De BMW R nine T.

Onmiskenbaar. Origineel. Luchtgekoeld.

Motorrijden als een teken van pure vrijheid: landschap, bochten, rechte wegen. Elke meter telt. Dit is jouw pad. De R nineT is de perfecte metgezel en kent amper grenzen wanneer het aankomt op persoonlijke wensen - ook met dank aan de ontelbare customizing mogelijkheden. Daarnaast stuwt het karakter van de luchtgekoelde boxermotor je onweerstaanbaar vooruit. Op duidelijk voelbare wijze door zijn volle koppelkromme - in samenwerking met ultramoderne technologie. Al vanaf het prille begin raakt de R nineT motorfanaten in de hele wereld recht in het hart. Hij stimuleert, inspireert en enthousiasmeert.

Het design van de R nineT

Kies jouw stijl.

De nieuwe Speciale kleuren Optie 719 Black storm metallic / Vintage en Optie 719 Blue planet metallic / aluminium vanuit de individuele aanpassingsmogelijkheden van BMW Motorrad Spezial. Met deze opties krijgt jouw R nineT, naast de tank, de bijpassende aluminium buddyseat en voorspatbord in de gekozen kleur. Tevens wordt de standaard achterste seat ook meegeleverd en de motorfiets wordt geleverd met het standaard passagiers-subframe en voetensteunen, die gedemonteerd kunnen worden. Met de Speciale kleur Optie 719 black storm metallic / vintage, krijgt jouw R nineT een unieke en individuele 'used look' dankzijde de handgeborstelde afwerking.

Black storm metallic

Strak en klassiek: de R nineT maakt op puristische en onweerstaanbare wijze indruk met zijn kleurstelling.

Opt. 719 Black storm metallic / Vintage

De opdruk in geel met startnummer '21' is op dezelfde manier handgeborsteld als de zijkanten: duidelijk vintage.

Opt. 719 Blue planet metallic / Aluminium

Met de optie 719 Pollux metallic/aluminium ontstaat op uw tank een geslaagd spel van afwisselende schaduw en licht.

Opt. 719 Mars red metallic mat / Cosmic blue metallic mat

De speciale optionele tint 719 Route mars metallic mat/ Cosmic blue metallic mat biedt een perfecte combinatie van matte kleuren, die wordt aangevuld door het monogram “Option 719”

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Onmiskenbaar de R nineT

De R nineT heeft weliswaar een minimalistische stijl, maar is toch een zeer herkenbare aanwezigheid. Hij belichaamt de passie en innovatie van meer dan 90 jaar motorfietsontwikkeling - vanzelfsprekend met de klassieke BMW Motorrad proporties: opvallende boxermotor, compacte tank, slanke achterkant. Alle materialen zijn consistent van hoge kwaliteit, de oppervlaktes zijn met zorg verfijnd. En vergeet de immense aandacht voor detail en het echte vakmanschap niet. Zo is bijvoorbeeld het voorspatbord met twee gesmede haken aan de vork vastgeschroefd. En de koplamphouder is van aluminium.
+ Lees meer

Born to be customised.

Born to be customised.

Al bij de eerste schetsen stond het modulaire concept van de R nineT centraal om zo de beste customizing mogelijkheden te bieden. Ontelbare ombouwvoorbeelden, zowel professioneel als privé, tonen het potentieel van de R nineT. Vrije aansluitmogelijkheden op het elektronische systeem faciliteren en vereenvoudigen de installatie van elektrische componenten. Hierbij komt nog het goed doordachte demonteerbare framedeel. Het achterste deel van het achterframe is eenvoudig te demonteren om een puristische en stijlvolle eenzitter te creëren. Of voor alternatieve zitopties. 

+ Lees meer

2-cilinder boxermotor

116
Nm bij 6.000 t/min
1.170
cc cilinderinhoud
222
kg onbeladen, rijklaargewicht
805
mm zithoogte
Lucht-/oliegekoelde 2 cilinder, 4-takt-boxermotor

Een klassieke boxer.

Een klassieke boxer.

Zijn krachtige luchtgekoelde, 2-cilinder boxermotor heeft een inhoud van 1.170 ccm en levert een vermogen van 81 kW (110 pk). Goed voor een dynamische vermogensafgifte, zelfs bij lage snelheden. Dit maakt van elke reis een bijzondere belevenis. Zowel in de stad als over de wegen daar buiten. Tegelijkertijd voldoet de R nineT ook aan de Euro 4-emissienorm. Het standaard BMW Motorrad ABS en het optionele ASC (Automatic Stability Control) zorgen ervoor dat het vermogen veilig op het wegdek wordt overgebracht. Blijft over: genieten van herkenbare dynamiek. De upside-down vork is handmatig instelbaar: veervoorspanning, drukfase en compressietrap passen zo altijd bij de gewenste rijstijl. De instrumentencombi met snelheidsmeter en toerenteller informeert op betrouwbare wijze over alle informatie die je nodig hebt om plezierig te kunnen rijden.

+ Lees meer

Ervaar het geluid van de R nineT

De highlights van de R nineT

2-cilinder boxermotor
R nineT boxermotor
Stuurdempers.
Stuurdempers.
Typeplaatje.
Typeplaatje
Variabele achterkant.
Variabele achterkant
Buddyseat steunen
Buddyseat steunen
Puur aluminium.
Puur aluminium
ABS.
ABS
Spatbordbeugel.
Spatbordbeugel

Ontspannen zitten, stressvrij rijden.

Ontspannen zitten, stressvrij rijden.

Ook de ergonomie van de R nineT is helemaal afgesteld op een goed totaaloverzicht en het dynamische rijkarakter. Het lijkt een paradox, maar ondanks zijn motorprestaties is relaxte onthaasting het doel - natuurlijk met maximaal plezier. De uitgebalanceerde ergonomische driehoek en de nog iets vlakkere balhoofdhoek zorgen ervoor dat je rechtop zittend en ontspannen nieuwe routes kunt ontdekken. Ergonomie en subliem rijkarakter gaan daarom hand in hand bij de R nineT.

+ Lees meer

More Individuality

Total R nineT. Totally you.

Every biker is unique. So why not every bike? The R nineT provides you with numerous of ways to customise: with a premium milled parts set from Option 719 or with the Original BMW Motorrad accessories, for example.

Meer over Option 719

R Nine T Custom Bikes

Customized

Totaal unieke motorfietsen en hun ontwerpers.

Het zijn monteurs, stijlfans en individualisten. Elk van hun motorfietsen is een kunstwerk op zich. Customizers experimenteren met kleuren, vormen en materialen om unieke motorfietsen te creëren. De persoonlijke accenten die ze aanbrengen op de R nineT zullen elke custom motorfan enthousiast maken. Op de volgende pagina's tonen we enkele van deze custom motorfietsen en vertellen we het verhaal over hun totstandkoming.

Lees meer

Accessoires voor de nieuwe R nineT

De stijl: aantrekkelijk puur en eenvoudig

Meer Heritage-modellen

Bijpassende evenementen

Pure&Crafted Festival 2017.

Nieuwe locatie, oude vrienden: na twee jaar in het Postbahnhof in Berlijn zal het volgende Pure&Crafted Festival in de historische krachtcentrale van Rummelsburg plaatsvinden op 26 en 27 augustus 2017. Met de industriële charme die zo typisch is voor Berlijn is deze historische locatie op de oever van de Spree de perfecte omgeving voor twee dagen vintagecultuur, muziek en custom motoren. Na het Pure&Crafted Festival van 2015 is er geen twijfel meer mogelijk: muziek en motorfietsen horen gewoon bij elkaar. De naam zegt het al: liefhebbers van pure, oprechte, eenvoudige gitaarmuziek zullen zeker genieten van het derde festival, dat alweer een internationaal bekende line-up kan presenteren. Deze keer staan motorfietsen en new heritage meer in de schijnwerpers op de zondag van het festival. Motorfietslifestyle staat centraal, met ontelbaar veel custombouwers, een motorfietsrit en een programma voor kinderen. En er is nog een ding zeker: op zondag is er ook muziek te over. Klinkt leuk? Kom dan ook!

Naar het evenement
spinner