Een verhaal, talloze verhalen

De mensen die de geschiedenis van de BMW motorfietsen bepalend vormgeven, breken met normen. Het begon allemaal met hoofdconstructeur Max Friz, die de eerste BMW Motorrad bouwde, die op 28 september 1923 op de Duitse Automobilausstellung werd gepresenteerd. Na hem volgden constructeurs, coureurs en voortrekkers, die eveneens de status quo uitdaagden. Rudolf Schleicher was in 1924 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de motor van de BMW R 37, het eerste sportmodel van BMW Motorrad. Ernst Jakob Henne brak in 1937 op een volledig beklede BMW 500 Kompressor met 279,503 km/h het snelheidsrecord. Georg 'Schorsch' Meier won in 1939 als eerste niet-Brit op een Kompressor BMW de Senior TT op het Isle of Man. Ook nu nog denken ze vooruit en ontwikkelen ze bijvoorbeeld nieuwe voertuigconcepten op basis van nieuwe aandrijvingen.

+ Lees meer
Een geïllustreerd kunstwerk voor het 100-jarig jubileum van BMW Motorrad uit 2023

100 jaar in één beeld

100 jaar in één artwork: Dit motief laat de highlights van de 100-jarige geschiedenis van BMW Motorrad op een speelse en illustratieve manier uitkomen. Welke mijlpalen kun je ontdekken: de boxermotor, de Parijs-Dakar-winnaarspose, het jubileummodel met strik, de BMW Group vestiging in Berlijn en nog veel meer.

+ Lees meer
„ 

Your story makes ours complete x 100 Years

 ”

Max Friz -
Hoofdconstructeur vanaf 1917

Vanaf 1917 is Max Friz hoofdconstructeur bij BMW en richt hij zich op zijn grote passie: de ontwikkeling van de motorfiets. In slechts vier weken tijd brengt hij de volledige constructietekening op papier. In september 2023 wordt zijn visie, de BMW R 32, op de Deutsche Automobilausstellung tentoongesteld. De rest is geschiedenis.

Hans A. Muth -
Hoofddesigner vanaf 1971

Met Hans A. Muth is er vanaf 1971 voor het eerst een designer bij BMW Motorrad. Zijn passie voor snelheid brengt hij in 1973 met de eerste superbike van BMW Motorrad op de weg. De R 90 S zorgt met de styling voor enthousiasme. Er volgen talrijke stijliconen in de BMW Motorrad productgeschiedenis.

Edgar Heinrich
Vice President Design vanaf 2012

Onder leiding van Edgar Heinrich ontstonden sinds 2012 naast vele andere motorfietsen ook het tourenduro-icoon BMW R 1200 GS of de supersporter S 1000 RR. Maar hij heeft ook de elektrificatie van de mobiliteit in het oog, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van de avant-gardistische elektrische scooter CE 04 of van visies zoals de Vision AMBY 2022.

Deel je verhaal

100 jaar – wat een rit! Je hebt vast wel een paar herinneringen aan waanzinnige, bijzondere of ontroerende ervaringen op je motorfiets. Jouw verhaal is wat onze geschiedenis pas echt tot leven brengt. Omdat jij onze motoren de wereld in brengt, daar waar het echte leven en vrijheid heerst. Deel je mooiste verhaal en laat zien dat je deel uitmaakt van deze vrijheidsbeweging. Vertel je verhaal op social media, tag het met #YourStoryMakesOursComplete en verschijn hier op onze History Wall.

+ Lees meer

100 jaar in een tentoonstelling

Onder het motto '100 YEARS BMW MOTORRAD' maakt de jubileumtentoonstelling 100 jaar geschiedenis van BMW Motorrad beleefbaar. Ga op reis door 100 jaar vol passie, grote dromen en indrukwekkende verhalen. Beweeg je door de geschiedenis en naar een meeslepende wereld, die de passie van motorrijden met alle zintuigen voelbaar maakt. Van offroad-scènes tot Urban Environments, hier kun je het hele BMW Motorrad universum bewonderen. En ook hier maak je deel uit van ons verhaal.

+ Lees meer

De locatie

De locatie

De tentoonstelling bevindt zich in de beroemde 'sleutel' in het BMW Museum München. Op 12 mei 2023 valt het startschot en gaan de poorten open voor het publiek. Een goede reden voor een uitstapje met de bike – of het hele gezin.

+ Lees meer

Nieuwe 'oude' Retro Roadster

R 12 nineT

R 12 nineT

Evolutie van een legende. De nieuwe R 12 nineT is de consequente voortzetting van de iconische Retro Roadster R nineT. Met nieuwe ergonomie, meer dynamiek en meer retrolook. Dit model ontwikkelt zich verder en blijft toch trouw aan zichzelf. Zoals altijd: pure #SoulFuel. Nog steeds: perfect voor customizing. Het komt eraan … begin met je voorpret.

+ Lees meer

De elektrische revolutie

De elektrische CE 02 van BMW Motorrad. Het is geen elektrische autoped of e-scooter, maar een eParkourer.

De BMW CE 02

Met dit stijlvolle designhighlight verover je je stad. De elektrische BMW CE 02 cruiset moeiteloos door de kleinste steegjes en de langste files tijdens de spits. Steeds onderweg naar de volgende hippe locatie. Maar wat is de CE 02 precies? Een elektrische autoped, een e-scooter? Nope! We noemen het een 'eParkourer' omdat je ermee net zo behendig beweegt als een parkouratleet. Move your way.

+ Lees meer
Naar de CE 02 external-link-arrow-slim

'The Future Shack' aflevering 2

In deze aflevering gaan we op ontdekkingsreis naar de Smart City Singapore. Ervaar de vibrerende grote stad vanuit het perspectief van onze hoofdrolspelers en laat je inspireren.

Ontdek nu

Het verhaal gaat verder

spinner