Basisprijs inclusief 21% BTW.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

DE BMW K 1600 GRAND AMERICA.

Voorbij de horizon.

De open weg. Zelfs als dat niet genoeg voor je is. U wilt altijd verder gaan, omdat je nog nooit zo dichtbij de weg bent geweest. Met de Grand America, kan je ontspannen en van kilometers rijplezier genieten. Als een volledig uitgeruste luxueuze touringmotor, biedt deze full dresser uitzonderlijk rijplezier en comfort voor zorgeloos cruisen. De legendarische 6-cilinder lijnmotor is onoverwinnelijk door de ongeëvenaarde soepelheid tijdens het rijden en dankzij de indrukwekkende vermogensontwikkeling. Altijd klaar voor die extra kilometers. Zelfs het silhouet is van een ander niveau: van het hoge windscherm tot de duidelijke achterkant met de eenvoudig te gebruiken topkoffer en rugsteun. Dit wordt aangevuld door de innovatieve technologie en de overmaat aan ruimte - speciaal voor twee. Binnen het bereik van een arm: De Grand America maakt de horizon eindeloos - en toch zo dichtbij. 

Het design van de K 1600 Grand America

Kies je Style.

In totaal drie kleurvarianten zijn verkrijgbaar voor jouw verschijning met de K 1600 Grand America. Jij bepaalt helemaal zelf wat het beste bij jou past, en bij je manier van reizen.

*/-->

Hockenheim Silber metallic

Met de kleur Hockenheim Silber metallic komt de K 1600 Grand America krachtig en tegelijkertijd elegant over.

*/-->

Blackstorm metallic

Voor een imposante verschijning van je 6-cilinder.

*/-->

Imperialblau metallic

Met de lak Imperialblau metallic staat je K 1600 Grand America uitermate fraai in de schijnwerpers.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Gevormd door vrijheid.

En het valt niet te ontkennen: dankzij de iconische schuine lijn en de stalen demper parallel ten opzichte van de weg, wordt deze Bagger luxueuze touringmotor één met de weg. De onweerstaanbare voorzijde en opvallende achterkant met LED-aanwijzers en remmen geïntegreerd in de behuizingen, maken deze motor echt opvallend. Naast het Blackstorm Metallic, vertegenwoordigt de kleur Austin Yellow Metallic het uitgestrekte landschap van zonsopgang tot zonsondergang. Het krachtige zwarte 6-cilinder ontwerp laat geen ruimte voor twijfel: je geniet volledig van je vrijheid. Dit komt door de standaard buisvormige handgrepen, die altijd binnen bereik zijn. De zeer kwalitatieve platen op de tank van de machine bewijzen hun doel - evenals de jouwe: K 1600 Grand America. 

 

+ Lees meer

6-cilinder lijnmotor

1,649
cc cilinderinhoud
175
Nm max. koppel bij 5.250 t/min
750
mm zithoogte (lage zitting)
125
Nm bij 1.500 t/min, dit staat gelijk aan 70% van het max. koppel
Vloeistofgekoelde zes-cilinder viertakt-lijnmotor

Grote dromen? Geen probleem.

Het is jouw tocht, jouw droom. Ga je eigen weg met de 6-cilinder lijnmotor en zijn inhoud van 1649 ccm. Voor een dynamische ervaring en uitstekende soepelheid bij het rijden. Het maximum koppel van 175 Nm en 118 kW (160 pk) zorgen voor onvergelijkbare en moeiteloze kracht. Je krijgt al 70% van het koppel bij 1.500 t/min. U kunt de kracht zelfs met de kleinste draai van de pols voelen - gevolgd door krachtig, ontspannen glijden. De achteruitrij-assistent garandeert probleemloze manoeuvres als je even wilt afstappen. U kunt de rest van de rit gewoon blijven ontspannen. Dankzij Keyless Ride, kan je weer snel en probleemloos de weg op. 

+ Lees meer

ERVAAR HET GELUID VAN DE K 1600 Grand America

De highlights van de K 1600 Grand America

Altijd.

Altijd.

Comfortabel rijden met voldoende ruimte: met de Grand America, wil je nooit stoppen met rijden. De standaard Dynamic ESA biedt de beste omgang en rijdynamiek - met de "CRUISE" modus kan je zelfs nog soepeler rijden. Laat je benen op het standaard voetpaneel uitrusten – ontspannen, standaard "Amerikaanse manier van rijden". De duo-zithoogte is gereduceerd met 7 cm voor nog een nog makkelijkere toegang, vooral bij het op- en afstappen –  en de voetsteunen zijn ook verlaagd. Tevens maakt de standaard motorbeschermbeugel en het audiosysteem met navigatievoorbereiding absoluut indruk. De reis blijft doorgaan. Maak het uzelf nog comfortabeler met de armsteun-accessoire, beschikbaar op aanvraag.  

+ Lees meer
  • Altijd met een goed gevoel onderweg.

    BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de fabrieksoptielijst staan: dit systeem is aangebracht op het stuur en kan in noodgevallen ook onafhankelijk en automatisch reddingsdiensten informeren, zodat hulp sneller onderweg is. Het automatische 'Intelligent emergency call' wordt geactiveerd bij lichte tot ernstige ongevallen. Maar de rijder kan ook handmatig, met een druk op de knop, een noodoproep activeren. Bijvoorbeeld als deze een ongeval op zijn route heeft gezien. Na het activeren van het systeem, handmatig of automatisch, worden de GPS-gegevens van de locatie en de rijrichting van de motor via een mobiele telefoonverbinding naar een BMW call center gestuurd. Van daaruit worden de reddingsdiensten geïnformeerd. Voor snelle, doelmatige hulp. En altijd een goed en veilig gevoel.

  • Voor optimaal wegcontact.

    Het standaard Dynamic ESA verhoogt opnieuw het eersteklas rijcomfort van de K 1600 Grand America. Dit garandeert de beste tractie, veiligheid en de hoogste mate aan comfort: Dynamic ESA past het rijwielgedeelte, afhankelijk van de rijstatus en rijmanoeuvres, automatisch aan de omstandigheden aan. Dit levert een significant verbeterd contact op tussen weg en wielen, zelfs wanneer je in een bocht hangt. Het resultaat is een constant stabiel rijgedrag en een belangrijke winst wat betreft comfort en veiligheid – met name op lange reizen.

  • Gewoon achteruitrijden.

    Steile paden en krappe parkeerplekken vormen geen probleem meer met hulp van het handige Torque Control Assist (TCA). Zo kun je lachend parkeren en manoeuvreren. Je activeert de achteruitrijassistent door de motor in neutraal te zetten en de functie met de knop op de linker handgreep te activeren. Zodra de letter R wordt weergegeven in het display en het systeem door een drukbeweging wordt gestart, rij je met gemak even in de achteruit weg uit je parkeerplaats. Op weg naar de volgende bestemming.

Fabrieksopties en accessoires.

Dankzij het brede assortiment aan fabrieksopties en originele BMW Motorrad accessoires kun je jouw K 1600 Grand America geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Ontdek meer

Tourer Concept 101

Elegante krachtpatser.

BMW Motorrad presenteert de Concept 101 tourmotor.

Geïnspireerd door de eindeloze snelweg, het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid kwam het designteam van BMW Motorrad met hun Concept 101, een geheel nieuwe benadering voor toermotoren: elegant, exclusief, extravert en puur cruisevermogen.

Lees meer

Kleding om in te touren

Meer Tourer-modellen