het optionele rijmodi Pro omvat ABS Pro, rijmodus 'Dynamic' en Hill Start Control. Met de modus 'Dynamic' ontdek je de sportieve kant van de R 1200 RT. Hill Start Control zorgt ervoor dat je ook op hellingen gemakkelijk kunt wegrijden.

  • De schakelassistent Pro op de R 1200 RT is speciaal afgestemd op touren. Deze hulp om op of terug te schakelen werkt zonder gas- of koppelingshendel te gebruiken. Dit leidt tot verhoogd comfort en nog dynamischer rijden.
  • Het semiactieve BMW Motorrad Dynamic ESA rijwielgedeelte biedt optimale rijdynamiek in elk situatie: voor de hoogste rijveiligheid, prestaties en comfort. De demping past zich automatisch aan aan de gemeten omstandigheden, afhankelijk van de rijomstandigheden en de rijmanoeuvres. Dynamic ESA zorgt voor een duidelijke verhoging van de verkeersveiligheid bij het remmen en accelereren. De rijpositie blijft vrijwel hetzelfde: voor nog meer stabiliteit.

  • De dagrijverlichting wordt middels optische prisma's in de rijrichting geprojecteerd door twee lichtleidingen die rondom de grootlichten zijn geplaatst. Gedurende de dag wordt het systeem automatisch ingeschakeld in plaats van de koplampen. Dit kan automatisch via de lichtsensor of handmatig via de knop voor dagrijverlichting. Als het donker wordt of tijdens het rijden in een tunnel, wordt automatisch omgeschakeld naar de koplamp. De motor is dankzij dagrijverlichting beter te zien ten opzichte van andere weggebruikers. De LED-technologie maakt ook indruk met een laag energieverbruik.

Meer individualiteit

Accessoires voor de R 1200 RT

Met de Originele BMW Motorrad accessoires en exclusieve optionele uitrusting van BMW Motorrad Spezial kun je jouw R 1200 RT aan jouw behoeften en tochten aanpassen.

Meer informatie

BMW Motorrad Spezial

Show jouw karakter op de weg.
No tinkering, no surprises, no compromises. With BMW Motorrad Spezial, you get a bike with your personal touches and the highest quality standards.

Bij BMW Motorrad Spezial vindt je bepaalde hoogwaardige optionele design-uitrusting, zoals de exclusieve Optie 719 gefreesde onderdelenset en Spezial-kleuren of de prestatieverbeterende accessoires van HP-onderdelen.

Het samenspel tussen de uitgebreide ontwikkelingsexpertise van BMW Motorrad en de interactie van complexe productieprocessen in combinatie met traditioneel vakmanschap bevorderen een nieuw niveau van aanzien en exclusiviteit.

Meer informatie

Interview met Edgar Heinrich

Vanuit India terug in Beieren

Interview met Edgar Heinrich, hoofd Design bij BMW Motorrad.

Na een kort oponthoud in India keerde Edgar Heinrich terug naar München om het designteam van BMW Motorrad te leiden. Het was een fijne terugkeer voor de motorfanaat die zijn carrière in 1986 bij BMW begon. Hij voerde het design van verschillende BMW motorfietsen aan: de Parijs-Dakar rallymotorfiets, de K 1200 S en R, de HP2 Enduro, de R 1150 GS, de R 1200 GS en recent nog de S 1000 RR.

Voordat hij voor de Indische autofabrikant Bajaj werkte was hij ook betrokken bij het ontwerp van de K 1600 GT en GTL touringmotorfietsen en van de C 600 Sport en de C 650 GT maxi-scooters. Stuk voor stuk succesvolle producten die de horizon van het gevestigde marksegment verlegde, waardoor vele nieuwe klanten zich tot het merk aangetrokken voelden. In een exclusief interview met BMW Motorrad verteld Edgar Heinrich over zijn passie voor het ontwerpen, verzamelen en het restaureren van allerhande motorfietsen.

Lees meer

Accessoires voor de R 1200 RT.

Kleding voor elke tocht