Basisprijs inclusief 21% BTW.

De BMW K 1600 B.

ALTIJD ONTSPANNEN ONDERWEG.

Je verlangt naar de open weg. Naar elke kilometer. Naar nieuwe avonturen. Dan is de Bagger de perfecte motor voor je reis. Met 6 cilinders, een ongekend soepele motorloop en de indrukwekkende krachtontwikkeling bestaat er geen twijfel: het avontuur begint nu. Jij en je motor worden één met de weg in het typische Bagger-silhouet: het lage windscherm en het opvallende achterframe zorgen voor een onmiskenbare look. Achter deze goede looks schuilt uitgebreide innovatieve technologie en een hoog comfort. Want wie op een Bagger rijdt, geniet ontspannen van de wind in zijn gezicht. Touren behoort standaard tot de uitrusting. Dus stap op en geniet van de wind in je gezicht – met de K 1600 B.    

Het design van de K 1600 B

Kies de Style die bij jou past.

Met de nieuwe lak Hockenheim silver metallic komt het typische bagger-karakter van je K1600 B zeer goed uit de verf. Daarbij komen de even bekende als indrukwekkende kleuren Blackstorm metallic alsmede Mars red metallic.

Hockenheim silver metallic

De nieuwe kleur Hockenheim silver metallic geeft het sportief elegante karakter van de K1600 B aan.

Mars red metallic

Hoogwaardig en elegant: Met de lak Mars red metallic staat de bagger stralend in het middelpunt.

Black storm metallic

Voor imposant en extravagant rijden met de bagger.

3 jaar garantie.

Ride on & on & on. We geven je een extra jaar.

Vanaf nu geniet u van 3 jaar garantie op alle motorfietsen.

Ontdek meer

Onmiskenbaar Bagger. Onmiskenbaar anders.

De aanwezigheid van de Bagger is niet te missen terwijl hij over de weg glijdt. De schuine lijn van het silhouet maakt de K 1600 B vlak en gestroomlijnd. De kleur "Blackstorm Metallic" in combinatie met de verschillende zwarte tinten geeft de Bagger zijn vorm en geeft hem tegelijkertijd een imposante en overtuigende look. Het lage windscherm en het opvallende achterframe met LED-knipperlichten en -remlichten geïntegreerd in de koffers definiëren de stijl. De zwarte 6-cilinder motor rondt het krachtige totale plaatje af. En met de standaard buisvormige handgrepen kan de Bagger gemakkelijk richting de horizon worden gestuurd.
+ Lees meer

6-cilinder lijnmotor

1,649
cc cilinderinhoud
750
mm zithoogte
175
Nm max. koppel bij 5.250 t/min
125
Nm van 1.500 t/min, wat staat voor 70% van max. koppel
Vloeistofgekoelde zes-cilinder viertakt-lijnmotor

Geen afstand te lang.

Geen afstand te lang.

De zes-cilinder-lijnmotor zorgt voor de gewenste dynamiek met zijn ongekend soepele loop en krachtontwikkeling. Terwijl je tourt met je maten neem je elke bocht dynamisch en wendbaar. Zijn maximum koppel van 175 Nm en 118 kW (160 pk) zorgen voor onvergelijkbare en moeiteloze stuwkracht. En 70 procent van het koppel wordt al bereikt bij slechts 1.500 t/min. Dit betekent dat je met zelfs de kleinste beweging van je pols de versnelling van de K 1600 B op indrukwekkende wijze voelt. Nadat je je bestemming hebt bereikt, zorgt de achteruitrijassistent voor moeiteloos manoeuvreren. Als je voor Keyless Ride kiest, wordt er nog een technische highlight toegevoegd die het totale pakket perfect afrondt.  

+ Lees meer

ERVAAR HET GELUID VAN DE K 1600 B

De highlights van de K 1600 B

6-cilinder lijnmotor
K 1600 B
Chromen details.
K 1600 B
LED-knipperlichten en -remlichten geïntegreerd in de koffers.
K 1600 B
Buisvormige handgrepen.
K 1600 B
Achteruitrijasssistent.
K 1600 B
Lage zitting voor meer comfort.
K 1600 B
Voetsteunplaten.
K 1600 B
Laag windscherm.
K 1600 B

Eindeloos rijplezier.

Eindeloos rijplezier.

Wie eenmaal op de Bagger zit, wil niet meer afstappen. Dankzij het hoge comfort van deze speciale motor is de rijtijd onbeperkt. Omdat de standaard Dynamic ESA optimale handling en rijdynamiek garandeert. Daarnaast zorgt de instelling "CRUISE" voor een zachte demping. De treeplanken die typisch zijn voor de Bagger, zorgen voor een ontspannen houding en puur rijplezier. Met extra, uitgebreidere optionele accessoires zoals de speakers aan de voorzijde, Hill Start Control (HSC), schakelassistent Pro of extra opbergvakken krijg je nog meer comfort geheel naar wens aangepast. Met een ontspannen houding en een onmiskenbare aanwezigheid kunnen je mederijders hun ogen gegarandeerd niet van je afhouden.  

+ Lees meer
'Intelligent emergency call': snelle reactie in het geval van een ongeval of andere noodsituaties. Met dank aan het ECALL-systeem van BMW Motorrad.

Altijd met een goed gevoel onderweg.

BMW Motorrad heeft als eerste motorfietsproducent 'intelligent emergency call’ op de fabrieksoptielijst staan: dit systeem is aangebracht op het stuur en kan in noodgevallen ook onafhankelijk en automatisch reddingsdiensten informeren, zodat hulp sneller onderweg is. Het automatische 'Intelligent emergency call' wordt geactiveerd bij lichte tot ernstige ongevallen. Maar de rijder kan ook handmatig, met een druk op de knop, een noodoproep activeren. Bijvoorbeeld als deze een ongeval op zijn route heeft gezien. Na het activeren van het systeem, handmatig of automatisch, worden de GPS-gegevens van de locatie en de rijrichting van de motor via een mobiele telefoonverbinding naar een BMW call center gestuurd. Van daaruit worden de reddingsdiensten geïnformeerd. Voor snelle, doelmatige hulp. En altijd een goed en veilig gevoel.

Dynamic ESA: gladgestreken oneffenheden.

Voor optimaal wegcontact.

Het standaard Dynamic ESA verhoogt opnieuw het eersteklas rijcomfort van de K 1600 GTL. Dit garandeert de beste tractie, veiligheid en de hoogste mate aan comfort: Dynamic ESA past het rijwielgedeelte, afhankelijk van de rijstatus en rijmanoeuvres, automatisch aan de omstandigheden aan. Dit levert een significant verbeterd contact op tussen weg en wielen, zelfs wanneer je in een bocht hangt. Het resultaat is een constant stabiel rijgedrag en een belangrijke winst wat betreft comfort en veiligheid – met name op lange reizen.

Achteruitrijassistent: manoeuvreren en uit een parkeerplek wegrijden is kinderspel.

Gewoon achteruitrijden.

Steile paden en krappe parkeerplekken vormen geen probleem meer met hulp van het handige Torque Control Assist (TCA). Zo kun je lachend parkeren en manoeuvreren. Je activeert de achteruitrijassistent door de motor in neutraal te zetten en de functie met de knop op de linker handgreep te activeren. Zodra de letter R wordt weergegeven in het display en het systeem door een drukbeweging wordt gestart, rij je met gemak even in de achteruit weg uit je parkeerplaats. Op weg naar de volgende bestemming.

Meer individualiteit

Fabrieksopties en accessoires.

Dankzij het brede assortiment aan fabrieksopties en originele BMW Motorrad accessoires kun je jouw K 1600 B geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Ontdek meer

Amerikaans touren

Kleding om in te touren

Meer Tourer-modellen

spinner