Basisprijs inclusief 21% BTW.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

De BMW K 1600 GT.

Reiskoorts op twee wielen.

Onderweg zijn, indrukken opdoen, veel beleven, relaxen en toch dynamisch rijplezier: zo ziet de wereld er uit vanaf de buddyseat van de nieuwe K 1600 GT. Omdat de motorfiets nog overtuigender is door een plus aan dynamiek en tourcomfort: zijn 6-cilinder lijnmotor is ondertussen een icoon dankzij zijn krachtontwikkeling en zijdezachte rijkarakter. Daarbij komen nog zijn absolute kwaliteiten op de lange afstanden, met bescherming tegen weer en wind en een uitrusting die maakt dat je eigenlijk meteen wilt opstappen. Innovatieve hoogtepunten, zoals het intelligente noodoproepsysteem ECALL, ronden het pakket volledig af. Met de K 1600 GT zie je niet alleen alles, je trekt ook de aandacht. Een indruk achterlaten, ongeacht of je rijdt of stilstaat.  

Het design van de K 1600 GT

Kies je Style.

Vier verschillende kleuren benadrukken zowel de dynamische genen als de comfortabele kant van de K 1600 GT. Hierbij vallen in de waarste zin van het woord met name de beide nieuwe Option 719 varianten in het oog.

*/-->

Blackstorm metallic/ Glaciersilber metallic

Deze lak geeft de motorfiets een bijzondere charme.

*/-->

Blackstorm metallic

In Blackstorm metallic komen de proporties en het emotionele design perfect tot uiting.

*/-->

Opt. 719 Blueplanet metallic/ivoorkleurig

Soeverein, authentiek, zelfbewust: met de Option 719 Blueplanet metallic/ivoorkleurig kom je echt heel bijzonder voor de dag.

*/-->

Opt. 719 Stardust metallic

Met Option 719 Stardust metallic komt de elegante kant van de K 1600 GT tevoorschijn.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Dynamiek. Ook voor het oog.

Dynamiek en comfort, deze karaktereigenschappen worden weerspiegeld in het design: de Duolever voorvering, de xenon koplamp met adaptieve bochtverlichting, de krachtige 6-cilinder motor en het rijwielgedeelte creëren een opvallend en hoogwaardige totaalplaatje. Het volledige nieuwe voor- en zijaanzicht zijn van atletische proporties, scherp vormgegeven en tonen een sportief, gestroomlijnd uiterlijk. De 6-in-2 uitlaat reflecteert de potentie van de 6-cilinder, zowel in beeld als geluid.
Het opmerkelijke voorkomen van de K 1600 GT wordt onderstreept door lakkleuren van hoge kwaliteit: van exclusief discreet tot sportief dynamisch. Jij beslist wat bij jou past.
+ Lees meer

6-cilinder lijnmotor

118
kW (160 pk) bij 7.750 t/min
3,2
s acceleratie 0-100 km/h
175
Nm max. koppel bij 5.250 t/min
810
mm zithoogte
Vloeistofgekoelde zes-cilinder viertakt-lijnmotor

Eersteklas sixpack.

Eersteklas sixpack.

Legendarisch: de 6-cilinder lijnmotor. Deze maakt elke rit tot puur plezier. Zijn ongeëvenaarde zijdezachte motorloop en krachtafgifte garanderen op betrouwbare wijze de gewenste rijdynamiek. Zijn vermogen van 118 kW (160 pk) en maximum koppel van 175 Nm zorgen voor onvergelijkbare en moeiteloze stuwkracht. Daarmee is 70% van het koppel al beschikbaar bij 1.500 t/min Waarbij de geringste beweging van de pols de K 1600 GT al goed op toeren brengt: de respons en handling van een volbloed.

+ Lees meer

Ervaar het geluid van de K 1600 GT

De highlights van de K 1600 GT

Uitgebreide standaarduitrusting.

Standaard high-performance remblokken met ABS Pro.

Uitgebreide standaarduitrusting.

Technisch op het hoogste niveau laat de standaarduitrusting van de K 1600 GT niets te wensen over. ABS Pro garandeert veilig remmen, zelfs in bochten. De innovatieve xenon koplamp en Multi-Controller zijn slechts enkele zaken die je op de touringmotor aantreft. Nieuwe standaarduitrusting: Dynamic ESA. Het rijwielgedeelte herkent en controleert demping, hoeksensor en controle-eenheden binnen milliseconden. Dit garandeert de beste dempinstellingen in elke situatie. Zelfs bij het hangen in de bocht wordt een veercomfort bereikt dat eerder ondenkbaar was. Met als resultaat een constant stabiel rijkarakter.

+ Lees meer

Wil je nog meer?

Optionele uitrusting Keyless Ride voor een boost in comfort.

Wil je nog meer?

De vele fabrieksopties, zoals adaptieve bochtverlichting, keyless ride of centrale vergrendeling bieden nog meer comfort, veiligheid en daarmee een relaxte rit met een druk op de knop. BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de fabrieksoptielijst staan. Een extra plus op veiligheidsgebied. Met dank aan de achteruitrijassistent wordt manoeuvreren en uit een parkeerplek wegrijden kinderspel, zelfs op een helling. Schakelassistent Pro zorgt voor nog meer comfort en dynamisch schakelen.

+ Lees meer

 • Altijd met een goed gevoel onderweg.

  BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de fabrieksoptielijst staan: dit systeem is aangebracht op het stuur en kan in noodgevallen ook onafhankelijk en automatisch reddingsdiensten informeren, zodat hulp sneller onderweg is.

  Het automatische 'Intelligent emergency call' wordt geactiveerd bij lichte tot ernstige ongevallen. Maar de rijder kan ook handmatig, met een druk op de knop, een noodoproep activeren. Bijvoorbeeld als deze een ongeval op zijn route heeft gezien. Na het activeren van het systeem, handmatig of automatisch, worden de GPS-gegevens van de locatie en de rijrichting van de motor via een mobiele telefoonverbinding naar een BMW call center gestuurd. Van daaruit worden de reddingsdiensten geïnformeerd. Voor snelle, doelmatige hulp. En altijd een goed en veilig gevoel.  

 • Gewoon achteruitrijden.
  Steile paden en krappe parkeerplekken vormen geen probleem meer met hulp van het handige Torque Control Assist (TCA). Zo kun je lachend parkeren en manoeuvreren. Je activeert de achteruitrijassistent door de motor in neutraal te zetten en de functie met de knop op de linker handgreep te activeren. Zodra de letter R wordt weergegeven in het display en het systeem door een drukbeweging wordt gestart, rij je met gemak even in de achteruit weg uit je parkeerplaats. Op weg naar de volgende bestemming.
 • Voor optimaal wegcontact.
  Het standaard Dynamic ESA verhoogt opnieuw het eersteklas rijcomfort van de K 1600 GT. Het zorgt voor de beste tractie, veiligheid en het hoogste comfortniveau: veerwegsensoren aan voor- en achterkant registreren met name de verticale beweging van de wielgeleiding. Gebaseerd op deze data past Dynamic ESA de dempingactiviteit automatisch aan de vastgestelde omstandigheden aan, rekening houdend met rijcondities en rijmanoeuvres. Dit levert een significant verbeterd contact op tussen weg en wielen, zelfs wanneer je in een bocht hangt. Het resultaat is een constant stabiel rijgedrag en een belangrijke winst wat betreft comfort en veiligheid – met name op lange reizen.

  De standaard setting 'Road' neemt je comfortabel mee over elke oneffenheid. Kies je voor 'Dynamic', dan kies je voor stuggere demping en een sportief en dynamisch rijkarakter.
 • Meer licht. Meer veiligheid.
  De standaard xenon koplamp is dubbel zo helder en 30 procent energiezuiniger dan een conventionele halogeen koplamp. Dit betekent een zorgvuldig uitgelichte rijbaan, met name in de nacht en bij slecht zicht. Tegelijkertijd ben je zelf ook beter zichtbaar. Een cilindrische lampafdekking op de reflector voorkomt dat andere weggebruikers worden verblind.

  Het licht volgt het wiel. Adaptieve koplamp.
  De adaptieve bochtverlichting, leverbaar als fabrieksoptie, is de optimale verlichting voor bochtige wegen. Een servomotor in de koplamp compenseert de schijnrichting wanneer de motor scheef hangt in een bocht, waardoor het licht in de meest optimale hoek op het wegdek schijnt. Voor de rijder betekent dit een enorme toename in actieve rijveiligheid, met name tijdens bochtige avondritten.
 • Stap op, relax en geniet.
  Of je nu een verre reis maakt of gewoon je dagelijkse route rijdt, de aanwezige koffers en opbergruimtes van de K 1600 GT bieden voldoende plek voor alles wat je mee wilt nemen. Van de dagelijkse benodigdheden, uitrusting en kleding tot souvenirs.

  De als accessoire verkrijgbare topkoffer maakt indruk door zijn handige interieur en de standaard interieurverlichting. Je duopassagier zal genieten van de smalle maar comfortabele rugsteun. Uitgevoerd in de lakkleur van de motorfiets integreert de topkoffer volkomen in de dynamische uitstraling van de K 1600 GT. Het optionele opbergvak in het deksel van de topkoffer biedt extra ruimte aan alle reisbenodigdheden, documenten en papierwerk.

  De binnentassen geven nog meer ruimte en orde in de tourkoffers. Met de draaggreep en de – eveneens afneembare – schouderriem zijn de binnentassen bovendien ideale reisgezellen tijdens een wandeling door de stad.

 • Uitzonderlijke functies voor meer comfort.
  Keyless ride en centrale vergrendeling maken het leven gemakkelijker en zichzelf snel onmisbaar.

  De normale sleutel is overbodig. Vanaf nu heb je je handen vrij – met dank aan Keyless Ride. Dat moment dat je je sleutel weer eens moet zoeken voor vertrek, dat bestaat niet meer. De sleutel in de jaszak opbergen, volstaat om de motor te ontsluiten en te starten.

  Centrale vergrendeling maakt de inhoud van alle bagageruimtes onbereikbaar voor het gilde der lange vingers wanneer de motorfiets ergens geparkeerd staat. Eenvoudigweg met een druk op een knop op het stuur. Waardoor je nog sneller kunt beginnen aan het avontuur naast je toermotor.
 • Schakelen zoals op het circuit.
  Het lijkt misschien een luxe, maar het onderstreept het dynamische karakter van de K 1600 GT: de schakelassistent die ooit is ontwikkeld voor de racewereld. Schakelassistent Pro, aangepast voor gebruik in de tourklasse, laat je schakelen zonder je koppelingshendel te beroeren. Op welke snelheid of met welke belading dan ook. Tijdens het accelereren blijft de gashendel open staan, wat zorgt voor snel en relaxed schakelen. Tijdens terugschakelen, met gashendel dicht, geeft het systeem automatisch tussengas om het terugschakelen te optimaliseren.

  Dit zorgt er voor dat de koppelingshand zelfs tijdens de langste reis ontspannen voelt. Bovendien is de schakeltijd korter dan bij gebruik van de koppelingshendel. Dit betekent extra dynamiek en comfort.

Optionele uitrusting en accessoires.

Met de premium optionele uitrusting en exclusieve Spezial-kleuren van BMW Motorrad Spezial en de Originele BMW Motorrad accessoires kunt je de K 1600 GT perfect aan jouw individuele voorkeuren aanpassen.

Meer over Option 719

Achter de schermen

Accessoires voor de K 1600 GT

Kleding om in te touren