DE PROGRESSIEVE

Vrijheid voor het oprapen.

Nadat je na een lange rit vrolijk op je bestemming bent aangekomen, denk je er al over om de volgende ochtend opnieuw op pad te gaan. Omdat elke kilometer je puur rijplezier biedt en je je zo comfortabel en ontspannen voelt onderweg. Als je niet alleen hard wilt rijden op rechte stukken, maar ook wilt genieten van de sportiviteit van bochtige wegen, dan kan dit de R 1250 RT voor jou zijn.  

+ Lees meer
Stijlvariant Sport

Ben jij het sportieve type dat op zoek is naar een statement met je R 1250 RT? Dan is de stijlvariant Sport de beste manier om de sportieve aspecten van jouw motorfiets te benadrukken. Met zorg gekozen details, zoals de cilinderkopdeksels in Agate grey, verraden jouw houding ten opzichte van toeren en jouw sportieve ambities. Optioneel kun je het standaard windscherm vervangen door een verkorte variant. De op elkaar afgestemde stijlelementen zijn:

 

 • Lakkleur Mars red metallic / Dark slate metallic 
 • Windscherm Sport
 • Stijlvolle modelinscriptie
 • Zwart rijwielgedeelte
 • Agate grey cilinderkopdeksels
 • Goudkleurige remklauwen
Comfort pack

Het Comfort pack geeft je extra rijplezier en veiligheid. De bandenspanningsregeling (RDC) toont je bijvoorbeeld continu de actuele bandenspanning. Het Comfort pack bestaat uit de volgende componenten:

 

 • Verchroomde uitlaatbochten voor standaard uitlaat of optioneel voor HP sportuitlaat
 • Centrale vergrendeling
 • Bandenspanningcontrole (RDC)
 • Diefstalalarmsysteem
 • 12 Volt aansluiting
Touring Pack

Heb je een onverzadigbare trek in kilometers? Houd je van elke minuut in het zadel van je RT, voel je de boxer de hele dag? Dan ben je op de goede weg met het Touring pack.

 

Wie zegt dat sportief rijden en toeren niet samen kunnen gaan? Jouw RT is hier tenslotte perfect op voorbereid:

 

 • Dynamic ESA
 • Voorbereiding voor GPS apparatuur
 • Verwarmbare buddyseat
 • Cruise control 
Dynamic pack

Vind je het leuk om alles uit jouw motorfiets te halen als het gaat om snelheid en prestaties en wil je kunnen vertrouwen op het neusje van de zalm op het gebied van technische systemen voor veiligheid en comfort? Dan geven we je een pakket dat je rijstijl tijdens iedere rit perfect ondersteunt. Het bestaat uit:

 

 • Rijmodi Pro (incl. HSC Pro en DBC)
 • Koplamp Pro
 • Dagrijverlichting
Intelligente noodoproep (eCall)

BMW Motorrad is de eerste fabrikant die de "intelligente noodoproep" af fabriek heeft geleverd: een systeem dat stevig op het stuur bevestigd zit, dat in geval van nood onafhankelijk en automatisch de hulpdiensten kan activeren en zo ook sneller hulp van de hulpdiensten mogelijk maakt.  

Keyless Ride

Keyless Ride vervangt het conventionele contactslot. Dit betekent dat het niet langer nodig is om een sleutel te gebruiken. Het ontgrendelen en vergrendelen van het stuurslot, ontsteking, tankdop en opbergcompartimenten wordt uitgevoerd met behulp van een transponder die in de sleutel is geïntegreerd. Je kunt de sleutel dus gemakkelijk in jouw jas of broekzak achterlaten en alle functies uitvoeren door eenvoudig op een knop te drukken - Keyless Ride werkt op een afstand van maximaal 2 meter. Een duidelijk voordeel als we het hebben over gebruiksgemak.  

Schakelassistent Pro

Handig en snel tegelijkertijd - de schakelassistent Pro. Schakel op en terug in bijna alle belastingen en elk toerentalbereik zonder zelfs de koppeling of de gashendel te hoeven aanraken (70-80% van al het schakelen kan worden uitgevoerd zonder de koppeling). De schakelassistent is oorspronkelijk ontwikkeld tijdens het racen en is nu aangepast voor gebruik in het toursegment. De voordelen: meer gemak en tegelijkertijd met hogere snelheid en verminderde schakeltijd vergeleken met schakelen met behulp van de koppeling.  

Audiosysteem

Het audiosysteem met radiofunctie heeft interfaces voor MP3-spelers, iPods en USB-sticks. Het wordt bediend met behulp van de Multi-Controller op het stuur of op het bedieningspaneel van de radio. Het display geeft de mediabron, de huidige titel of het volume van het nummer weer.  

DE ELEGANTE

Luxe – goed te weten waat je het kunt vinden.

Je kunt de wereld zien. Je bestemming ligt recht voor je. De weg ernaar toe strekt zich niet alleen uit over ontelbare kilometers, maar biedt onderweg ook veel comfort en plezier - dankzij zaken als Keyless Ride en schakelassistent Pro. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Met dit in gedachten, zul je je na een dag op jouw machine ontspannen en fris voelen.  

+ Lees meer
Spezial lakkleur Option 719 Blue planet metallic

Je kunt er zeker van zijn dat dit de aandacht zal trekken. De bijzonder hoogwaardige en extreem zorgvuldig aangebrachte kleuren met een indrukwekkend metallic effect geven jouw R 1250 RT een onvergelijkbare charme en onderscheiden deze van de rest met de traditionele met de hand getrokken belijning. Optioneel kan het uiterlijk nog verder worden verfraaid met de bruine Option 719 buddyseat inclusief verwarming.  

Comfort pack

Wist je dat luxe ook - of misschien wel vooral - te vinden is in de details? Daar zijn wij het volledig mee eens. Het Comfort pack omvat:

 

 • Verchroomde uitlaatbochten voor standaard uitlaat of optioneel voor HP sportuitlaat
 • Centrale vergrendeling
 • Bandenspanningcontrole (RDC)
 • Diefstalalarmsysteem
 • 12 Volt aansluiting
Touring pack

Fantastisch toeren en veel luxe zijn in geen enkel opzicht wederzijds exclusief in onze ogen. En natuurlijk ben je het daarmee eens. Jouw RT is hier met het Touring pack perfect op voorbereid:

 

 • Dynamic ESA
 • Voorbereiding voor GPS apparatuur
 • Verwarmbare buddyseat
 • Cruise control
Dynamic pack

Do you like getting everything out of your bike when it comes to speed and performance and would like to be able to rely on the cutting edge in terms of technical systems for safety and comfort? Then we will give you the equipment package that will perfectly support your riding style on any tour. It comprises:

 

 • Riding modes Pro (incl. HSC Pro and DBC)
 • Headlight Pro
 • Daytime running light 
Audiosysteem incl. radio software en Bluetooth interface

Onbeperkt luisterplezier: het audiosysteem met radiofunctie heeft interfaces voor MP3-speler, iPod en USB-stick. Dit geeft de rijder talloze opties om zijn favoriete muziek via het ingebouwde systeem af te spelen. De externe apparaten kunnen worden opgeborgen in een afsluitbaar compartiment in het rechter kuippaneel, waar ze worden beschermd tegen weersinvloeden. Het audiosysteem wordt handig bediend via de Multi-Controller op het stuur of via het draadloze bedieningspaneel in het linker kuippaneel. De radiofuncties omvatten 24 voorkeurzenders, een zenderzoekfunctie met Autostore en een geheugenfunctie. Twee luidsprekers met elk een uitgangsvermogen van 15 W, geïntegreerd in de kuip, zorgen voor het juiste geluid. Volumeregeling is, indien gewenst, afhankelijk van de snelheid en kan op drie niveaus worden ingesteld. Het huidige radiostation, het huidige nummer of het geselecteerde volume worden weergegeven op het gemakkelijk leesbare display.   

LED-koplampuitbreiding

 • Krachtige extra koplampen in een behuizing van gegoten aluminium
 • Verhoogde veiligheid: beter zien en gezien worden
 • Probleemloze en onderhoudsvrije werking dankzij de bijna slijtvaste LED-lampen
 • Diameter ong. 70 mm, lengte ong. 110 mm
Option 719 Stijlvariant Classic

Puristisch en elegant: Option 719 Stijlvariant Classic geeft jouw motorfiets duidelijk een elegantie uitstraling. Het karakter is herkenbaar aan een puur aluminium oppervlak, maar blijft krachtig en puristisch. Het pakket bevat hoogwaardige afdekkingen gemaakt in overeenstemming met de hoogste kwaliteitsnormen van BMW. Option 719 Stijlvariant Classic bestaat uit:

 

 • Cilinderkopdeksels incl. bobine-afdekking
 • Olieafsluitdeksel
 • Motorafdekking
 • Verstelbare rem- en koppelingshendel
 • Afdekking van expansievaten
Option 719 Classic Gray velgen

Als kleren de man maken, dan maken velgen een motorfiets echt helemaal af. De Option 719 Classic gray velgen op de R 1250 RT onderstrepen het elegante en gepolijste uiterlijk van de motorfiets. Hier kan zelfs bij een vluchtige blik geen twijfel meer over bestaan.

Option 719 Bruine buddyseat

Kwaliteit en aandacht voor detail: van de eerste tot de laatste steek. Ambachtslieden met een ware liefde en passie voor hun vak werken aan de bruine Optie 719 buddyseat. Hierdoor kan de hoogste kwaliteit worden bereikt, waardoor het een echt meesterwerk in vakmanschap wordt. En dat is nog niet alles: het oppervlak van de buddyseat is absoluut weerbestendig. Het ruitvormige stiksel en de geborduurde modelbenaming geven het geheel een elegante uitstraling.  

Topkoffer in Spezial lakkleur

De grote, waterdichte topkoffer, met een inhoud van 49 l, biedt veel ruimte en is standaard uitgerust met een rugsteun. Hij kan in slechts één snelle stap rechtstreeks op de standaard bagagedrager worden bevestigd. Perfect voor de lakkleur Option 719 Blue planet metallic.  

Milimeters bepalen duizenden kilometers.

Als je lange afstanden rijdt moet je comfortabel zitten - en goed. Daarom kun je voor de R 1250 RT kiezen uit verschillende buddyseats: de tweetrapsbuddyseat met zithoogtes van 805/825 mm is de standaardoptie. De zithoogtes 760/780 mm zijn echter ook beschikbaar voor kleinere en 830/850 mm voor langere rijders. Alle drie de varianten zijn ook voorzien van buddyseatverwarming. En alsof dat nog niet genoeg is, is er als vierde ook nog de bruine Option 719 buddyseat.  

+ Lees meer

Accessoires voor de R 1250 RT

HP sportuitlaat.

HP sportuitlaat.

Hoogwaardige perfectie: de hoogwaardige slip-on einddemper van titanium met carbon-eindkap zorgt voor een robuust geluid en een sportieve uitstraling. Bovendien is de sportuitlaat van Akrapovic lichter dan de standaard uitlaat.  

+ Lees meer

Bagageprogramma.

Topkoffer in Light white aluminium

De grote, waterdichte topkoffer, met een inhoud van 49 l, biedt veel ruimte en is standaard uitgerust met een rugsteun. Hij kan in slechts één snelle stap rechtstreeks op de standaard bagagedrager worden bevestigd.  

Binnentassen voor zij – en topkoffers

De bijpassende binnentassen voor de zijkoffers en topkoffer zorgen voor een gevoel van orde in jouw bagage en maken het laden en lossen eenvoudiger. Dankzij het handvat en de schouderriem kunnen de tassen snel en moeiteloos met de hand worden vervoerd. Praktische details zijn onder meer de  buitenvakken, de driezijdige ritssluiting van de binnentassen voor de zijkoffers en het ruim te openen deksel van de binnentas voor de topkoffer.  

Tanktas, 11 l

De tanktas met zijn afsluitbare binnenruimte (volume van ca. 11 l) en kaartvak is waterdicht. In het waterafstotende buitenvak kan een PET-fles van 0,5 liter veilig worden opgeborgen. De tanktas is voorzien van een handgreep en afneembare draagriem.  

Design.

Kofferlijsten, verchroomd

De hoogwaardige en mooi gevormde kofferlijsten zijn verchroomd en geven de motorfiets een onderscheidende en elegante uitstraling.  

Topkofferdekselpaneel, verchroomd

De topkoffer kan worden afgewerkt met een verchroomd paneel, die in combinatie met de verchroomde kofferlijsten resulteert in een harmonieus, elegant geheel.  

Stuurgewichten, verchroomd

De verchroomde eindgewichten van het stuur zijn perfect afgestemd op andere accenten, zoals de elegante verchroomde lijsten voor de zijkoffers en de topkoffer.  

Ergonomie en comfort.

Comfort windscherm

Het hogere en bredere Comfort windscherm zorgt voor optimaal comfort bij alle weersomstandigheden. Het onderscheidt zich dankzij de uitstekende aeroakoestiek en de krasbestendige coating zorgt voor blijvende transparantie.  

Verwarmbare lage buddyset, zwart

De lage berijdersbuddyseat in het zwart, die 45 mm lager is dan de standaard buddyseat, vergemakkelijkt het opstappen en verbetert de toegankelijkheid van de grond. De buddyseat kan in twee standen worden gezet, waardoor een zithoogte van 760 of 780 mm mogelijk is. Bovendien geeft het de rijder uitstekend comfort voor vele kilometers zorgeloos rijden.  

BMW Navigator VI.

BMW Navigator VI.

Laat je door de Navigator VI begeleiden op de beste ritten van je leven. Het grote 5-inch touchscreen toont je de weg naar onbeperkt rijplezier. Het display beschikt over een circulair polarisatiefilter (CPOL) dat reflecties minimaliseert en contrast verbetert, waarbij optimale leesbaarheid zelfs in direct zonlicht wordt gegarandeerd. Ervaar nieuwe routes en bestemmingen met de planningsoptie "Bochtige wegen", de functie "Hoofdwegen vermijden" en de functie "Rondrit" voor rondritten op tijd, afstand of tussenliggende bestemming. Om je onderweg te helpen genieten van de beste uitzichten, bieden de "Natuurlijke begeleiding"-meldingen een nauwkeurige beschrijving van de omgeving. Jij bepaalt de soundtrack van je rit: met Bluetooth-technologie en de nieuwe functie "Muziek streamen" kun je luisteren naar de nummers die je op je smartphone hebt opgeslagen. Word de regisseur en stuur "Actie-cams" aan vanaf de Navigator. 

In combinatie met de navigatievoorbereiding, maken nog meer baanbrekende functies zoals de pagina's "My motorcycle", waarschuwings- en statusberichten evenals de optionele "Smartphone Link"-app voor realtime verkeersinformatie en de actuele weersverwachting je tour tot een multi-media-ervaring. De Navigator VI kan ook comfortabel en veilig worden bediend met de handgrepen op BMW-motorfietsen met navigatievoorbereiding met behulp van de Multi-Controller. 

Je ontvangt bovendien gratis levenslange kaartupdates voor de voorgeïnstalleerde kaartgegevens.

Nog één ding: met de optionele auto-inbouwset is de Navigator VI ook de ideale reisgenoot in je auto.   

+ Lees meer

Veiligheid

Cilinderkopberscherming

In elk geval biedt de roestvrij stalen cilinderkopafdekking een uitgebreide bescherming tegen beschadiging.  

Afsluitbare olievuldop, zwart

Klein maar elegant: deze veiligheidsschroef die kan worden vergrendeld met een speciale inbussleutel is gemaakt van gefreesd aluminium en voorkomt ongeoorloofd verwijderen van de olievuldop.  

LED-mistlichten voor

De krachtige extra LED-mistlichten in een compacte aluminium behuizing garanderen dat je zowel in mist, regen of sneeuw beter kunt zien en gezien wordt. Tegelijkertijd zorgen ze voor gedifferentieerde verlichting van de weg en dienen ze als een perfecte aanvulling op de koplampen met hun witte, daglichtachtige lichtkleur. De LED-technologie zorgt voor een vrijwel slijtagevrije werking.  

spinner