Collection Ride

HELM SYSTEM 7 CARBON

HELM SYSTEM 7 CARBON

De helm System 7 Carbon biedt maximaal comfort en veiligheid. De helmschaal is volledig van carbon. Daardoor is de helm bijzonder licht en biedt hij de beste slagdempingswaarden. Dankzij het viervoudige scharniermechanisme is hij ook open zeer compact. Het kinstuk kan met twee knoppen eenvoudig zonder gereedschap worden verwijderd – de helm verandert zo in een volwaardige jethelm. En met de traploos verstelbare zonneklep is hij bliksemsnel aan te passen aan de lichtomstandigheden. Door de extreem goede ventilatie houd je het hoofd koel en het standaard dubbele vizier zorgt voor optimaal zicht. Op het gebied van aerodynamica en aeroakoestiek behoort deze helm tot de beste.

Product details.

 • Opklapbare helm met viervoudig scharniermechanisme
 • Helmschaal volledig van carbon (2 maten) met de beste slagdemping en een laag gewicht bij optimale stijfheid
 • Binnenschaal van meervoudig gesegmenteerd EPS
 • Dubbelwandig vizier: condenswerend binnenvizier, buitenvizier krasvast
 • Effectieve ventilatie voor hoofd en vizier
 • Zeer goede aerodynamica en aeroakoestiek
 • Geïntegreerde zonneklep, via schuifknop bedienbaar
 • Grote, zeer effectieve spoiler
 • Openen van het kindeel via een centrale knop
 • Kinriem met insteeksluiting, geïntegreerde nekriemen voor een stevige bevestiging
 • Verwijderbare en wasbare binnenbekleding van Alcantara en DuPont Coolmax
 • Snel en eenvoudig om te bouwen tot jethelm
 • Voorbereid op BMW Motorrad Communicatiesysteem
 • Voldoet aan: ECE 22-05
 • Laag gewicht: ca. 1.580 g (kleine helmschaal)
 • Getint, zilver gespiegeld, blauw gespiegeld of oranje gespiegeld vizier optioneel verkrijgbaar
 • Maten: 52/53 – 64/65
+ Lees meer
Zoek een BMW Motorrad dealer external-link-arrow-slim

Beschikbare kleuren.

  Option 719 Limited Edition

  Prime

  Spectrum Fluor

  Moto

  Black

  Light white

  Graphit matt metallic

  Silver metallic

  Afneembaar kindeel

  Removable chin section System 7 Carbon Helmet

  Twee helmen in een. Gewoonweg uniek.

  Jouw rijplezier, jouw vrijheid - en je helm moet je daarin niet beperken. Daarom kun je de helm System 7 Carbon zonder gereedschap snel en gemakkelijk van integraalhelm in jethelm veranderen. Je hoeft alleen maar twee knoppen op het kindeel te ontgrendelen. Het zonnescherm werkt in de jetversie als vizier. Zo heb je met de helm System 7 Carbon dus twee helmen in één, allebei gehomologeerd volgens ECE 22-05. Het optioneel leverbare ingebouwde communicatiesysteem kun je in beide versies gebruiken. Een innovatie van BMW Motorrad voor jouw vrijheid.

  + Lees meer

  HELMSCHAAL VAN 100% CARBON

  Fully carbon shell System 7 Carbon Helmet

  Lichter, veiliger en sportiever.

  Voor de helmschaal kwam maar één materiaal in aanmerking: carbon. Koolstofvezel-technologie kent al een lange traditie bij BMW. Met onze kennis en ervaring zijn we erin geslaagd het gewicht van de helmschaal - vergeleken met andere carbon helmschalen - nog eens met 25% te verlagen. Daarvoor combineerden we high performance koolstofvezels met een innovatief en complex productieproces.
  Het resultaat is een bijzonder lichte, geheel van carbon gemaakte helmschaal in twee grootten. Daarmee is optimale stijfheid en veiligheid van elke beschermingszone gewaarborgd.
  + Lees meer

  DE BESTE AERODYNAMICA

  Optimised aerodynamics System 7 Carbon Helmet

  Gestroomlijnd en stil.

  Rijwind voelen - maar niet meer dan gewenst. Bij de ontwikkeling van de helm System 7 Carbon hebben specialisten van verschillende vakafdelingen van BMW nauw samengewerkt. De resultaten van uitgebreide tests in onze state-of-the-art windtunnels in München en Milaan zijn direct opgenomen in het ontwikkelings- en designproces.
  Nauwgezette analyse en optimalisatie van de spoilergeometrie resulteerden niet alleen in fraaie vormgeving, maar ook in optimale functionaliteit: de helm System 7 Carbon heeft uitstekende aerodynamische eigenschappen - zelfs bij een blik achterom treden nauwelijks krachten op. De aero-akoestiek is ook indrukwekkend: deze helm is een van de stilste systeemhelmen ter wereld.
  + Lees meer

  ALLE EIGENSCHAPPEN OP RIJ

  Bluetooth-communicatie

  Houd contact.

  Houd contact.

  Samen meer beleven. Het als optie leverbare BMW Motorrad communicatiesysteem maakt vrijwel alles mogelijk: contact houden met je duopassagier via Bluetooth, je mobieltje, MP3-speler en tegelijkertijd ook nog met je BMW Motorrad Navigator. Er zijn drie verbindingen mogelijk, je kunt dus bellen, muziek luisteren en de juiste route volgen – en daarbij je blik op de weg houden.

  + Lees meer

  Vind nu een BMW-dealer

  Vind een dealer bij jou in de buurt en vraag naar de System 7 Carbon.

  Vind nu een BMW-dealer

  C.A.R.E.

  C.A.R.E. staat voor Concept of Advanced Rider Equipment. Compromisloos werken aan veiligheid, innovatie, comfort en kwaliteit als het gaat om BMW Motorrad Rider Equipment.

  Ontdek meer
  spinner