M pakket

Met het nieuwe M pakket wordt de RR nog een stuk sportiever. Jouw RR wordt de ultieme superbike.

De exclusieve kleurstelling in de lakkleuren Light white uni/Racing blue metallic/Racing red uni benadrukt meteen de racegenen van deze motorfiets. En de andere hoogwaardige M details onderbouwen deze performance-claims op indrukwekkende wijze.

Zo komt de berijder bijvoorbeeld met de rijmodi Pro in de wereld van de racerij met drie extra configureerbare rijmodi RACE Pro 1–3 en wordt de RR met talloze race-extra's jouw winnende motorfiets op het circuit. Behalve de drie specifiek configureerbare rijmodi omvat de exclusieve optie rijmodi Pro ook extra functies als Launch Control, Pitlane Limiter, engine brake met instelbare gasrespons bij het decelereren, Hill Start Control Pro, Dynamic Brake Control en Slide Control en drie extra Core Ride Screens op het TFT-display. We vertellen straks meer over  de rijmodi Pro.

De highlights van het M pakket zijn de innovatieve hightech M carbon velgen. Deze zijn gevervaardigd van carbon en met 5 mm dikke remschijven staan ze voor maximale rijprestaties, zowel op als buiten het circuit.

De M carbon velgen zijn in totaal 1,7 kg lichter dan de al zeer lichte aluminium velgen waarmee de motorfiets standaard is uitegrust. De door het geringere gewicht verminderde draaiende massa levert zowel een verbeterd acceleratie- en remgedrag als een geoptimaliseerd rijgedrag op.

De voor het eerst leverbare M Sport buddyseat biedt de berijder meer grip en support. Het exclusieve M pakket wordt afgerond door de hoogwaardige M lichtgewicht accu met uiterst moderne lithium-ion-accutechniek. Deze weegt, met 2 kg minder gewicht, slechts 1.288 gram en is de perfecte starthulp voor ambitieuze coureurs die elke gram van hun machine op een goudschaaltje wegen.

Door het M pakket neemt het standaard gewicht van de RR af van in totaal 197 kg* tot een sportieve 193,5 kg.

*Leeggewicht rijklaar, volgetankt, in overeenstemming met EU-richtlijn 168/2013 met alle bedrijfsmiddelen, met standaarduitrusting en gevuld tot minstens 90% van de nuttige tankinhoud.

M PAKKET IN EEN OOGOPSLAG:

- Supersportieve kleurstelling in Light white uni/Racing blue metallic/Racing red uni

- Rijmodi Pro

 • met 3 rijmodi RACE Pro 1–3
 • Launch Control
 • Pitlane Limiter
 • Engine brake
 • Hill Start Control Pro
 • Dynamic Brake Control
 • Slide Control

- M carbon velgen

- M lichtgewicht accu

- M Sport buddyseat

- M rijwielgedeelte met M rijwielhoogteverstelling en M swingarmafstelling

Dynamic pakket

Superieur en dynamisch rijgedrag in elke situatie, maximale performance en uitermate veel comfort voor ongebreideld rijplezier: Het Dynamic pakket bekoort met innovatieve techniek in praktische uitvoeringsdetails.

Het pakket bevat de nieuwste generatie van de elektronische dempingsregeling Dynamic Damping Control – afgekort DDC. Desgewenst wordt de demping in 10 ms verlaagd door een parallel bypass ventiel, dat door de DDC-regeleenheid wordt aangestuurd. Dat betekent te allen tijde maximale performance door een perfect contact met het asfalt en daarmee sportieve rijprecisie door een optimale glasheldere feedback.

De DDC-basissettings zijn gekoppeld aan de betreffende rijmodi Rain, Road, Dynamic en Race met telkens de bij de rijmodus passende gasrespons. In alle rijmodi Pro kan de demping specifiek worden aangepast door "elektronisch klikken" in het configuratiemenu.

De elektronische cruise control handhaaft desgewenst de snelheid en houdt de compromisloze kracht van de RR betrouwbaar in toom als er ter plaatse een maximumsnelheid geldt.

En met de praktische verwarmbare handvatten blijven de handen ook op koude dagen altijd lekker warm en kun je dus sneller reageren. Zo kun je je volledig op de weg concentreren en van maximaal rijcomfort genieten.

DYNAMIC PAKKET IN EEN OOGOPSLAG:

- Next Generation Dynamic Damping Control (DDC)

- Verwarmbare handvatten

- Cruise control

Race pakket

Superieur en dynamisch rijgedrag, maximale veiligheid en uitermate veel betrouwbaarheid voor ongebreideld rijplezier ook op het circuit: het Race pakket vergroot de racekwaliteiten van de RR en bekoort met individuele settings en exclusieve uitvoeringsdetails.

Zo wordt de RR behalve door het M rijwielgedeelte (met M rijhoogteverstelling en M swingarmafstelling) ook door de rijmodi Pro met drie extra rijmodi RACE Pro 1–3 en talloze race-extra's geschikt voor het circuit. Met de rijmodi RACE Pro 1-3 kan de berijder zelf drie rijprofielen maken, waarbij de loskomherkenning van het voorwiel (Wheelie Control), de loskomherkenning van het achterwiel, de gasrespons (Engine mapping), de motorrem (Engine brake), ABS Pro en Dynamic Traction Control (DTC) specifiek kunnen worden ingesteld.

Behalve deze vrij configureerbare rijmodi omvat deze optie ook nog extra functies als Launch Control, Pitlane Limiter, Hill Start Control Pro, Dynamic Brake Control en Slide Control.

Daarbij heeft de RR zwart geëloxeerde gesmede velgen met 5 mm dikke remschijven die zich in de racesport al hebben bewezen en de rijperformance merkbaar verbeteren.

Dit sportieve pakket wordt afgerond door onder andere de hoogwaardige M lichtgewicht accu (2 kilogram lichter dan de standaard accu) met uiterst moderne lithium-ion-accutechniek. Deze is met een gewicht van slechts 1.288 gram de perfecte starthulp voor ambitieuze coureurs die elke gram van hun machine op een goudschaaltje wegen.

RACE PAKKET IN EEN OOGOPSLAG:

- Rijmodi Pro

- M gesmede velgen

- M lichtgewicht accu

- M rijwielgedeelte (met M rijhoogteverstelling en M swingarmafstelling)

Duobuddyseat & voetsteunen voor passagier

Dubbel rijplezier voor iedereen die graag samen de rijwind wil voelen: dit pakket van BMW Motorrad zorgt met een duobuddyseat en bijpassende voetsteunen voor een passagier voor een racegevoel voor twee (standaard uitrusting zonder duobuddyseat). De duobuddyseat is leverbaar in de kleur zwart, de voetsteunen zijn zilverkleurig en passen optimaal bij het compromisloos sportieve design van de RR.

M Carbon-pakket

Hoogwaardig, sportief en zeer licht: Met het exclusieve carbonpakket kun je de superbike-look van de machine nog meer verfraaien. Daarbij zien de hoogwaardige, aan de racesport ontleende componenten er niet alleen perfect uit. Het lichte hightech-materiaal voldoet bovendien aan de strengste eisen voor wat betreft performance, exclusiviteit en individualiteit. Het pakket omvat M Carbon wieldoppen voor en achter, M Carbon kettingbeschermer en tandwielbeschermkap alsmede de M Carbon kuipzijdelen boven. De lichte en robuuste parts van koolstofvezelversterkte kunststof zijn voorzien van een dekkende UV-bestendige hoogglanslak en voldoen aan de strengste BMW Motorrad normen.
 

 • Hoogwaardige componenten van licht hightech-materiaal
 • UV-bestendige hoogglanslak.
 • Hoogwaardige en tegelijkertijd racesportlook
 • Combinatie van performance, exclusiviteit en individualiteit
 • Optimaal licht

Accessories

Individual equipment.

Rijmodus Pro: Het circuit wacht.

Met de speciale optie rijmodus Pro betreden bestuurders van BMW Motorrad superbikes de circuitwereld met de drie extra en specifiek configureerbare modi RACE PRO 1, RACE PRO 2 en RACE PRO 3. Bovendien krijgt u behalve de Launch Control en de Pit Lane Limiter de HSC Pro (Hill Start Control Pro) en de nieuwe DBC (Dynamic Brake Control).

U kunt de volgende punten in de modus RACE Pro regelen:
 

 • Engine: Hier kunt u kiezen uit 2 gaskarakteristieken: Zacht en optimaal, met het maximale vermogen. Naast de 2 gaskarakteristieken kunt u een verlaagd koppel voor de lagere versnellingen en een maximaal koppel in de 4e t/m de 6e versnelling selecteren – alles met het oog op maximale beheersbaarheid en performance.
 • Engine Brake: Hier kunt u kiezen uit 3 motorremkoppels.
 • Tractie (DTC): Maar liefst vier basisafstellingen, in RACE Pro kunt u ook nog de DTC +/- Shift voor aanpassing onderweg gebruiken.
 • Wheelie (DTC): Ook hier heb je vier instelopties: OFF (wheelies moet je zelf controleren), hoge wheelies, performance wheelies of maximale stabiliteit.
 • ABS en ABS Pro: Kunnen aan de hand van de modi in 5 standen worden aangepast – van maximale stabiliteit tot en met maximale performance (incl. de mogelijkheid om het achterwiel voor slides te laten blokkeren)
 
De geselecteerde instellingen zijn via het 6,5“ TFT-display eenvoudig afleesbaar en worden met bijpassende teksten toegelicht.
Cruise control.

Desgewenst een constante rijsnelheid. De elektronische cruise control werkt vanaf 30 km/h en handhaaft de rijsnelheid. Daarvan profiteert u met name op lange ritten op de snelweg. De functie wordt uitgeschakeld bij het afremmen en na het indrukken van de Resume-toets wordt de geselecteerde snelheid hervat.

Verwarmde grepen.

Nooit meer koude handen: Daarvoor zorgen de elektrisch verwarmbare grepen met meertrapsregeling. Ze zorgen voor meer comfort en tegelijkertijd meer veiligheid, want met warme handen en meer gevoel in de vingers hebt u de motorfiets gewoon beter onder controle – op koude dagen en bij ritten in de regen.   

Designoptie wielen.

Sportief hoogwaardige look. Bij de designoptie Wielen wordt de sportieve look van de machine door een rode sierstrip op de velgrand indrukwekkend benadrukt. De belijning in dynamisch rood op de zwarte standaardvelg maakt meteen de racegenen van de bike duidelijk en voegt zich perfect naar de rest van het design.  

Bandenspanningscontrole RDC.

De optimale bandenspanning: De bandenspanningscontrole (RDC) van BMW Motorrad waarschuwt de bestuurder meteen bij spanningsverlies in de banden en zorgt zo steeds voor maximale veiligheid. Als de spanning afwijkt van de door de fabrikant gespecificeerde streefwaarden, informeert het systeem de bestuurder meteen via een waarschuwingsmelding – afhankelijk van de relevantie en de snelheid van het spanningsverlies licht er een geel of een rood waarschuwingslampje op – en de bestuurder heeft meteen de mogelijkheid om te reageren. Bovendien wordt met RDC ook het regelmatig controleren van de bandenspanning aanzienlijk comfortabeler. De huidige spanning van beide banden kan altijd via een druk op de knop in het cockpitdisplay worden opgevraagd. Bij het opwarmen van de band op het circuit is er geen temperatuurstijging afleesbaar – de bandenspanning wordt met temperatuurcompensatie weergegeven en verwijst naar een bandenluchttemperatuur van 20 °C.

Alarmsysteem.

Voor uw veiligheid. Het alarmsysteem (DWA) reageert op positieveranderingen en trillingen met een geluidssignaal en knipperende alarmknipperlichten. Deze waarschuwing trekt de aandacht van voorbijgangers. Het alarmsysteem wordt bij het uitschakelen van het contact automatisch geactiveerd, een extra afstandsbediening is niet nodig.

Intelligente noodoproep e-call.

Snelle hulp in noodsituaties. Bij een motorongeval telt elke minuut. Daarom is het belangrijk dat de reddingsdiensten in een noodgeval snel ter plaatse zijn. Op afgelegen trajecten is dit niet altijd gewaarborgd, zodat er kostbare tijd verloren gaat. De intelligente noodoproep is actief vanaf het begin van de rit en altijd gebruiksklaar, wat kostbare tijd bespaart. Het eCall-systeem neemt bij een ongeval automatisch contact op met het BMW Callcenter om zo snel mogelijk de hulpketen in te schakelen. De intelligente noodoproep geeft behalve de coördinaten van het voertuig ook gegevens over de rijrichting door, opdat ook lastig te bepalen bestemmingen snel door de reddingsdiensten kunnen worden bereikt. Via sensoren op de motorfiets worden de gevolgen van de botsing en de toestand van de motorfiets bepaald, zodat ongevallen betrouwbaar worden herkend en van voor motorfietsen typische rijsituaties kunnen worden afgebakend. Bovendien wordt er geprobeerd een eerste gesprek met betrokkene tot stand te brengen – ook in het buitenland in een van tevoren in het systeem vastgelegde taal. Luidspreker en microfoon zijn hiervoor vast rechts op het stuur gemonteerd. De bestuurder wordt met beeld en geluid gemeld of er een noodoproep is gedaan. De intelligente noodoproep kan via de SOS-toets op het stuur ook handmatig worden geactiveerd om bijvoorbeeld andere verkeersdeelnemers te helpen. De bestuurder heeft geen eigen smartphone nodig, hoeft geen simkaart in het voertuig vrij te schakelen en is niets extra verschuldigd voor het gebruik van de dataservice.

M Carbon accessoires.

De hoogwaardige M Carbon accessoires versterken de racelook van uw motorfiets. Ze zijn lichter dan de standaard gemonteerde onderdelen en verminderen dus het totaalgewicht van de RR. Alle carbononderdelen zijn extreem schokbestendig, voorzien van UV-bestendige hoogglanslak en zorgen voor een indrukwekkend fraaie look van de bike.

M CARBON ACCESOIRES IN EEN OOGOPSLAG:

 • M Carbon airboxafdekking
 • M Carbon kettingbeschermer
 • M Carbon wieldop achter
 • M Carbon wieldop voor
 • M Carbon tandwielbeschermkap
 • M Carbon tankdoppen links en rechts
 • M Carbon kuipzijdeel
M datalogger.

De M datalogger is speciaal voor het circuit ontwikkeld. Hiermee kunnen alle belangrijke rijgegevens worden opgeslagen en geanalyseerd.

M bestuurdersvoetsteunen.

De M bestuurdersvoetsteunen van BMW Motorrad zorgen voor een dynamische look en bieden met veel verstelopties een optimale ergonomie en sportiviteit. Deze zijn gefreesd uit een zeer stevige aluminiumlegering, zijn bijzonder licht en bieden door de driekleurige eloxering een optimale corrosiewering.

M sportseat.

De M sportseat is speciaal ontworpen voor het circuit en maakt door een maximale feedback rijden zonder vermoeidheid mogelijk (leverbaar als M sportseat hoog/zithoogte 849 mm, M sportseat/zithoogte 824 mm en M sportsitz laag/zithoogte 814 mm). Met het bijzonder stroeve bovenmateriaal en het stevige schuim biedt deze de bestuurder optimale steun bij de jacht naar de beslissende tienden van seconden.

M duopassagiersvoetsteunen.

De M duopassagiersvoetsteunen zijn gefreesd uit een geëloxeerde aluminiumlegering en geven de bike een nog sportievere look. Door de constructie zijn ze zeer licht en tegelijkertijd vormvast en bieden de duopassagier altijd een veilige steun.

M handhendels voor rem en koppeling.

De CNC-gefreesde M handhendels (handremhendel en koppelingshendel) van corrosiewerend geëloxeerd aluminium onderstrepen de sportiviteit van de motorfiets bijzonder indrukwekkend. Ze zijn perfect afgestemd op het design van de bike en inklapbaar, waardoor ze bij een val minder snel verbuigen of breken. De afstand van het stuur tot de handhendels is in vijf standen instelbaar en de ergonomisch afgeronde hendelvorm zorgt voor een stukje meer rijcomfort.

De M handremhendel van BMW Motorrad is ontwikkeld voor het circuit en maakt eenvoudig verstellen van het remdrukpunt op afstand onderweg mogelijk. Bovendien is de gehele vorm van de remhendel geoptimaliseerd voor het rijden van races. De zwarte eloxering zorgt voor de passende look van de uit aluminium gefreesde hendel.

M handhendelprotectoren.

De M handhendelprotectoren zijn op het circuit onmisbaar maar geven ook op de weg duidelijk blijk van een compromisloze sportiviteit. De gebogen beugels van aluminium en kunststof beschermen de rem- en koppelingshendel op het stuur tegen onbedoeld bedienen bij contact met een ander voertuig.

M kettingspanner.

De M kettingspanner van BMW Motorrad maakt precies instellen van de kettingspanning en de achterwieluitrichting mogelijk en geeft de motorfiets een bijzonder sportieve look. Deze is gefreesd uit een zeer stevige aluminiumlegering, die zeer licht maar ook vormvast is. Een dubbele eloxering zorgt voor optimale corrosiewering.

M lichtgewichtaccu.

Veel vermogen, weinig gewicht. De hoogwaardige M lichtgewichtaccu met uiterst moderne lithium-iontechniek is met 1.288 g maar liefst 2.000 g lichter dan de standaard gemonteerde accu. De perfecte starthulp voor ambitieuze superbikers die in elke gram minder van hun motorfiets willen investeren.

M montagestandaardbevestiging.

Met de M montagestandaardbevestiging kan de montagestandaard Sport achter worden gebruikt. De hoogwaardige subframeadapters worden simpelweg achter op het subframe gemonteerd en kunnen ook onderweg op de motorfiets blijven. Door de M look voegen ze zich perfect naar het sportieve racedesign van de bike.

M motorprotector.

De aluminium M motorprotector van BMW Motorrad is voorzien van een verwisselbaar schuurblokje van kunststof. Dit beschermt de motor in zeer scherpe bochten tegen direct schuren op het asfalt en voorkomt zo betrouwbaar het doorslijpen van motoronderdelen en motorschade als gevolg daarvan.

M olievulpijp.

De M olievulpijp van zwart geëloxeerd aluminium met wit ingelaserd M logo verleent met zijn look een sportief accent. De dop is voorzien van drie boringen waardoor deze op het circuit gegarandeerd kan loskomen.

M cover kit.

Wie zijn bike voorbereidt voor het circuit, heeft de spiegels en de kentekenplaathouder niet nodig. Met de hoogwaardige afdekkingen uit de M cover kit van BMW Motorrad kunnen de bij het verwijderen ontstane carrosserieopeningen precies passend worden afgesloten. En de frontbeplating is weer optimaal bevestigd.

M vorkklem voor stuurhelft.

De hoogwaardige vorkklem van BMW Motorrad overtuigt door de sportieve look. De klem is gefreesd uit een zeer stevige aluminiumlegering en daardoor bijzonder licht naar ook absoluut vormvast. Een eloxering zorgt bij weer en wind voor optimale corrosiewering.

M gesmede velg achter.

De gesmede aluminium velg is zwart geëloxeerd en in de wielmaat 200/55 ZR 17 achter verkrijgbaar. Met remschijven van 5 mm remt deze zeer goed en zorgt door de geringe oscillerende massa voor een merkbare verbetering van de rijperformance, zowel op het circuit als op de openbare weg.

M gesmede velg voor.

De gesmede aluminium velg is zwart geëloxeerd en in de wielmaat 120/70 ZR 17 voor verkrijgbaar. Met remschijven van 5 mm remt deze zeer goed en zorgt door de geringe oscillerende massa voor een merkbare verbetering van de rijperformance, zowel op het circuit als op de openbare weg.

Sporteinddemper.

Hoogwaardigheid in perfectie: De hoogwaardige slip-on einddemper van titanium met carbon eindkap zorgt voor een pittige sound en een sportieve look. Bovendien heeft de met Akrapovic ontwikkelde sporteinddemper nog betere gewichtsverhoudingen dan de standaardgeluidsdemper.

Opbergruimte.

Tankrugzak 10 l.

De tankrugzak, 10 l van BMW Motorrad met riemverbinding gaat perfect op in het racedesign van de machine. Deze verschuift niet en heeft in de waterdichte, uitneembare binnenzak dankzij het van 6 liter naar 10 liter uitbreidbare volume voldoende opbergruimte voor de belangrijkste reisbenodigdheden.

Tas voor duo-buddyseat 10 l.

De tas voor de duo-buddyseat van BMW Motorrad is perfect aangepast aan het racedesign van de machine. Deze kan zonder speciale houders precies passend op de duo-buddyseat worden gemonteerd, blijft vormvast en de capaciteit kan voor meer bagage worden uitgebreid van 7 naar 10 liter – goed beschermd in de waterdichte binnenzak.

Zadeltassen 21 l.

De zadeltassen van BMW Motorrad gaan perfect op in het sportieve design van de machine. Deze kunnen in de waterdichte binnenzak flink veel bagage kwijt. Desgewenst zijn de zwarte tassen inclusief afstandsbeugels dankzij de snelsluitingen snel en eenvoudig afneembaar.

Ergonomie en Comfort.

Kuipruit getint.

Sportieve schoonheid. De getinte kuipruit benadrukt de sportieve look van de motorfiets. De krasbestendige coating zorgt voor continue transparantie. Afmetingen en vorm zijn identiek aan die van de standaardkuipruit.

Kuipruit hoog (helder en getint).

Een echte racer. De kuipruit hoog BMW Motorrad heeft de voor de racesport typische koepelvorm en is zo'n 53 mm hoger dan de standaardkuipruit (ook getint leverbaar). Deze beschermt de bestuurder aanzienlijk beter tegen de wind bij liggend rijden en verhoogt door de lagere luchtweerstand ook de topsnelheid merkbaar.

Veiligheid.

Remschijfslot met alarmsysteem.

Dubbele beveiliging tegen diefstal: Het remschijfslot met alarmsysteem is de ideale diefstalbeveiliging voor onderweg. Het slot van gehard staal beschermt betrouwbaar tegen manipulatie en laat zich dankzij de compacte afmetingen goed opbergen. Het alarmsysteem laat bij minieme bewegingen en trillingen een akoestisch alarm klinken.

Radiateurbeschermrooster.

Het radiateurbeschermrooster van BMW Motorrad beschermt de radiateur op het circuit betrouwbaar tegen bandengruis en schade door steenslag. Het tweedelige rooster van polyamide past precies op de waterradiateur boven en de oliekoeler onder en past zich door de constructie perfect aan de aerodynamica van de motorfiets aan.

Beschermfolie voor 6,5" TFT-display.

De beschermfolie beschermt het 6,5" TFT-display.betrouwbaar tegen vervuiling, steenslag en schade. Het geharde glas heeft een ontspiegeld en anti-reflecterend oppervlak, zodat het TFT-display zeer goed afleesbaar is. Met BMW Motorrad opschrift.

Onderhoud en Techniek.

Montagestandaarden Sport.

Met de montagestandaarden Sport kan de machine snel en veilig omhoog worden gezet. De lichte en toch stabiele constructie van gespoten stalen buizen heeft elk vier grote zwenkwielen en vergt voor het omhoog zetten maar weinig kracht. Reparaties en onderhoud worden door de zeer stabiele stand gemakkelijker.

spinner