Basisprijs inclusief 21% BTW.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

Alle motorfietsen worden geleverd met uitrusting door de wet vereist (vb. reflectoren volgens EU4-norm). De motorfietsen afgebeeld op de foto’s en video’s op deze website bevatten mogelijk nog niet alle vereiste uitrustingen.

De BMW K 1600 GTL.

Luxe reizen. Eersteklas arriveren.

Verder reizen. En verder. En verder. Rij richting horizon, elegant en in stijl. Op deze luxueuze touringmotor met hoge prestaties. De nieuwe K 1600 GTL is het hoogtepunt als het gaat over hoge kwaliteit en puur comfort, met de legendarische 6-cilinder lijnmotor als stralend middelpunt. Nu standaard voorzien van de jongste generatie Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) en ABS Pro. De opnieuw vormgegeven kuipdelen versterken zijn elegante optreden. Relaxt rijden, alles onder controle. Onder alle weersomstandigheden, hoe lang de reis ook duurt. Alleen of met duopassagier: geniet van moeiteloos sturen op elke trip. Reizen met de K 1600 GTL is een unieke ervaring – stijlvol, krachtig, luxueus. Eersteklas reizen op twee wielen.

het design van de K 1600 GTL

Kies je Style.

Met in totaal vier verschillende kleurvarianten kun je jouw K 1600 GTL nog individueler vormgeven.

*/-->

Style Elegance

De style Elegance met de lak Pollux metallic benadrukt de edele genen van de K 1600 GTL, die door de bijpassende chroomdelen nog eens worden geaccentueerd.

*/-->

Black storm metallic

De nieuwe kleur Blackstorm metallic zorgt voor een krachtige compromisloze verschijning en accentueert de lijnen van de K 1600 GTL op een indrukwekkende wijze.

*/-->

Opt. 719 Blueplanet metallic/ivoorkleurig

Imposant en elegant: Voor een door en door perfect vormgegeven verschijning.

*/-->

Opt. 719 Stardust metallic

Aan de Option 719 Stardust metallic zie je al van verre alles dat je van een luxueuze reistourer verwacht.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Het design: perfectie.

Het design van de K 1600 GTL heeft een eersteklas upgrade gekregen. De nieuw ontworpen zijpanelen, radiator- en tankafdekking en bagageruimte verhogen de elegante uitstraling. Verbeterde details, zoals de voetsteunen, leggen de nadruk op zijn magnifieke uitstraling. Onderscheidende elementen zoals Duolever voorwielvering, de goed zichtbare 6-cilinder lijnmotor, de innovatieve xenon koplamp en het rijwielgedeelte blijven pioniers in stijl. Samen met de opnieuw ontworpen voorkant, inclusief spiegels en windscherm, is een ongekend elegante en dynamische lijnvoering bereikt.
Dit luxueuze en veelomvattende totaalpakket blinkt niet alleen uit in eersteklas design, maar staat eveneens voor een verleidelijk uitdagend rijkarakter op de wegen die allemaal nog voor je liggen.
+ Lees meer

6-cilinder lijnmotor

1.649
cc cilinderinhoud
750
mm zithoogte
175
Nm max. koppel bij 5.250 t/min
117
liter opbergruimte
Vloeistofgekoelde zes-cilinder viertakt-lijnmotor

Superieur 6-cilinder motorblok.

Superieur 6-cilinder motorblok.

Een eersteklas motorblok: de legendarische 6-cilinder lijnmotor biedt een ongeëvenaard zijdezacht rijkarakter en tevens de meest buitengewone rijprestaties in het luxe tourmotorsegment. Zijn vermogen van 118 kW (160 pk) en zijn maximum koppel van 175 Nm bij 5.250 t/min staan garant voor perfecte dynamische voorstuwing. En 70 procent van het koppel wordt al bereikt bij slechts 1.500 t/min.  

+ Lees meer

Ervaar het geluid van de K 1600 GTL

K 1600 GTL highlights

Een nieuwe dimensie.

Een nieuwe dimensie.

Het standaard aanwezige Dynamic ESA voegt een nieuwe dimensie toe aan de rijervaring. Binnen milliseconden analyseren de hoogsensitieve sensoren de rijomstandigheden en stelt het systeem de demping af op deze actuele omstandigheden. Dit garandeert de ideale dempingafstelling onder elke rijomstandigheid. Zelfs onder een hellingshoek wordt een ongeëvenaard veercomfort bereikt, wat resulteert in een extreem stabiel rijkarakte  

+ Lees meer

Stap op en ontspan.

Stap op en ontspan.

De K 1600 GTL biedt ongeëvenaard comfort. Zijn aantrekkingskracht komt onder ander voort uit de enorme hoeveelheid ruimte en de uitstekende toegankelijkheid. De zorgvuldig uitgedachte en gemakkelijk toegankelijke opbergruimtes zijn gericht op het comfort van de rijder, waardoor de K 1600 GTL een compromisloze keuze in tourkwaliteit is. Samen rijden op een lange reis is een waar plezier dankzij verschillende gedetailleerde oplossingen, zoals centrale vergrendeling, buddyseatverwarming, een elektrisch verstelbaar windscherm en door de keuze uit een aantal zithoogten.

De verschillende rijmodi en de dynamische tractiecontrole dragen bij aan het comfort. En tel hier de Multi-Controller gerust bij op: een essentieel bedieningsconcept waarmee de rijder gemakkelijk door het bedieningsmenu kan navigeren, zonder de handen van de handgrepen of de ogen van de weg te halen. Niets kan je stoppen tijdens een relaxte rit op de K 1600 GTL, op je route naar nieuwe horizonten. De machine met ontelbare functies - een assortiment aan luxueuze uitrusting.  

+ Lees meer
 • Voor optimaal wegcontact.
  Het standaard Dynamic ESA verhoogt opnieuw het eersteklas rijcomfort van de K 1600 GTL. Dit garandeert de beste tractie, veiligheid en de hoogste mate aan comfort: Dynamic ESA past het rijwielgedeelte, afhankelijk van de rijstatus en rijmanoeuvres, automatisch aan de omstandigheden aan. Dit levert een significant verbeterd contact op tussen weg en wielen, zelfs wanneer je in een bocht hangt. Het resultaat is een constant stabiel rijgedrag en een belangrijke winst wat betreft comfort en veiligheid – met name op lange reizen.

  De standaard setting 'Road' neemt je comfortabel mee over elke oneffenheid. Kies je voor 'Dynamic', dan kies je voor stuggere demping en een sportief en dynamisch rijkarakter.

 • Gewoon achteruitrijden. Steile paden en krappe parkeerplekken vormen geen probleem meer met hulp van het handige Torque Control Assist (TCA). Zo kun je lachend parkeren en manoeuvreren. Je activeert de achteruitrijassistent door de motor in neutraal te zetten en de functie met de knop op de linker handgreep te activeren. Zodra de letter R wordt weergegeven in het display en het systeem door een drukbeweging wordt gestart, rij je met gemak even in de achteruit weg uit je parkeerplaats. Op weg naar de volgende bestemming.

 • Stap op, relax en geniet.
  Of je nu een verre reis maakt of gewoon je dagelijkse route rijdt, de koffers en opbergruimtes van de K 1600 GTL bieden voldoende plek voor alles wat je mee wilt nemen. Van de dagelijkse benodigdheden, uitrusting en kleding tot souvenirs.

  De als accessoire verkrijgbare topkoffer maakt indruk door zijn handige interieur en de standaard interieurverlichting. Je duopassagier zal genieten van de smalle maar comfortabele rugsteun. De standaard kleuren van de motorfiets zijn perfect geïntegreerd in de elegante uitstraling van de K 1600 GTL. Het opbergvak in het deksel van de topkoffer biedt extra ruimte aan alle reisbenodigdheden, documenten en papierwerk.

  De binnentassen geven nog meer ruimte en orde in de tourkoffers. Met de draaggreep en de – eveneens afneembare – schouderriem zijn de binnentassen bovendien ideale reisgezellen tijdens een wandeling door de stad.  

 • Uitzonderlijke functies voor meer comfort.
  Keyless ride en centrale vergrendeling maken het leven gemakkelijker en zichzelf snel onmisbaar.

  Dankzij Keyless Ride is de normale sleutel overbodig. Je hoeft dus niet langer op zoek naar de sleutel voordat je vertrekt. De sleutel in de jaszak opbergen volstaat om de motor te ontgrendelen en te starten.

  Centrale vergrendeling maakt de inhoud van alle bagageruimtes onbereikbaar voor het gilde der lange vingers wanneer de motorfiets ergens geparkeerd staat. Eenvoudigweg met een druk op een knop op het stuur. Waardoor je nog sneller kunt beginnen aan het avontuur naast je touringmotor.
 • Schakelen zoals op het circuit.
  Het lijkt misschien een luxe, maar het is vooral een plus voor gemakkelijk rijden: schakelassistent Pro, ooit ontwikkeld voor de racewereld. Aangepast aan de touringklasse: maakt het op- en terugschakelen zonder koppelingsbediening bij vrijwel alle belastingen en toerentallen mogelijk Tijdens het accelereren blijft de gashendel open staan, wat zorgt voor snel en relaxed schakelen. Tijdens terugschakelen, met gashendel dicht, geeft het systeem automatisch tussengas om het terugschakelen te optimaliseren.

  Dit zorgt er voor dat de koppelingshand zelfs tijdens de langste reis ontspannen voelt. Bovendien is de schakeltijd korter dan bij gebruik van de koppelingshendel. Dit betekent extra dynamiek en comfort.
 • Altijd met een goed gevoel onderweg. BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de fabrieksoptielijst staan: dit systeem is aangebracht op het stuur en kan in noodgevallen ook onafhankelijk en automatisch reddingsdiensten informeren, zodat hulp sneller onderweg is. Het automatische 'Intelligent emergency call' wordt geactiveerd bij lichte tot ernstige ongevallen. Maar de rijder kan ook handmatig, met een druk op de knop, een noodoproep activeren. Bijvoorbeeld als deze een ongeval op zijn route heeft gezien. Na het activeren van het systeem, handmatig of automatisch, worden de GPS-gegevens van de locatie en de rijrichting van de motor via een mobiele telefoonverbinding naar een BMW call center gestuurd. Van daaruit worden de reddingsdiensten geïnformeerd. Voor snelle, doelmatige hulp. En altijd een goed en veilig gevoel.

Optionele uitrusting en accessoires.

Met de gedetailleerde Spezial-kleuren en exclusieve, premium optionele uitrusting van BMW Motorrad Spezial en de Originele BMW Motorrad accessoires kun je de K 1600 GTL aan jouw individuele voorkeuren aanpassen.

Meer over Option 719

Achter de schermen

Accessoires voor de K 1600 GTL

Kleding om in te toeren