Alle prijzen inclusief btw.

Alle motoren worden alleen geleverd met de wettelijk vereiste uitrusting (bijv. reflectoren conform de norm Euro 4). De motoren op de afbeeldingen en video's op deze website kunnen hiervan afwijken. Afbeeldingen kunnen speciale accessoires bevatten.

2023 S 1000 RR

Vanaf € 21.170,-
Vanaf € 200 / maand voor professionelen

Basisprijs inclusief 21% BTW.

* Maandelijkse huurprijs van een BMW Motorrad Switch berekend voor een looptijd van 60 maanden en maximum 50.000 km voor een BMW Motorrad S-SERIES S 1000 RR met een verkoopprijs van € 17.495,87 excl. BTW (€ 21.170,00 incl. BTW), mits een voorschot van € 2.730,00 excl. BTW en een restwaarde van € 5.941,43 excl. BTW.

 

BMW Motorrad Switch is de commerciële benaming voor het product financiële renting onder volgende voorwaarden: financiële renting richt zich uitsluitend tot professionele klanten die het voertuig gebruiken met het oog op de uitoefening van hun handels-, beroeps-, of ambachtelijke activiteiten. Onder voorbehoud van aanvaarding van het dossier door het kredietcomité van BMW Financial Services Belgium NV, Lodderstraat 16, 2880 Bornem, BE 0451.453.242 – RPR Mechelen. Restwaarde: minimum 16% van de aankoopprijs. Publiciteit geldig van 16/03/2024 tot en met 30/06/2024. Financiële Renting met de mogelijkheid van vervroegde terugname door BMW Financial Services Belgium NV conform de voorwaarden BMW Switch hierboven vermeld. Enkel geldig voor nieuwe BMW wagens. Inlevering gebeurt volgens de contractuele voorwaarden. In geval van vervroegde terugname zal de klant geen beroep meer kunnen doen op de verkoopbelofte. Bovendien zal in dit geval de afrekening van het gereden aantal kilometers pro rata temporis gebeuren (aan de hand van de overeengekomen maandelijkse kilometrage) voor de periode waarin het voertuig gebruikt werd. Alle prijzen voor professionelen zijn exclusief BTW vermeld en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en vergissingen. Actie is niet cumuleerbaar.

De BMW S 1000 RR

De superbike der superlatieven

De RR is nu nog meer gefocust, nog nauwkeuriger op pure performance gericht. Voor allen die steeds meer eisen. Van zichzelf. Van elke ronde. En van hun RR. Echt helemaal in de zin van #NeverStopChallenging. Want juist daar waar de RR zich altijd al beweegt, is werken aan de top millimeterwerk. Daarom hebben we de RR op de beslissende punten aangescherpt en verder ontwikkeld: van de nieuwe stuuruitslaghoeksensor met Brake Slide Assist en de Slide Control en de integratie van M componenten, verbeteringen in de elektronica en de beslissende handgrepen voor het ombouwen van de bike voor het circuit. En dat alles met een duidelijk doel – nieuwe polepositions.

De highlights van de superbike

Best in class rem
Best in class rem
M carbon buddyseatafdekking met camera-adapter
M carbon buddyseatafdekking met camera-adapter
Nieuwe achterzijde met korte kentekenplaathouder
Nieuwe achterzijde met korte kentekenplaathouder
Geoptimaliseerd motorconcept
Geoptimaliseerd motorconcept
Dynamisch vooraanzicht en hoge kuipruit
Dynamisch vooraanzicht en hoge kuipruit
Prestatiegerichte M GPS laptrigger en datalogger
Prestatiegerichte M GPS laptrigger en datalogger
Krachtige M lichtgewichtaccu
Krachtige M lichtgewichtaccu
Efficiënte front- en zijbekleding met winglet
Efficiënte front- en zijbekleding met winglet

Niet meer weg te denken van het racecircuit – ook niet van de RR

Niet meer weg te denken van het racecircuit – ook niet van de RR

De winglets van composietkunststof produceren afhankelijk van de snelheid maar liefst 17,1 kg bij 300 km/u aerodynamische downforce. Deze aandrukkracht gaat de neiging tot het maken van een wheelie bij accelereren tegen: De vork houdt contact met de grond, de DTC hoeft minder in te grijpen. Zo zet je aandrijfkracht merkbaar en nog rechtstreekser om in acceleratie.

+ Lees meer

Meer performance op het scherm

Meer performance op het scherm

Na de rondes op het circuit wacht de pitstraat: Na uit-/inschakelen van het contact wordt altijd het laatste scherm weergegeven. Zo blijf je geconcentreerd en gefocust in je modus. Je hebt naar eigen wens de keus uit een pure ride screen en drie verschillende core screens. Bij een koude motor wordt het zinvolle maximale toerental weergegeven. Met de schakelflits knippert de gehele toerenteller nu duidelijk zichtbaarder. En onder Instellingen lees je op het TFT-display dankzij de duidelijkere weergave de fabrieksinstelling van de hulpsystemen – zoals ABS Pro, DTC of DDC – nu nog sneller af. 

+ Lees meer
154
kW (210 pk) bij 13.750 omw/min
113
Nm bij 11.000 omw/min
193,5
kg DIN leeggewicht
3,21
seconden acceleratie van 0-100 km/h
Water-/oliegekoelde viertakt lijnmotor

De passie rust in het hart – als ze rust

Ontketende passie: Aan de krachtige BMW ShiftCam viercilindermotor van de RR hebben we opnieuw alle ervaringen van het circuit meegegeven: voor een vermogenstoename met 3 pk tot 210 pk (154 kW). De airbox uit de M RR zorgt hierbij voor een bijzonder goede luchttoevoer en betere wisselende belasting. En ook de cilinderkoppen met nieuwe kanaalgeometrie en versterkte lagerbruggen zijn afkomstig uit de M RR. We hebben de standaard schakelassistent Pro eveneens geoptimaliseerd. Deze staat nu ook schakelen via deceleratie-opschakeling en deceleratie-terugschakeling toe. En zorgt voor een verbeterde demping van de wisselende belastingen – voor meer schakelprecisie. En zelfs het kettingblad heeft nu meer tanden: net als bij de M RR zijn het nu 46 in plaats van 45 tanden – voor meer trekkracht op de rechte stukken.

+ Lees meer

Voorwaar –een chassis

Voorwaar –een chassis

Millimeterwerk voor meer feedback en rijprecisie: De M chassiskit met verhoging van de achterkant en instelbaar subframedraaipunt is standaard. Uitsparingen in het chassis zorgen voor meer flexibiliteit aan de zijkant. We hebben de hoek van de stuurkop met 0,5° afgevlakt tot 66,4° en de offset van de vorkbruggen met 3 mm verlaagd tot 26,5 mm voor een nog betere richtnauwkeurigheid van het voorwiel. En de uitbouw van het achterwiel is door asbussen die tegen verlies zijn beveiligd en optimalisaties aan het remsysteem praktisch vereenvoudigd. De demping van de DDC Road, Dynamic en Race kun je nu ook in de Race Pro 1 tot 3 selecteren. Op die manier kun je de instellingen Race Pro 1 tot 3 op de provinciale weg met wegdemping gebruiken.

+ Lees meer

Door bochten jagen opnieuw gedefinieerd

Door bochten jagen opnieuw gedefinieerd

De optie rijmodus Pro en de voor het eerst ingebouwde stuuruitslaghoeksensor maken twee functies mogelijk: de Brake Slide Assist voor het vertragen en de DTC Slide Control voor het accelereren. Met behulp van de stuuruitslaghoeksensor wordt je drifthoek bepaald, op basis daarvan zorgt de DTC voor de optimale slip. Waarbij DTC-setting 2 & 3 geoptimaliseerd is voor circuit en slicks. Na de Powerslide ondersteunt de Brake Slide Assist je bij het vertragen om met behulp van de ABS-remming voor en achter de bocht in te schuiven.

+ Lees meer

Precies op jouw behoeften toegesneden

M Pack

Het M Pack versterkt het sportieve profiel van de RR. Het exclusieve lakwerk Lightwhite uni/M Motorsport is alleen in dit pack inbegrepen en geeft de motor een krachtige look. Het pack omvat: de M sportseat voor optimale ondersteuning voor de jacht op de beslissende milliseconden. De lichtgewicht M carbon wielen met M tapes, voor maximale rijdynamiek. Of ook de als alternatief te kiezen M gesmede velgen. Bovendien de M voetsteunenset en de zwarte tankdop.  

Dynamic Pack

Het Dynamic Pack versterkt de racekwaliteiten van de RR voor extra performance en comfort. Het pack omvat: het hier exclusieve voor de racesport geschikte elektronische onderstel DDC voor optimale demping en optimaal contact met het wegdek in elke rijsituatie. En de rijmodi Pro met 3 extra Race Pro-rijmodi en andere relevante instellingen voor het circuit zoals Launch Control, Pit Lane Limiter, Wheelie Control en de Brake Slide Assist, Slide Control. Bovendien zijn de elektronische cruise control en de handvatverwarmingen inbegrepen.

Race Pack

Het Race Pack optimaliseert de RR voor berijders met ambities in de racesport. Het pack omvat de onderhoudsarme en lichtgewicht M Endurance-ketting. En het exclusief in het pack verkrijgbare M Titan uitlaatsysteem van Akrapovič voor een nog sportievere look bij een aanzienlijk lager gewicht of als alternatief de hoogwaardige titanium slip-on sporteinddemper.

Carbon Pack

Het hoogwaardige carbon pack verfraait de superbike-look van de machine nog meer. Het pack omvat: de wieldoppen voor en achter, kettingbeschermer en tandwielbeschermkap alsmede de kuipzijdelen boven. De aan de racesport ontleende componenten van lichte KVK zetten hoogwaardige en sportieve, hightech-accenten.

M Pack gefreesde onderdelen

Het pack met gefreesde onderdelen benadrukt met hoogwaardige componenten en exclusieve M-branding het sportieve karakter van de machine. Het pack omvat: Gefreesde onderdelen van geëloxeerd aluminium, waaronder inklapbare en instelbare koppelings- en handremhendel inclusief Brake Lever Guard – uiterst hoogwaardige uitrustingen.

Design is meer dan alleen uiterlijk

Drie varianten, één karakter.

Ongeacht welke variant je ook kiest: Hier gaat het niet om millimeters of milliseconden, maar alleen om je voorkeuren. Maar één ding is zeker: Elke RR is op pure performance gericht.

Light white/M Motorsport

De iconische kleurstelling maakt meteen duidelijk waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt: het circuit op. In het exclusieve samenspel met het M pakket laat je hier geen twijfel bestaan.

Passie

Van de voorkant en de tank tot aan de achterkant: Racingred uni staat voor pure passie. Als een belofte springen de dynamische details uit het totaalbeeld van de RR. Nu is het aan jou om woorden in daden om te zetten.

Blackstorm metallic

Sportief, scherp afgetekend en duidelijk gedefinieerd. Net zo compromisloos en eenduidig als de kleurstelling is ook het doel van de RR: Topprestaties, zowel op de weg als op het circuit.

3 jaar zorgeloosheid

Ride on & on & on. Wij geven je een jaar extra. 

Vanaf nu krijg je bij de aanschaf van een motor een jaar extra zorgeloosheid boven op de wettelijke garantie. 

Meer informatie

Sportiviteit dominant doorgegeven

Supersportief en compact zonder compromissen. Deze basiswaarden van de vormgeving van de RR hebben we aangehouden. En we hebben ze aangescherpt: van het front met de aerodynamisch geoptimaliseerde kuipruit en de lampen in karakteristiek led-design, de zijbekleding met winglet tot aan de korte en dynamische achterkant. En de eenvoudig demonteerbare kentekenplaathouder en de optioneel leverbare buddyseatafdekking voor de duo-buddyseat bewijzen: Ook het design van de RR hebben we tot in het kleinste detail op performance gericht.

+ Lees meer

Zelfs perfectie kan worden verbeterd

Het gaat om millimeters, het gaat om milliseconden, om meer individualiteit, om individualiseringsopties en om bescherming voor jou en je RR: In het originele BMW Motorrad accessoireprogramma vind je van de in 6 standen verstelbare M voetsteunenset tot de water- of oliekoelerprotector de passende onderdelen om je RR verder te verfijnen.

Naar Individualisering

Rent A Ride – Huur Je Droommotor

Rijd met de nieuwste BMW motoren

Rijd met de nieuwste BMW motoren

In eigen land of in het buitenland: met Rent A Ride huur je in een paar klikken de BMW motor van je dromen. Je beslist waar en hoe lang je onderweg bent. Verken nieuwe plaatsen en ontdek nieuwe BMW motoren. Start nu jouw avontuur. #FuelForLife

+ Lees meer

Meer over supersport

spinner