Basisprijs inclusief 21% BTW.

De nieuwe BMW F 900 XR.

Hoger, sneller, verder.

De XR combineert sportiviteit en performance op lange ritten, zonder compromissen. Dagenlang adrenaline, de ene na de andere bocht.

Op de nieuwe F 900 XR snijd je deze bochten lang en moeiteloos aan – kilometer na kilometer. Alleen al het meeslepende design belooft pure performance. De rechte, ontspannen zitpositie én de bescherming tegen alle weersomstandigheden tonen vooral één ding aan: dat er maar één iemand beslist wanneer de rit voorbij is: jij.

Dankzij de omvangrijke uitrusting ben je voor sportieve ritten en lange reizen net zo goed uitgerust als voor uitstapjes naar de stad.

De F 900 XR is de bike die bij jou en jouw sportieve instelling past. #neverstopchallenging

* Let op: sommige in de video gepresenteerde kleuren zijn bij het actuele modellenpalet niet meer verkrijgbaar.  

Heldere lichaamstaal – onmiskenbaar XR.

Meteen is duidelijk dat de F 900 XR wil presteren. De opvallende LED-glasvezelkabels van de nieuw ontwikkelde koplampen onderstrepen het zelfbewuste karakter van de F 900 XR – een gevoel dat jij uitstekend kent. De beplating bouwt die spannende dynamiek nog verder op. Een precies lijnenspel bepaalt het zelfverzekerde design. De slanke en optisch korte achterkant is daarbij een duidelijke verwijzing naar het sportieve DNA van deze held op de lange afstand.

+ Lees meer

Expressieve kleuren

Alle drie designs accentueren de precies geplaatste ribben en de kenmerkende vlakken van de F 900 XR. Wat alle varianten ook gemeen hebben: pure drang naar voren.

Sport

Als zelfbewustzijn een kleur zou hebben, zou het deze zijn. Vol spanning en daadkracht gaat de F 900 XR Sport in onmiskenbaar Racingblue metallic elke nieuwe uitdaging aan.

Triple Black

Puur rijplezier en altijd op jacht naar de volgende bocht: De kleur Blackstorm metallic 2 benadrukt deze prestatiedrang van de F 900 XR op indrukwekkende wijze.

Light white

Tankmiddenklep en radiateurpaneel in granietgrijs metallic mat, gecombineerd met zilverkleurige velgen: cool, vastberaden en puristisch-technisch trek je de aandacht van alle anderen.

3 years warranty.

Ride on & on & on. We're giving you an extra year. 
Now there's a 3-year warranty on all motorcycles. 

Find out more

Met een rechte rug en relaxed

Met een rechte rug en relaxed

Aan het eind van de dag heb je geen kilometer te weinig op de teller en geen kilometer teveel in je botten. Dat is de ergonomie van de F 900 XR. Die is volledig gericht op sportieve topprestaties op de lange afstand. Zo verover je achter de beschermende beplating van het front de ene na de andere bocht. Maximale variabiliteit geldt hierbij niet alleen voor de zithoogte van 775 tot 870 mm, maar ook voor de compleet instelbare handhendels en de in twee standen verstelbare kuipruit. Een optimale positie van de voetsteun en de zitting laat daarbij zelfs je duopassagier elk kilometer met groot plezier meebeleven.

 

+ Lees meer

Lijnmotor met twee cilinders

77
kW (105 pk) max. vermogen 8.500 tpm
92
Nm max. koppel bij 6.500 tpm
895
cc cilinderinhoud
775
Zithoogtes van 775 tot 870 mm

Jouw hartslag in rust: 92 Nm

Jouw hartslag in rust: 92 Nm

Met de ideale lijn voor ogen en de blik gericht op de horizon ga je elke bocht zelfbewust en gelaten te lijf. De ene na de andere, steeds opnieuw. Een typisch geval van #neverstopchallenging. Altijd mooi wanneer die onlesbare dorst na elk recht eind - de drang om altijd nog een beetje verder te willen - in aanraking komt met de juiste partner: de krachtige lijnmotor met twee cilinders van de F 900 XR levert je daarbij tussen 4.500 en 8.500 tpm meer dan 87 Nm. De optioneel leverbare Dynamic ESA zorgt daarbij voor optimaal dempingscomfort en een heel stabiel rijgedrag. Wie op die manier het voortouw neemt, laat de anderen ver achter zich.

+ Lees meer

XR van begin af aan: de A2-variant van de F 900 XR

XR van begin af aan: de A2-variant van de F 900 XR

Je bent net van de partij? Geen enkele reden om af te zien van lange ritten en intuïtieve rijeigenschappen. De variant met 95 pk van de F 900 XR kan zo beperkt worden dat je ook met een A2-rijbewijs op de motor mag.

+ Lees meer

Letterlijk anticiperend

Letterlijk anticiperend

Ook bij het thema licht bepaalt de F 900 XR de standaard. Hij beschikt over adaptieve bochtenverlichting – als eerste in de middenklasse. Deze is aangebracht in de nieuwe ontwikkelde, opvallende LED-koplamp en gaat aan vanaf een 7° schuine ligging om de bocht optimaal te verlichten: een duidelijk pluspunt tijdens de nacht of bij slecht zicht.

+ Lees meer

Veiligheid met systeem

Veiligheid met systeem

Talloze andere innovaties zorgen voor rijplezier en een geruststellend gevoel. De Dynamic Brake Control (DBC) en de motorsleepmomentregeling (MSR) garanderen meer veiligheid bij remmen in gevaarlijke situaties en als je plotseling van het gas gaat of terugschakelt.

+ Lees meer

Ervaar het geluid van de F 900 XR

De highlights van de F 900 XR

lijnmotor met twee cilinders.
We see a close-up of the two-cylinder in-line engine.
Dynamic ESA
We see a close-up of the Dynamic ESA.
adaptieve bochtverlichting
We see the lights of the BMW F 900 XR.
zithoogtes: veelzijdigheid die gewoon past.
We see the seat of the BMW F 900 XR.
in hoogte verstelbare kuipruit.
We see the windshield of the BMW F 900 XR.
altijd op de hoogte met BMW Motorrad Connectivity en TFT-display
We see the TFT colour display of the BMW F 900 XR.
comfortabele bergruimte
We see the storage options of the BMW F 900 XR.
ECALL, een geruststellende begeleider.
We see the ECALL switch installed on the vehicle handlebar.

Jouw motorfiets, onze suggesties

De F 900 XR maakt geen compromissen tussen atletiek en prestaties op lange afstand. Maar elke rijder concentreert zich op verschillende dingen - dat is precies waarom we drie voorbeeldsuggesties hebben uitgewerkt:

+ Lees meer

De bijpassende bekleding

Andere modellen

spinner